Tribuna
(FOTO) Turul Ciclist al Sibiului, mutat în perioada 23-26 iulie
Ovidiu BOICA
984 vizualizari
(FOTO) Turul Ciclist al Sibiului, mutat în perioada 23-26 iulie
© Focus Photo
Cea de-a X-a ediție a competiției de categoria 1 UCI Europe Tour era programată inițial între 2 și 5 iulie. Turul Ciclist al Sibiului redeschide sezonul de ciclism la nivel global după pauza luată din cauza coronavirusului.

 

Turul Ciclist al Sibiului se va desfășura mai târziu, anul acesta. Ajunsă la ediția a X-a, competiția programată inițial pentru perioada 2-5 iulie va avea loc între 23 și 26 iulie.
Turul Ciclist al Sibiului este prima competiție din calendarul mondial de șosea al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) organizată după pauza forțată provocată de pandemia de Covid-19.
Membrii comitetului de organizare al Turului Ciclist al Sibiului - care se temeau că, la începutul lunii iulie, restricțiile de călătorie din majoritatea țărilor de pe continent ar putea încă afecta startul competiției, la fel ca și prevederile de carantină - s-au consultat asupra noii date cu echipele care și-au anunțat participarea și au ajuns la concluzia că a doua parte a lunii iulie ar fi mai potrivită, după care au notificat Federația Română de Ciclism și Uniunea Ciclistă Internațională.
Ca urmare a modificării calendarului competițional, mai multe chipe de Worldtour și-au anunțat interesul de a participa la Turul Ciclist al Sibiului, alăturându-se echipelor profesional-continentale, continentale și naționale. Echipele din elita ciclsmului mondial ridică tabloul de start la 25 de echipe și anunță un grad de spectaculozitate nemaiatins de o competiție ciclistă din România, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
 
Turul Ciclist al Sibiului, ediția a X-a, 23-26 iulie
Joi, 23 iulie: Prologul, în centrul istoric al Sibiului.
Vineri, 24 iulie: etapa 1 (se va derula pe traseul Sibiu - Gura Râului - Cisnădie - Tălmaciu - Avrig - Cârţa - Agnita - Sibiu).
Sâmbătă, 25 aprilie: etapa a II-a (se va desfășura pe ruta Sibiu - Sălişte - Dobârca - Cristian - Cisnădie - Cârţişoara - Bâlea Lac).
Duminică, 26 aprilie: etapele a III-a și a IV-a. Noutatea acestei ediţii este contratimpul individual în cățărare la Păltiniş (1.450 m altitudine), urmat de o etapă pe teren plat (Sibiu - Cisnădie - Poplaca - Sălişte - Cristian - Sibiu) cu finișul clasic al TCS, în Piața Mare.
 
 
© Focus Photo
© Focus Photo
© Focus Photo
© Focus Photo
© Focus Photo
© Focus Photo

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia