Tribuna
PNL
(FOTO) Peste 70 de premii acordate de Consiliul Județean în cadrul ”Galei Sportului Sibian”. Daniel Natea, ”Cetățean de Onoare al județului”
Ovidiu BOICA
1904 vizualizari
(FOTO) Peste 70 de premii acordate de Consiliul Județean în cadrul ”Galei Sportului Sibian”. Daniel Natea, ”Cetățean de Onoare al județului”
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
Valoarea premiilor împărțite sportivilor, antrenorilor acestora, oficialilor cluburilor din județ și ai mai multor primării se ridică la valoarea de 100.000 de lei. Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat reprezentanții cluburilor CSU Sibiu, FC Hermannstadt, CSC 1599 Șelimbăr și Măgura Cisnădie, dar și organizatori ai unor competiții majore cu caracter internațional ce au loc în județul Sibiu.

 

Sala ”Transilvania” a fost gazda celei de-a patra ediții a ”Galei Sportului Sibian”, eveniment organizat de Consiliul Județean și în cadrul căruia au fost premiați cei mai buni sportivi și antrenori de la discuplinele olimpice și neolimpice, cluburi, organizatori ai unor evenimente sportive, tinerele talente, dar și mai mulți oameni de sport, antrenori sau chiar sportivi aflați încă în activitate, pentru întreaga carieră.

Evenimentul a fost deschis de președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. ”Este o datorie de onoare pe care noi (...) o avem în fața celor ce ne-au oferit clipe de bucurie prin rezultatele obținute și de care ne achităm acum, prin organizarea acestei gale”, a spus Cîmpean.

În cadrul galei de joi seara au fost acordate peste 70 de premii, valoarea acestora fiind de 100.000 de lei.

”Cred că toți care suntem aici știm că o minte sănătoasă nu poate funcționa decât într-un corp sănătos, iar sportul este un mijloc eficient prin care ne asigurăm că oferim minților noastre suportul unui trup funcțional și sănătos. În această sală sunt oameni care fac din sport un stil de viață, un țel pe care și-l împlinesc prin participarea la numeroase competiții la nivel național sau internațional. Sunt tineri sibieni ai căror umeri au fost învăluiți în drapelul țării noastre și care, de pe podium, au arătat că munca grea este întotdeauna răsplătită. Alături de aceștia s-au aflat antrenorii, cei care, cu răbdare și știință, i-au îndrumat pe drumul victoriei. Tot în echipa suporterilor se mai află părinții, prietenii, colegii, cei care au avut încredere în acești sportivi, care acum vor ajunge din nou pe scenă, în aplauzele dumneavoastră. Este o datorie de onoare pe care noi, cei din Consiliul Județean Sibiu o avem în fața celor ce ne-au oferit clipe de bucurie prin rezultatele obținute și de care ne achităm aici și acum prin organizarea celei de-a patra ediții a «Galei Sportului». Încurajez și încurajăm, de la Consiliul Județean, pe toată lumea să facă sport”, a afirmat Daniela Cîmpean înainte de începerea premierei propriu-zise.

 

Eduard Nițu și Andrei Toma, cei mai buni sportivi din 2022

 

Patinatorul Gabriel Nițu, legitimat în prezent la CSM Ploiești, a fost desemnat cel mai bun sportiv al județului Sibiu din rândul disciplinelor olimpice. Sportivul care a reprezentat în trecut Clubul Sportiv Municipal Sibiu este cel mai titrat junior din patinajul viteză românesc, fost lider în clasamentul mondial al categoriei sale de vârstă. Nițu domină clasamentele naționale la juniori, iar în luna februarie, la Inzell, în Germania, a obținut aur pe linie la 500, 1.000, 1.500, 3.000 de metri și în clasamentul general la poliatlon.

La CSM Sibiu, Eduard Nițu a fost pregătit de prof. Cristina Andrei.

Podiumul olimpicilor a fost completat de atletele medieșence Alexandra Hudea și Iulia Mărginean.

Alexandra Hudea practică atletismul de la vârsta de 6 ani, iar din 2017 a devenit o abonată la podium în concursurile naționale în probele de semifond și de fond. Ea face parte din echipa națională de juniori a României. Printre altele, medieșeanca a obținut calificarea la Campionatul European U18 și Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Iulia Mărginean face parte din lotul național de juniori I, fiind multiplă campioană națională și europeană. În 2022, a cucerit mai multe titluri de campioană națională de juniori I și de tineret. Iulia a fost desemnată, în 2021, cel mai bun sportiv al județului Sibiu.

Atât Alexandra Hudea, cât și Iulia Mărginean sunt legitimate la Clubul Sportiv Școlar din localitatea de pe malurile Târnavei Mari.

Un alt medieșean, Andrei Toma, de la CS Ippon, a fost desemnat cel mai bun sportiv din județul Sibiu pe 2022 din rândul celor de la disciplinele neolimpice.

Acum în vârstă de 18 ani, el a ajuns în sala de karate împreună cu fratele său geamăn, la 10 ani. Cel mai bun rezultat al său de până acum este titlul de campion mondial la karate WUKF obținut în vara anului trecut, în proba de kumite, cadeți 16-17 ani a categoriei 65 kg, în SUA, la Forth Lauderdale.

Locul secund în topul neolimpicilor a fost ocupat de Beniamin Blăjan, de la Titanii Sibiu. ”Beni” a început skandenbergul în 2019, la nivel de hobby, pentru a compensa timpul petrecut în fața calculatorului, el fiind programator de meserie.

La prima competiție la care a participat, Cupa României, în 2019, a reușit să obțină locul întâi deși a avut de înfruntat sportivi mult mai experimentați. De atunci a continuat să avanseze în carieră, 2022 fiind cel mai bun an de până acum, an în care a câștigat titlul de campion național cu ambele brațe și pe cel de vicecampion național absolut al României cu brațul stâng.

În toamna anului 2022 a obținut locul al IV-lea la Campionatul Mondial, la prima sa participare la acest nivel.

Podiumul reprezentanților disciplinelor neolimpice este întregit de Teodor Băilă, de la ACS Hwarang Sibiu). Sportivul care practică taekwondo-ul este legitimat de 9 ani, timp în care a câștigat de șase ori titlul de campion național. E multiplu medaliat la competițiile internaționale, cucerind de două ori ”bronzul” și o dată ”argintul” la Campionatele Europene.

Anul precedent, Băilă a participat la șase competiții naționale și internaționale, cucerind un număr de 14 medalii.

 

- casetă -

CEI MAI BUNI SPORTIVI AI JUDEȚULUI SIBIU ÎN 2022

Discipline olimpice

1. Eduard Gabriel Nițu (CSM Sibiu), patinaj viteză

2. Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș), atletism

3. Iulia Florina Mărginean (CSȘ Mediaș), atletism

Mențiuni

Andreea Gnandt (CSȘ Sibiu), patinaj viteză

Mara Ștefania Harabagiu (CSȘ Sibiu), patinaj viteză

Jonathan Morhan (CSȘ Sibiu), sărituri în apă

Antonio Rujan (CSM Sibiu), sărituri în apă

Mihai David Talpoș (CSȘ Șoimii Sibiu), judo

Maria Teodora Frățilă (CS Miado's Sibiu), judo

Eduard Kubat (ACS Pro Cycling Sibiu), mountain-bike

Discipline neolimpice

1. Andrei Nicolae Toma (CS Ippon Mediaș), karate WUKF

2. Beniamin Blăjan (ACS Titanii Sibiu), skandenberg

3. Teodor Mihai Băilă (ACS Hwarang Sibiu), taekwondo ITF

Mențiuni:

Robert Mihai Frățilă (CSȘ Șoimii Sibiu), culturism

Taria Izabela Nagy (CS Ippon), karate WUKF

Mihai Darius Toma (CS Ippon Mediaș), karate WUKF

Zsolt Balla (CSM Sibiu), sambo

Vlad Vasile Văcaru (CS Puma Sibiu), taekwondo ITF

Marius Ioan Dancu (CS Puma), taekwondo ITF

Cristian Bolduț (CS Rokan Sibiu), karate Kyokushin

 

Cristina Andrei și Alin Lazurcă, cel mai buni antrenori

 

Numeroasele medalii obținute cu patinatorii săi au propulsat-o pe Cristina Andrei în fruntea antrenorilor de la disciplinele olimpice. Profesoara de la CSȘ Sibiu este urmată, în ordine, de un alt șlefuitor de talente pe gheață, Marius Băcilă, antrenor al lotului național de patinaj viteză, și de Vasile Herman de la secția de atletism a Clubului Sportiv Școlar Mediaș.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Alin Lazurcă nu avea cum să nu fie desemnat cel mai bun antrenor din rândul celor de la disciplinele neolimpice. Pe lângă performanțele obținute la nivel de club cu sportivii de la Puma, Lazurcă s-a făcut remarcat și prin activitatea sa de la lotul național de taekwondo ITF.

Într-un mesaj video, atât Lazurcă, dar și ceilalți premianți din cadrul ”Galei Sportului Sibian” au fost felicitați chiar de președintele Federației Române de Taekwondo ITF, Cosmin Oprescu.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Medieșeanca Dora Maria Hanga (CS Ippon), Maestru Emerit al Sportului, multiplă campioană mondială și europeană la nivel de seniori, a ocupat locul secund, podiumul fiind completat de un alt Maestru Emerit al Sportului, Felicia Popa de la secția de culturism a CSȘ Șoimii.

 

- casetă -

CEI MAI BUNI ANTRENORI AI JUDEȚULUI SIBIU ÎN 2022

Discipline olimpice

1. Cristina Andrei (CSȘ Sibiu), patinaj viteză

2. Marius Băcilă (CSM Sibiu), patinaj viteză

3. Vasile Herman (CSȘ Mediaș), atletism

Mențiuni:

Vasile Ibășfălean (CSȘ Mediaș), atletism

Andreea Florina Ionaș (Miado's), judo

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Anca Șerb (CSȘ Sibiu), sărituri în apă

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Carmen Angelica Mărginean (CSM Sibiu), sărituri în apă

Mioara Magheru (CSȘ Șoimii), atletism

Ovidiu Oprea Tudor (Pro Cycling Sibiu), mountain-bike

Octavian Crețu (CSȘ Șoimii Sibiu), judo

Discipline neolimpice

1. Alin Romulus Lazurcă (CS Puma), taekwondo ITF

2. Dora Maria Hanga (CS Ippon Mediaș), karate WUKF

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

3. Felicia Popa (CSȘ Șoimii ibiu), culturism

Mențiuni:

Florin Viorel Bîrluț (CS Hwarang), taekwondo ITF

Gabriel Ilie Nicoară (CS Titanii Sibiu), skandenberg

Dan Simion Tiucă (ACS Rokan Sibiu), karate Kyokushin

Elena Constantin (CSM Sibiu)

Nicolae Popa (CS Orășenesc Tălmaciu)

Vasile Herman (CSȘ Mediaș), atletism

Cristina Andrei (CSȘ Sibiu), patinaj viteză

 

”Cea mai importantă competiție este competiția cu propria persoană”

 

În momentul în care a fost chemată pe scenă Felicia Popa, antrenorul secției de culturism al Clubului Sportiv Școlar Șoimii, organizatorii au prezentat, în video, un mesaj din partea lui Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

”Știm cu toții că fiecare campion a fost, la un moment dat, un concurent și a refuzat să se dea bătut. Faptul că vă aflați astăzi, aici, la a patra ediție a «Galei Sportului Sibian» arată că sunteți campioni care, an de an, sărbătoresc performanța din toate ramurile sportive. Anul acesta, se împlinesc 10 ani de când Federația Română de Culturism și Fitness organizează, la Sibiu, Campionatul Național. Asta pentru că, la Sibiu, găsim infrastructura necesară desfășurării evenimentelor noastre, la Sibiu găsim autorități locale și județene care conștientizează importanța sportului și tot la Sibiu găsim oameni inimoși, dispuși la muncă și la sacrificiu. Afirm cu toată convingerea că Sibiul reprezintă unele dintre cele mai importante centre de excelență sportivă din România. Doresc pe această cale să-i salut pe toți cei prezenți în Sala «Transilvania», iar pe sportivi îi îndemn să lupte în continuare și să se autodepășească zilnic, pentru că știm cu toții că întotdeauna cea mai importantă competiție este competiția cu propria persoană. Felicitări organizatorilor și la cât mai multe gale ale sportului sibian”, a spus Toncean.

 

În ei ne punem speranța

 

O secțiune a ”Galei Sportului Sibian” a fost rezervată, și în acest an, tinerelor speranțe. Judoka Roxana Vișa, boxerul Alexandru Fleșeriu și mai mulți cicliști se numără printre cei de la care așteptăm, în viitor, rezultate și mai bune decât cele obținute până în prezent.

Roxana practică judo-ul de la vârsta de 7 ani și e multiplă campioană națională la nivelul copiilor și juniorilor, vicecampioană națională de juniori I. Ea face parte din lotul național feminin de juniori.

În vârstă de 14 ani, pugilistul Alexandru Fleșeriu a susținut deja 58 de meciuri, din care a câștigat 54. El e component al lotului național de cadeți. A fost campion național în anul 2022, a obținut locul al III-lea la Campionatul European din Trucia și mai multe medalii în concursuri internaționale. Fleșeriu este antrenat de prof. Emil Bihorean.

 

- casetă -

TINERE SPERANȚE

Maria Anasatasia Țibuc (ACS ProCycling Sibiu), mountain-bike

Roxana Maria Vișa (CSȘ Șoimii Sibiu), judo

Akabah Shanice Dzifa (CSȘ Șoimii Sibiu), atletism

Andrei Alexandru Fleșeriu (CSM Sibiu), box

Sebastian Andrei Cușnir (ACS Pro Cycling Sibiu), mountain-bike

Orban Balazs (ACS Next Sports), moutain-bike

Tudor Trif (ACS Next Sports), mountain-bike

Sebastian Torcică, Alexandru Octabian Blidaru, Gyong Ernest, Sebastian Mihai (CSȘ Sibiu), echipa de jun. II a CSȘ Sibiu, campioană națională la gimnastică în ultimii 2 ani și medaliată la diferite competiții, echipă pregătită de prof. Cristina Bobeș și Dorina Opriș.

Mara Lavinia Moca (CSM Mediaș), tenis de masă

Dominic Ștefan Crăciunean (CSȘ Șoimii Sibiu), atletism

 

Daniel Natea, ”Cetățean de Onoare”

 

Consiliul Județean luase decizia de a-i acorda titlul de ”Cetățean de Onoare al județului Sibiu” încă din luna noiembrie a anului trecut, iar în cadrul ”Galei Sportului Sibian”, judoka-ul și-a primit în sfârșit distincția.

© Vali MACREA

”Pentru performanțele deosebite obținute în carieră precum și pentru contribuția adusă în creșterea prestigiului județului Sibiu în domeniul sportului”, a fost motivația pentru acordarea acestui premiu lui Natea, care are o carieră impresionantă în spate, cu multiple titluri și medalii obținute an de an în competițiile mai ales internaționale.

 

Premii pentru echipe

 

Mai multe premii speciale au fost acordate și în această ediție a ”Galei Sportului Sibian”.

Pe primul l-a primit echipa de baschet masculin CSU Sibiu, cu o istorie de mai bine de o jumătate de secol și care evoluează în primul eșalon, fără întrerupere, din 1978.

Premiul a fost ridicat de președintele clubului, Horațiu Floca, antrenorul și căpitanul ”galben-albaștrilor”, Tomas Rinkevicius, respectiv Mirel Dragoste.

Președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, a revenit la scurt timp de la precedenta vizită, la Sibiu, de data asta printr-un mesaj video, prin care a salutat eforturile organizatorilor galei în a-i premia pe cei mai buni sportivi și antrenori ai județului.

”Sportul, în general, baschetul în mod particular se luptă pentru o societate mai bună, pentru dezvoltarea durabilă a copiilor și tinerilor. Suntem fericiți să onorăm și noi gala dumneavoastră printr-un mesaj de felicitări, printr-un mesaj pe care-l adresăm tinerilor, copiilor, părinților, familiilor. Activitatea fizică înseamnă sănătate, înseamnă dezvoltare fizică armonioasă, baschetul înseamnă spirit de competiție, spirit de fair-play, baschetul înseamnă, mai presus de toate, joc de echipă. Multă baftă în continuare și felicitări pentru rezultatele dumneavoastră”, a transmis Tocală.

De asemenea, premii speciale au mai primit echipele de fotbal FC Hermannstadt și CSC 1599 Șelimbăr. Pentru gruparea din Superligă, pe scenă au urcat președintele executiv Dani Coman, team managerul Radu Neguț și noul administrator special, Gabriel Ghețe, în vreme ce ”călăreții roșii” au fost reprezentați de Cornel Stănilă, managerul clubului.

Alte două premii au fst acordate pentru jocurile sportive, acestea fiind primite de echipa de handbal Măgura Cisnădie la seniori, reprezentată acum de Roxana Gatzel, și de echipa de U15 a clubului Alpha Sport Team Sibiu. În prima fază, pe scenă, pentru a ridica premiul, s-a prezentat antrenorul acesteia, Darko Pandurovic, dar jucătorii săi nu l-au putut lăsa... la greu.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Un premiu special, rezervat asociațiilor pe ramură de sport cu cea mai semnificativă activitate, i-a fost înmânat președintelui Asociației Județene de Fotbal, Ioan Duma. AJF Sibiu are 63 membri afiliați, iar în campionatele județene participă 147 echipe cu peste 3.300 de jucători.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

 

Și primăriile au fost premiate

 

Pentru investițiile făcute în domeniul sportului, mai multe primării din județ au primit premii de ”Susținători ai sportului”.

Primăriei Comunei Boița, reprezentată de primarul Nicolae Cocoș, a fosr recompensată pentru construirea unui teren de sport pentru cei 200 de copii ai localității.

Primăria Comunei Gura Râului, pentru buna organizare a finalei Cupei Satelor la fotbal, eveniment desfășurat sub patronajul Federației Române de Fotbal. Premiul a fost ridicat de primarul Gheorghe Călin.

Primăria Comunei Șelimbăr a fost premiată, printre altele, pentru construirea terenului multifuncțional din Bungard și susținerea financiară a echipei de fotbal CSC 1599 Șelimbăr. Pe scenă, pentru a ridica premiul, a fost prezent administratorul public al comunei, Cornel Stănilă.

Primăria Municipiului Mediaș a primit acest premiu de ”Susținător al sportului” ”pentru investițiile sale în infrastructura sportivă, inclusiv bazinul de înot din cartierul Vitrometan, la premiere fiind reprezentată de viceprimarul Dan Sima

Nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Sibiu afost premiată pentru agenda sportivă anuală și pentru finalizarea Stadionului ”Municipal”. În absența primarului Astrid Fodor, premiul a fost ridicat de viceprimarul Alexandru Dumbravă și de consilierul local Paul Mezei.

 

Ei sunt noii ”Ambasadori ai Sportului”

 

Pentru acordarea titlurilor de ”Ambasador al Sportului”, pe scenă a fost invitat alpinistul sibian Teodor Tulpan, avându-se în vedere că, pe 22 mai, se împlinesc 20 de ani de când acesta a urcat pe ”Acoperișul lumii”, Everestul.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Au fost acordate șase titluri de ambasador, după cum urmează:

ACS Sibiu Sport Project, organizatorul Turului Ciclist al Sibiului. Premiul a fost ridicat de Nicolae Ivan, directorul competiției.

Daniel Florin Troancă (CS Comunitar Sibiu), pentru promovarea sportului în comunitatea sibiană. Troancă este director tehnic al Maratonului Internațional Sibiu, organizatorul Night Cross Challenge, Duathlon Challenge, Thriatlon Challenge ș.a.m.d.

ACS Aria pentru Sport, reprezentată la eveniment de Claudiu Iulian Niculciuc.

Asociația Club Sportiv Fantasy Dance, organizatorul Transylvanian Grand Prix de 9 ani. Pe scenă au urcat organizatorii competiției de renume mondial, Daniela Maria Apației și Șerban Rotaru.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

În cei 9 ani de la înființare, Transylvanian Grand Prix a găzduit  două Campionate Europene și nouă Campionate Mondiale. Numai anul trecut, la Sibiu s-au ținute trei Campionate Mondiale și unul European.

Vitor Vlad Cornea, tenismenul sibian care bate la porțile Top 100 mondial la dublu. ”Dacă-ți place destinația și nu există un drum încolo, poate e timpul să construiești unul”, e citatul care l-a inspirat să-și construiască drumul în lumea grea și frumoasă a tenisului de performanță pe sportivul care a lipsit de la eveniment, fiind reprezentat de cea care se ocupă de comunicarea cu mass-media, Adela Nistor.

Victor Cornea are 8 turnee ATP Challenger câștigate în 2022 și 2023, trei numai anul acesta, iar cea mai bună clasare a sa la dublu în circuitul ATP a fost locul 105. La nivelul juniorilor, el are peste 30 de turnee ITF câștigate la simplu și dublu, cea mai bună clasare ITF fiind pe locul 126.

Radu Zaharie (Anii Drumeției).

 

... nu în ultimul rând, premii pentru întreaga activitate

 

”Gala Sportului Sibian” s-a încheiat cu premierea mai multor personalități ale sportului și învățământului sibian pentru întreaga carieră.

Dionisie Marian Turcu a făcut parte din corpul didactic al Univeristății ”Lucian Blaga din anul 1979 până în 2015, când s-a pensionat. A început ca asistent universitar și a ajuns profesor universitar, cu patru mandate de coordonator al Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Facultății de Științe și membru în Senatul universitar.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

Ioan Curtean (CSȘ Șoimii), Maestru Emerit al Sporturlui, medaliat cu aur de Federația Internațională de Culturism și Fitness, în Slovacia. Între 2008 și 2011 a fost președinte al Colegiului Național de Antrenori din cadrul Federației Române de Culturism și Fitness.

Mioara Magheru (CSȘ Șoimii), Maestru Emerit al Sportului, titlu pe care l-a primit încă din anul 1991.

Dan Cornel Nirișteanu, pilot de raliuri, care a debutat în anul 1978 la viteză în coastă și raliuri, promotor al ACS Pro Drive Sibiu.

Bogdan Paul Iancu, unul dintre cei mai experimentați copiloți din Campionatul Național de Raliuri, cu peste 20 de ani de activitate și peste 150 de starturi, peste 10 titluri de campion național la diferite categorii. În prezent face echipaj cu Sebastian Barbu, alături de pilotul de asemenea din Sibiu obținând titlul de vicecampion național absolut în ultimii doi ani. De-a lungul timpului, a mai făcut echipaj cu piloți de renume, Mihai Leu, Vali Porcișteanu, ”Gugu” Graeff, Horațiu Ionescu-Cristea sau Alex Filip. Este Maestru al Sporturului din 2022.

Avândîn vedere că Bogdan încă n-a împlinit 50 de ani, are suficient timp și de-acum încolo să-și completeze vitrina cu trofee, cel mai râvnit probabil fiind unul de campion național absolut.

© Facebook Consiliul Județean Sibiu

 

 

© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu
© Facebook Consiliul Județean Sibiu

 

 

 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica