Tribuna
Sevis
(FOTO) OUPS! BC CSU Sibiu pierde primul meci cu Piteștiul! ”Vulturii”, obligați să le câștige pe următoarele două pentru a ajunge în semifinale
Ovidiu BOICA
605 vizualizari
(FOTO) OUPS! BC CSU Sibiu pierde primul meci cu Piteștiul! ”Vulturii”, obligați să le câștige pe următoarele două pentru a ajunge în semifinale
Echipa sibiană a pierdut surprinzător primul meci din sferturile de finală, chiar în Sala ”Transilvania”, cu formația care a terminat sezonul regular pe locul 6. De unde sperau să desfacă șampania mâine seară, la finalul celui de-al doilea joc cu Argeșul, acum ”galben-albaștrii” au emoțiipentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale. Canadianul Rathan-Mayes a marcat 27 de puncte pentru CSU.

 

Sibiul a produs surpriza negativă din primele meciuri ale play-off-ului. Dintre primele patru clasate, doar CSU a pierdut pe teren propriu, iar acum Piteștiul are prima șansă de a obține calificarea în semifinalele Ligii Naționale pentru că noul sistem competițional e unul puțin ciudat, în sferturi câștig de cauză având echipa care obține două victorii din trei meciuri. ”Galben-albaștrii” vor fi nevoiți să câștige atât meciul al doilea, de mâine seară, tot din ”Transilvania”, cât și pe cel care va avea loc la Pitești vineri, 21 mai.

În continuare fără Hardy, reîntors în Statele Unite din cauza unor probleme de ordin personal, CSU a început meciul cu ”cinciul” Gavriloaia, Rathan-Meyes, Addison, Cooper și Johnson. Jeremic a ratat prima aruncare a meciului, a recuperat Johnson, dar tot el a greșit pasa și Jevtovic a deschis scorul, acesta fiind singurul moment din prima repriză în care oaspeții au avut avantaj pe tabelă.
Johnson a egalat, iar Addison a făcut 4-2 pentru CSU. 
Cu o aruncare de la distanță, Rathan-Mayes a fixat pentru prima dată diferența la două posesii (7-3).

După 4 minute și jumătate și în urma unui ”run” de 7-0, CSU conducea cu 14-5 și Tudor Costescu, antrenorul Piteștiului, lua primul time-out.
Cu siguranță sfaturile primite de la margine au dat roade, argeșenii apropiindu-se la o singură posesie prin reușitele lui Măciucă, Uță și Jeremic, cu 3 minute înainte de prima pauză (16-14).
Finalul primului sfert a fost însă al sibienilor, care au câștigat perioada cu 26-17.
Piteștenii au început mai bine actul secund, apropiindu-se la două posesii în 4 minute (34-28). Jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc au reacționat și, când mai erau 4 minute până la pauza mare, ecartul er din două cifre, Costescu cerând din nou time-out (41-31).

La reluare, argeșenii au continuat să recupereze și, cu puține secvențe înainte de pauza mare, Fleșeriu a cerut din nou time-out, la 42-39.
După minutul de odihnă, Rathan-Mayes a ratat o aruncare de la distanță, Bishop jr. a recuperat și a înscris, apoi canadianul din lotul lui CSU a ratat din nou din spatele semicercului, astfel că, la jumătatea întâlnirii, cele două echipe mai erau despărțite doar de o jumătate de coș (42-41).
Rathan-Mayes a marcat în sfârșit de la distanță, în debutul reprizei secunde, dar Jeremic a refăcut imediat diferența minimă pe tabelă (45-44). 

Argeșul a egalat la 4 minute de la reluare prin Bishop Jr. cu o aruncare de la distanță (49-49) și avea să revină după mult timp la conducere pe tabelă după o altă triplă, de data asta a lui Măciucă (55-53)
Măciucă avea să-și continue treaba, înscriind alte două coșuri din spatele semicercului. Piteștenii au încheiat în forță sfertul trei, cu un 8-0, astfel că, înaintea ultimelor 10 minute, conduceau cu 66-58.
Argeșul s-a desprins la 10 puncte în debutul actului decisiv prin reușita lui Fitzpatrick (68-58). Cooper a replicat cu o triplă, dar Jeremic a refăcut ecartul de 10 lungimi (71-61).
Măciucă a făcut 75-63 cu alte două coșuri consecutive, apoi a punctat din spatele semicercului (80-70), dar Torok, cu o triplă, și Rathan-Mayes au apropiat-o pe CSU la 5 puncte, cu 3 minute înainte de final (80-75).

Costescu a luat time-out, iar la reluare Fitzpatrick a înscris de la distanță (83-75). Piteștenii au gestionat mai bine finalul, impunându-se la o diferență de 8 puncte (91-83) și producând prima surpriză din play-off.
Cel de-al doilea meci al seriei va avea loc miercuri, tot în Sala ”Transilvania” și tot de la ora 18:00. Calificarea în semifinale se va decide însă vineri, 21 mai, la Pitești.

Rathan-Mayes, 27 de puncte

Cel mai bun marcator al meciului a fost Xavier Rathan-Mayes, cu 27 de puncte. Baschetbalistul lui CSU a avut un indice al eficienței însă numai de 18. El și-a mai trecut în cont 4 recuperări și 5 pase decisive.
Chris Cooper a avut cel mai mare indice al eficienței din rândul ”galben-albaștrilor” (19). Pivotul a fost aproape de double-double, cu 11 puncte și 9 recuperări.
Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Rolly Torok (9 puncte, două recuperări, un assist), Marquis Addison (9 puncte, 9 recuperări, două pase decisive, 3 intercepții și 4 turnover-uri), KJ Jackson (7 puncte), Lucas Tohătan (6 puncte), Blake Reynolds (6 puncte, 5 recuperări), Jayce Johnson (5 puncte, 6 recuperări) și Aurelian Gavriloaia (3 puncte).
Argeșul a avut patru jucători cu peste 10 puncte, Marius Măciucă (22), Mladen Jeremic (18), Tony Bishop Jr. (16) și Will Talton II (15). Bishop a terminat meciul în double-double, cu 10 recuperări, toate defensive, iar Talton II a fost liderul Piteștiului la pase decisive (5). 
Cel mai mare indice al eficienței din meci l-a avut Bishop Jr. (24), cu patru unități mai mult decât Măciucă.

Sursa foto: Facebook BC CSU Sibiu.

 


 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia