Tribuna
AFF
(FOTO) Sibianul Victor Cornea, la a doua convocare în echipa de Cupa Davis a României. ”Sunt încrezător că voi obține prima victorie pentru echipa națională”
b.o.n.
893 vizualizari
(FOTO) Sibianul Victor Cornea, la a doua convocare în echipa de Cupa Davis a României. ”Sunt încrezător că voi obține prima victorie pentru echipa națională”
Victor Cornea îți continuă parcursul spre Top 100 mondial la dublu și, după ce a ajuns până pe locul 104 ATP, cea mai bună clasare a sa din carieră, a intrat și în viorul echipei de Cupa Davis a României. Tenismenul sibian a bifat prima convocare cu Slovacia, la finalul anului trecut, iar în acest weekend se duelează cu thailandezii, sperănd să obțină primul succes și sub tricolor.

 

Victor Cornea, sportivul legitimat la Tenis Club Pamira din Sibiu, își dorește să obțină prima victorie și pentru echipa națională a României după ce a început anul în forță, cu două titluri câștigate în turneele ATP 50 din Portugalia și ATP 100 din Spania, la Tenerife. Cornea este la a doua convocare în echipa de Cupa Davis a României, care o va întâlni pe Thainlanda, weekendul acesta.

Victor Cornea este acum cel mai bine clasat jucător de tenis român in clasamentele ATP, pe locul 107 mondial la dublu, devenind astfel jucătorul de bază în partida de dublu din cadrul întâlnirii România - Thailanda care poate păstra reprezentativa tricoloră în Grupa 1 mondială, unde ar urma să joace, în septembrie, pentru a ataca calificarea la turneul final din 2024 care urmează să se desfășoare în noul format, în Spania, la Malaga.

Cornea a ajuns cu delegația tricoloră în Thailanda sâmbăta trecută pentru a avea câteva zile de acolodare.

Întâlnirea dintre Thailanda și România va începe vineri cu primele două meciuri de simplu, iar sâmbătă urmează meciul de dublu în care va evolua Victor Cornea împreună cu unul din ceilalți patru jucători din lot, Marius Copil, Nicholas Ionel - semifinalist la Sibiu Open, Filip Jianu și Cezar Crețu, in funcție de decizia căpitanului nejucător Gabriel Trifu.

“Mă bucur să fiu în continuare convocat la echipa națională a României după debutul de anul trecut, de la Bratislava, când am fost învinși de echipa Slovaciei și cred că avem o șansă foarte bună să învingem echipa Thailandei și să rămânem în Grupa 1 mondială, unde vom juca în luna septembrie. Sunt încrezător că voi obține și prima mea victorie în tricoul echipei naționale aici, în Thailanda și sper să fiu susținut de la distanță de sibieni în primul rând”, a declarat Victor Cornea, care va fi cel mai bine clasat jucător de pe teren în meciul de dublu, plecând astfel cu prima șansă.

Meciurile Întâlnirii dintre Thailanda și România vor fi transmise în direct la DigiSport, vineri și sâmbătă, 3-4 februarie.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA