Tribuna
PNL
(FOTO) Gaz Metan - Universitatea Craiova 1-2 / Muică, făcură oltenii bairam!
Ovidiu BOICA
720 vizualizari
(FOTO) Gaz Metan - Universitatea Craiova 1-2 / Muică, făcură oltenii bairam!
© Vali MACREA
Universitatea a câștigat încă o ”finală” din cele șase rămase până la finalul sezonului, în goana după un nou titlu național, la aproape trei decenii de la ultimii lauri obținuți de ”Știința”. Gaziștii au deschis scorul la jumătatea primei reprize, s-au văzut egalați până la pauză, iar Cicâldău a profitat din plin de ”cadoul” primit de la Velisar. Mediașul rămâne ultimul în play-off, cu 25 de puncte, în vreme ce oltenii s-au cocoțat pentru moment în fruntea clasamentului.

 

Oltenii continuă să viseze cu ochii deschiși la cununa de lauri a Ligii 1. Jucătorii lui Bergodi speră să după în Bănie trofeul de campioană la 29 de ani de la precedentul titlu cucerit de ”Știința”. După victoria din derbiul cu CFR, din Gruia, juveții obținură un nou succes pe terenul alte echipe, 2-1 la Mediaș, după ce au fost conduși cu 1-0.

Cele două echipe au sărit peste ”antreu” și saluturile de politețe și, după o centrare cu boltă, peste apărarea oltenilor, a italianului Romeo, junele Sergiu Ciocan a reluat, din voleu, în Pigliacelli ('2).

”Alb-albaștrii” au cerut penati la o fază în care Vlădoiu a sprintat pe dreapta și l-a găsit în careu pe Mihăilă, șutul internaționalului de tineret fiind parat de Butean. Cu mâna, au reclamat jucătorii lui Bergodi, dar ”centralul” Hațegan, aflat în apropiere, a fost de altă părere ('7).

© Vali MACREA

Marius Constantin a greșit ținta, în urma unui corner ('11), iar ”assist”-ul lui Ciocan n-a putut fi fructificat de Romeo, care a reluat din voleu în plasa laterală ('13).

Oltenii n-au rămas datori și Larie a respins cu emoții mingea centrată de Bancu pentru Koljic ('17), apoi Cosic ('17), Cicâldău ('18) și Koljic ('19) au greșit ținta.

 

”Cadoul” lui Mateiu

 

Gaziștii au avut nevoie de o eroare a lui Mateiu pentru a deschide scorul. Optarul Universității i-a trimis lui Moura, din alunecare, brazilianul a scos în dreapta, cu ceva noroc, mingea fiind deviată de Bancu, iar Roberto Romeo l-a executat pe Pigliacelli cu un șut plasat, cu latul, la colțul lung ('21).

© Vali MACREA

Cicâldău și-a încercat norocul din lovitură liberă, dar a trimis prea înalt ('25).

Mai aproape de gol au fost tot medieșenii, Sergiu Buș făcând spectacol în marginea careului mare înainte de a relua de puțin pe lângă bară ('29).

Același Buș a reluat slab, cu capul, în urma unui corner, și mingea a trecut peste transversală ('30), iar Moura a șutat pe direcția lui Pigliacelli de la distanță ('33).

 

Iese căpitanul, se alege praful

 

Marius Constantin, căpitanul Gazului - și-așa intrat cu ceva problememedicale în teren - a cedat, fiind înlocuit cu danezul Nielsen, cu 7 minute înainte de pauză. Oltenii au profitat din plin de situație. Cosic a pasat lung, în adâncime, pe poziție viitoare, Mihăilă a profitat, Nielsen fiind surprins prea în față, și l-a executat pe portarul Mediașului cu o deviere la colțul lung ('39).

© Vali MACREA

Impulsionați de reușită, jucătorii lui Bergodi au încercat să intre în avantaj la cabine. Andrei Ivan a șutat din marginea careului mare, dar Pleșca s-a culcat pe minge. Mingea reluată de Acka a fost deviată în corner, iar în urma loviturii de la colțul terenului Mihăilă - scăpat din marcaj - a trimis imprecis, cu capul. Toate astea, în prelungirile reprizei...

 

Răsturnare de scor și ”trasorul” lui Chamed

 

”Alb-albaștrii” au început în forță repriza secundă și, la 5 minute de la reluare, Pleșca a respins în corner voleul lui Koljic. Patru minute mai târziu, Mihăilă a făcut ”deranj” în defensiva Mediașului și a încercat să-i paseze lui Ivan, din Velisar mingea a ricoșat însă la Cicâldău, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Nasser Chamed putea aduce egalarea, dar mingea expediată de el, de la distanță, a zguduit transversala ('65).

© Vali MACREA

Oltenii au ratat în două rânduri ocazia de a se desprinde la două goluri. Mai întâi Ivan a trimis alături, din alergare ('69), apoi Mihăilă l-a lăsat pe Koljic singur-singurel cu Pleșca, însă a fost blocat de portar ('70).

 

Buș și Marius Constantin, eliminați!

 

Cu 20 de minute înainte de final, Gazul a rămas în inferioritate. Sergiu Buș l-a înjurat pe asistentul Șovre, iar ”centralul” Hațegan i-a arătat direct ”roșu”. Decizia i-a nemulțumit pe medieșeni, iar Marius Constantin, aflat pe bancă, a fost și el eliminat ('71).

Andrei Ivan a irosit o nouă ocazie de a face 3-1 ('76). Au marcat, în schimb, medieșenii, dar reușita lui Larie a fost anulată pentru ofsaid ('77).

© Vali MACREA

Gaziștii au forțat egalarea, însă Velisar a fost imprecis ('77), iar Pigliacelli a respins la ”capul” lui Nielsen ('86).

Finalul a fost al oltenilor, care puteau să-și asigure un avantaj de două goluri. Pigliacelli a degajat lung, până la Koljic, care i-a oferit lui Mihăilă posibilitatea de a face ”dubla”, însă acesta - din poziție de unu la unu cu Pleșca - s-a precipitat și a trimis peste transversală ('90+1).

© Vali MACREA

În ultimele secunde, tot pe contraatac, Gustavo a trimis din prima în dreapta lui Pleșca, dar goal-keeper-ul Gazului a parat cu un reflex... ca la 20 de ani.

© Vali MACREA

Finalul a fost cu o explozie de bucurie în tabăra doljenilor, iar în rândul jucătorilor lui Uhrin, cu dezamăgirea că au pierdut un meci din care ar fi putut scoate cel puțin un punct. Craiovenii continuă marșul spre titlu, în vreme ce gaziștii sunt deja cu gândul la sezonul viitor...

 

GAZ METAN - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-2 (1-1)

Au marcat: Roberto Romeo '21 / Valentin Mihăilă '39, Alexandru Cicâldău '54.

GAZ METAN: Pleşca - Butean, M. Constantin (Nielsen '37), Larie, De Moura - Droppa, Chamed - R. Romeo (R. Trif '61), Ciocan (Ed. Avram '86), Velisar (Rzv. Popa '86) - Sg. Buş. Antrenor: Dusan Uhrin.

UNIVERSITATEA: Pigliacelli - Vlădoiu (Vătăjelu '81), Acka, Cosic, N. Bancu - Nistor (Gustavo '80), Mateiu, Cicâldău - A. Ivan, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitru: Ovidiu Haţegan. Asistenți: Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe. Rezervă: Florin Andrei.

Cartonaşe galbene: M. Constantin ’35, Chamed ‘45+2, Droppa ’53 / Cicâldău ‘76.

Cartonaşe roşii: Buş ’71, M. Constantin ‘71.

  

 

 

 


comentarii
1 comentarii

micutz blat made horoba
bani8i oltenesti nu are miros
adi3
05.07.2020 17:15
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia