Tribuna
(FOTO) Salt spectaculos în clasament pentru BC CSU Sibiu după victoria cu CSM Focșani. McGrew, în double-double
Ovidiu BOICA
967 vizualizari
(FOTO) Salt spectaculos în clasament pentru BC CSU Sibiu după victoria cu CSM Focșani. McGrew, în double-double
© Facebook BC CSU Sibiu
Baschetbaliștii sibieni au obținut, luni seara, în Sala ”Transilvania”, al doilea succes consecutiv în Liga Națională, după cea de la Pitești (86-77). ”Galben-albaștrii” s-au impus, nu fără emoții însă, în fața celor de la CSM Focșani, scor 87-80. Tanner McGrew a fost MVP-ul întâlnirii, americanul terminând meciul în double-double, cu 17 puncte și 10 recuperări, la care a adăugat și 6 pase decisive. Cel mai bun marcator de la BC CSU a fost însă Justas Tamulis, cu 20 de puncte. Rareș Uță a înscris 14 puncte, iar colegul său din naționala României, Lucas Tohătan, 11. În urma acestui succes, BC CSU Sibiu urcă pentru moment pe locul 6 în clasamentul Ligii Naționale.

 

Baschetbaliștii sibieni au reușit să lege două victorii, după succesul de la Pitești (86-77) reușind să câștige și acasă, cu CSM Focșani. Vrâncenii le-au dat însă destule bătăi de cap ”galben-albaștrilor”, care s-au impus, după 40 de minute, la o diferență de doar 7 ăuncte, scor 87-80.

© Facebook BC CSU Sibiu

Miguel Angel Hoyo a început meciul cu ”cinciul” Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Tanner McGrew și Rareș Uță, de cealaltă parte intrând din primul minut Wade Chatman, Reljic, Burlacu, Morant și Pustahvar, fostul jucător al Gazului Metan din urmă cu mai multe sezoane.

© Facebook BC CSU Sibiu

Uță a deschis scorul, Pustahvar a egalat, apoi ”Mo” Pratt a înscris primul coș d ela distanță al meciului (5-2).

© Facebook BC CSU Sibiu

Chatman a egalat (6-6), apoi Rareș Uță a dus-o pe CSU la două posesii în fața adversarului, în premieră (10-6).

Tohătan și Uță au mărit ecartul (21-14), însă la finalul primului sfert cele două echipe mai erau despărțite doar de un coș (21-19).

© Facebook BC CSU Sibiu

Rezerva Blake și McGrew au înscris în debutul actului secund (25-19). Chatman a redus din diferență cu o aruncare de la distanță, apoi a trecut în prim-plan Mirel Dragoste, care a înscris 8 puncte la rând (33-26).

Vrâncenii au recuperat pe finalul reprizei, iar perioada s-a încheiat nedecis (19-19), astfel că ”vulturii” aveau, la jumătatea întâlnirii, tot avantaj de un coș, la fel ca la finalul primului sfert (40-38).

© Facebook BC CSU Sibiu

Tohătan l-a faultat pe Reljic în debutul reprizei secunde, însă sârbul a ratat șansa egalării (40-39). Tanner McGrew a înscris primele puncte pentru CSU, în sfertul al treilea, apoi sibienii au legat un ”run” de 10-2 (50-41).

© Facebook BC CSU Sibiu

Focșaniul n-a renunțat la luptă și, după mai multe minute, s-a apropiat la doar o jumătate de coș și tripla lui Chatman și coșul lui Radu Paliciuc, un fost jucător al lui CSU (55-54).

© Facebook BC CSU Sibiu

McGrew a replicat cu un coș din spatele semicercului, dar tot de la distanță a punctat și Baker (58-57). Sibienii au încheiat perioada ceva mai bine și actul decisiv începea de la scorul de 69-60.

CSU s-a dus la +12, la reluare (74-62). Vrâncenii nu au abandonat lupta și s-au apropiat cu un parțial de 7-0, moment în care Hoyo a cerut time-out (74-69).

Oaspeții s-au apropiat și mai mult pe tabelă cu o triplă a lui Baker (81-78), dar Taulis, cu șase puncte consecutive, a securizat victoria ”vulturilor”.

© Facebook BC CSU Sibiu

CSU s-a impus în cele din urmă cu 87-80 și a urcat pe loc de play-off (6), iar în etapa viitoare va juca la Ploiești.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia