Tribuna
AFF
(FOTO) Turul Ciclist al Sibiului / Un sibian duce tricoul roșu pe Transfăgărășan. Neamțul Holler, câștigătorul Prologului
Ovidiu BOICA
1710 vizualizari
(FOTO) Turul Ciclist al Sibiului / Un sibian duce tricoul roșu pe Transfăgărășan. Neamțul Holler, câștigătorul Prologului
Iustin Ioan Văidian a fost surpriza Prologului. Sibianul de 19 ani a avut al optulea timp pe cei 2,4 kilometri din centrul istoric, iar astăzi, în etapa de 181 de kilometri cu finișul la Bâlea Lac va purta tricoul roșu, acordat celui mai bine clasat rutier român. Nikodemus Holler (Bike AID) a câștigat Prologul, cu timpul de 03:43.64. Neamțul a profitat de faptul că a pornit în cursă înaintea furtunii care s-a abătut deasupra Sibiului, făcând suprafața de rulaj extrem de periculoasă.

 

Primul sibian participant la Turul Ciclist al Sibiului de când competiția are clasificare 1 continentală, Iustin Ioan Văidian, este cel mai bine clasat român după Prologul de astăzi, desfășurat ca de obicei, în centrul istoric, pe o distanță de 2,4 kilometri și o suprafață de rulaj care a alternat diferitele tipuri de pavaje cu asfaltul. În vârstă de 19 ani, Văidian e component al echipei naționale a României și a făcut înot înainte de a se reorienta spre ciclism. Sibianul a avut un timp cu 13 secunde mai slab decât câștigătorul Prologului, germanul Nikodemus Holler de la continentala Bike Aid.
Holler a profitat de faptul că traseul a fost uscat și a scos cel mai bun timp, de 03:43.64, mai slab cu 8 secunde decât cel al lui Ivan Slik, învingătorul din 2019. Slick a pornit tare și astăzi, dar a căzut chiar în primul viraj și goana sa după o nouă victorie în Prolog s-a încheiat prematur.
Locurile 2 și 3 au fost ocupate de doi polonezi, Kacper Walkowiak (CCC Development) și Wojciech Sykala (Voster ATS), iar Top 10-ul a fost completat de Adam Toupalik (Elkov - Kasper), Matteo Rotondi (Work Service - Dynatek - Vega), Jon Knolle (SKS Sauerland NRW), Patryk Stosz (Voster ATS), Iustin Văidean (naționala României), Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation) și Patrick Konrad (BORA-hansgrohe).
Vedetele de la cele două echipe de World Tour, Israel Start-Up Nation și BORA-hansgrohe, nu au impresionat, preferând să nu riște pe o suprafață deosebit de alunecoasă. Acestea vor atrage toate privirile însă începând de mâine, când e programată etapa-regină, cea cu linia de sosire la Bâlea Lac. Din câte se pare, pariurile ar fi făcute pe Patrick Konrad, dar surprize pot apărea în orice moment. Un lucru e sigur, învingătorul de anul acesta al Turului va pune capăt supremației celor de la Androni Giocattoli - Sidermec, pro-continentala care a dat ultimii trei câștigători. Gianni Savio, managerul lui Androni, a declinat în ultimul moment invitația de a reveni la Sibiu din cauza pandemiei de coronavirus.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA