Tribuna
(FOTO) Gaz Metan - FC Voluntari 2-0 / ZE(us) MANUEL
Ovidiu BOICA
489 vizualizari
(FOTO) Gaz Metan - FC Voluntari 2-0 / ZE(us) MANUEL
© Vali MACREA
Fără vedeta Cardoso și cu al doilea marcator al echipei, Ronaldo Deaconu, pe bancă, echipa din Mediaș a câștigat primul meci oficial din noul an grație ”dublei” lui Ze Manuel. Portughezul a înscris, în repriza secundă, de două ori într-un interval de doar 4 minute. Gaz Metan are acum 19 puncte și va uca următorul meci de campionat duminică, 17 ianuarie, la Pitești.

 

În absența lui Cardoso, golgeterul echipei în tur, aflat pe picior de plecare, și cu al doilea marcator pe bancă, în persoana lui Ronaldo Deaconu, Gaz Metan a fost salvată, cu Voluntariul, de Ze Manuel. Portughezul de 30 de ai a înscris primele sale goluri pentru Mediaș la al zecelea meci jucat în alb și negru. Ze Manuel a făcut diferența în repriza secundă, punctând de două ori într-un interval de doar 4 minute.

Disputat pe un teren greu, afectat de ninsorile căzute la Mediaș în ultimele zile, meciul a fost sărat în ocazii de poartă, mai ales în prima parte. Prima ocazie demnă de consemnat s-a petrecut abia cu 11 minute înainte de pauză, când șutul lui Chamed, din interiorul careului mare, a fost respins din apropierea liniei porții de Armaș, Râmniceanu fiind prins pe picior greșit.

Un minut mai târziu, medieșenii au cerut penalti la o fază în care, în urm unei aruncări de la margine, brazilianul Matias ar fi fost făcut ”sandwich” între Briceag și Droppa, ultimul un fost jucător al Gazului până în iarnă. ”Centralul” Ovidiu Hațegan a lăsat însă jocul să continue. Același Droppa a plonjat la sacrificiu, deviind în corner mingea șutată de Chamed de la 14 metri ('42). Cam atât în prima repriză...

Ilfovenii au scos pentru prima dată capul de la cutie la 6 minute de la reluare, când Brigean a șutat năptrasnic din marginea careului de 16 metri, dar veteranul dintre buturile Gazului, Răzvan Pleșca (38 ani), a respins cu un reflex, vorba celor de la Voltaj, ca la 20 de ani.

Mediașul a ”dezghețat” tabela în minutul 70, când Ze Manuel a profitat de indecizia ilfovenilor, la o lovitură liberă în care mingea a fost trimisă în centrul careului, și l-a învins pe Rîmniceanu cu un șut plasat, la colțul lung, de la 10 metri, lateral dreapta.

Gaziștii s-au dezlănțuit după deschiderea scorului și același Ze Manuel a profitat de bâlbâielile din defensiva adversă și l-a învins din nou pe Rîmniceanu, din careul mic de data aceasta ('73), aducând liniștea la Mediaș, stricându-i debutul pe banca ilfovenilor lui Bogdan Andone.

 

© Vali MACREA
 

GAZ METAN - FC VOLUNTARI 2-0 (0-0)

A marcat: Ze Manuel '70, '73.

GAZ METAN: Pleşca - R. Romeo, Baco, Matias, R. Trif - Francisco Jr. (P. Costea '89), Pambou (R. Deaconu '64) - Horşia (Ze Manuel '27), Chamed (Alceus '64), Valente - L. Niţu (Sg. Ciocan '64). Antrenor Jorge Costa.

FC VOLUNTARI: Rîmniceanu - C. Achim (A. Ilie '78), Balaur, Armaş, Briceag - Ricardinho (Borţoneanu '60), Droppa, I. Gheorghe - Grădinaru (C. Costin '60), Al. Stoica (Lopes '71), Mailat (Anderson '78). Antrenor Bogdan Andone.

Arbitru: Ovidiu Haţegan. Asistenți: Octavian Şovre, Alexandru Vodă. Rezervă: George Vidican.

Observator CCA: Marian Salomir.

Cartonaşe galbene: Sg. Ciocan '80 / Mailat '27, Ricardinho '53, I. Gheorghe '80.

© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia