Tribuna
(FOTO) ”Promovarea baschetului în școli”: ”Mo” Pratt, Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia, antrenori pentru elevii Școlii ”Regele Ferdinand” din Sibiu
(FOTO) ”Promovarea baschetului în școli”: ”Mo” Pratt, Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia, antrenori pentru elevii Școlii ”Regele Ferdinand” din Sibiu
© Răzvan Spenchea / BC CSU Sibiu

 

Miercuri, 6 decembrie, din noua sală de sport a Școlii ”Regele Ferdinand” din cartierul sibian Vasile Aaron s-au auzit strigăte de bucurie până la câteva blocuri distanță. Micuții din clasele primare făceau galerie cât îi țineau plămânii, strigând tot la câteva minute C-S-U, exact ca la un meci de baschet din Sala ”Transilvania”.

214 elevi, din 14 clase, de la clasa pregătitoare, până la a IV-a, s-au adunat în sala de sport, îndrumați de către învățătoare, pentru a face cunoștință cu unii dintre cei mai iubiți jucători ai echipei fanion a baschetului sibian: Monyea Pratt, Mirel Dragoste și Aurelian Gavriloaia. Pe lângă cei trei, le-au venit în ajutor și alți foști jucători și fani ai BC CSU Sibiu, din dorința de a deveni copiilor antrenori de ocazie.

Cele două ore de sport au fost un prilej emoționant pentru o nouă ediție a proiectului ”Promovarea baschetului în școli”. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în anul 2006, odată cu înființarea grupului CSU Fans și a asociației fanilor baschetului sibian, “Al 6-lea jucător”, fiind de atunci organizat în majoritatea școlilor din Sibiu, cu prezenta a zeci de jucători profesioniști din cadrul echipei BC CSU Sibiu.

”Mulțumim pentru prezența numeroasă, facilitată de întreg personalul Școlii Regele Ferdinand, dar în special mulțumim domnului director Gheorghe Bârză și doamnei profesoare Laura Câmpean pentru amabilitate și ajutorul dat în organizarea activităților. Mă bucur că am oportunitatea să vă înmânez aceste mingi de baschet și 12 maiouri de joc, personalizate, oferite de către firma Andu”, a spus în deschiderea evenimentului Tudor Șt. Popa, reprezentantul Asociatiei “Al 6-lea jucător”.

După care forfota a început. Monyea Pratt, Aurelian Gavriloaia și Mirel Dragoste au selectat câțiva copii cărora le-au predat mișcările esențiale din jocul de baschet, micuții având ocazia să se întrece într-un mini-campionat de baschet.

Proiectul ”Promovarea baschetului în școli”, organizat de Asociația ”Al 6-lea Jucător”, cu sprijinul echipei BC CSU Sibiu, Andu și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, se adresează în special copiilor între 8-14 ani și își propune să le atragă atenția asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă și exemplificativă. Elevii școlilor sibiene fac cunoștință, prin aceste acțiuni, cu jucători profesioniști de baschet, de multe ori idolii lor.

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA