Dezastru cu "D" mare">
Tribuna
PNL
(FOTO) Nici cu Astra nu se joacă pe "Municipal"! Poate la primăvară... Dezastru cu "D" mare!!!
Ovidiu BOICA
4510 vizualizari
(FOTO) Nici cu Astra nu se joacă pe

După ce au ratat şansa de a le vedea pe CFR Cluj şi FCSB pe arena din Parcul Sub Arini, suporterii echipei FC Hermannstadt au sperat că măcar meciul cu Astra se va disputa la Sibiu. Nici pomeneală de aşa ceva, iar după cum avansează lucrările la Stadionul "Municipal" credem că nici măcar în februarie "alb-roşii" nu se vor întoarce acasă. În momentul în care au pornit la drum, punând bazele acestui proiect, "părinţii" echipei sibiene au promis că o vor duce în elită. S-a întâmplat, probabil, mai devreme decât s-ar fi aşteptat şi ei, darămite iubitorii sportului rege din oraşul de pe Cibin. Primăria a ţinut pasul cu clubul, promiţând o arenă modernă, demnă de secolul XXI, dar în cele din urmă s-a ajuns la mâna unei firme care continuă să-şi bată joc de lucrare, nu respectă termenele, la mâna unei firme ai cărei muncitori - dacă sunt "deranjaţi" cu vreo întâmplare despre stadiul lucrărilor - răspund răstit, în doi peri, sau chiar înjurându-i pe "curioşi".

În urmă cu o lună, după ce era clar că nu se joacă acasă cu CFR şi FCSB, Teodor Birţ, preşedintele FC Hermannstadt, punea tunurile pe firma care câştigase licitaţia pentru prima parte a lucrărilor. ”Din păcate, în această ecuație sunt două părți care pot influența, într-o măsură mai mică sau mai mare desfășurarea lucrărilor, respectiv Primăria Sibiu și acest constructor care a câștigat prima fază a lucrărilor de modernizare. Din ceea ce știu eu, vă pot asigura că, din partea Primăriei Sibiu, există toată deschiderea. Sunt toți banii disponibili, s-au plătit toate facturile care au fost prezentate și s-a încercat tot timpul să se găsească soluții. Din păcate, soluțiile nu s-au putut găsi datorită faptului că apar, cum se întâmplă de obicei la noi, o grămadă de lucrări neprevăzute, se caută tot felul de soluții tehnice. (...) Au apărut tot felul de întârzieri care au fost datorate diverselor solicitări din partea constructorului, lucru care nu mi se pare normal. Acest constructor se prevalează de tot felul de aspecte și vine și spune că nu asigură garanția stadionului, că nu poate să folosească diverse materiale, lucruri care, din punctul lui de vedere,  pot fi plauzibile, dar nu și din punctul nostru de vedere. Consider că, fiind vorba de un constructor sibian ar fi trebuit să-și dorească să sprijine într-o oarecare măsură această echipă, ar fi trebuit să forțeze nota și să găsească soluții bune. La banii care se plătesc de către Primărie, cred că se puteau face ca lucrurile acestea să fie funcționale", a spus Birţ, dezvăluind totodată că noul termen pentru finalizarea acestor lucrări era luna octombrie, caz în care FC Hermannstadt ar fi trebuit să joace acasă, la Sibiu, cu Astra Giurgiu, în penultima etapă.

Cu 6 zile înainte de data la care e programat meciul respectiv am "inspectat" stadionul, dar cele derulate înaintea ochilor ne-au mâhnit încă o dată (la fel cum o să-i întristeze încă o dată şi pe suporteri, suntem siguri). Lucrările la tribuna mare bat pasul pe loc cam de o lună. Ici-colo, câte o mătură aruncată, cu care probabil se mai răscoleşte praful, mai e mutat dintr-o parte într-alta, ori câte-un disc uzat de flex. Mult-aşteptatul strat de mortar "special" atât de mult mediatizat se lasă cam mult aşteptat... Iar fără el, lucrarea nu poate avansa.

Lucrările la sectorul de peluză care a rămas în picioare, nici măcar nu au fost demarate. Într-adevăr, a fost turnată şapa pe care va fi aplicată pista de tartan din jurul terenului, dar cam atât.


Accesul dinspre şi la vestiare se face pe poarta metalică ce dă spre curtea stadionului, însă şi când trec pe aici jucătorii trebuie să fie atenţi ca să nu cadă într-o groapă de juma' de metru. În ceea ce priveşte tunelul care îi scotea altădată pe jucători, de la vestiare, direct pe teren, e departe de a fi gata. Totuşi, muncitorii au lăsat pe "gura" acestuia o scară de lemn, pentru cei care s-ar încumeta...

În tot acest timp se lucrează, nu zice nimeni că nu, dar la faţada arenei din Parcul Sub Arini. Pe principiul afară-i vopsit gardul, iar înăuntru, leopardul...

În aceste condiţii, e greu de crezut că se va juca prea curând fotbal de Liga 1 la Sibiu. Nu cu Astra, nu cu Botoşaniul, în retur, ori cu Chiajna, Dinamo sau Viitorul. Suntem gata să punem pariu că cel puţin în sezonul regulat FC Hermannstadt nu va juca acasă meciurile... de acasă. Să dea Domnul să ne înşelăm, dar nu prea credem.

 

P.S. Mai trist e că și terenul s-a deteriorat atât de mult încât jucătorilor de leste greu şi să se mai pregătească. Suntem convinşi că se poate mai rău de-atât, dar "răul" ăsta nu cred să fie prea devreme...

 


comentarii
5 comentarii

A gresit cine a aprobat inceperea lucrarilor toamna!Urgenta era instalarea nocturnei si eventual repunerea in functiune a tabelei de scor (marcaj).
Realist!
16.10.2018 07:43
Eu din cate stiu lucrarile au inceput in primavara dar asa este cand dai lucrarea unei firme care este numita ,, de casa". Ceea ce se intampla la stadion nu este dezastru ci mai degraba nesimtire cu N mare. Asta se intampla cand ai o primarie cu oameni de carton la conducere si care nu pun odata piciorul in prag. Lucrarile nu se vor termina prea curand, pacat de timpul asta frumos care parca le face in ciuda.
me
16.10.2018 09:58
Bravo Primaria Sibiu, Bravo CL Sibiu !!!!!!

Voi ati ales castigatorul licitatiei, nu v-a fost introdus pe gat, pe usa din dos.

Principalii vinovati sunteti voi si nu constructorul SC Construcții SA și SC Arhimus SRL.

Iar echipei de fotbal ii lipseste sustinerea spectatorilor, asta mi se pare cel mai important.
Cristian
16.10.2018 10:19
Daca lucrurile functionau in primarie, le reziliau contractul din luna iulie, si poate ii dadeau si in judecata pentru nenumaratele intarzieri fara motiv. Dar mna, cand n-ai cu cine, n-ai cu cine.
Johann
18.10.2018 02:06
Muncitorii care sunt în numar de 6,7 au venit din Moldova respectiv Bacău.
Construcții SA este cea mai penibilă firmă din acest domeniu din țară.
Înainte de a prelua această lucrare Firma era în insolventa sau mai este și de aceea nu au muncitori care să lucreze!
Nu vreau să dau nume dar am auzit că săptămâna viitoare mai exact pe 25 Octombrie se va rezilia contractul cu firma Construcții SA.
Marți are loc întâlnirea decisivă !
Un sibian
19.10.2018 04:55
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia