Tribuna
(FOTO) Gaz Metan - Dinamo 1-3 / ”Câinii”, Contra lui Uhrin
Ovidiu BOICA
1202 vizualizari
(FOTO) Gaz Metan - Dinamo 1-3 / ”Câinii”, Contra lui Uhrin
Fosta echipă a antrenorului ceh s-a impus la Mediaș, luni seara, la o diferență de două goluri. Cu Dusan Uhrin pe bancă, Gaz Metan are două victorii și două eșecuri în actualul sezon. La gazde au debutat cehul Tomas Smola și Bogdan Jica, ultimul fiind autorul golului din prelungirile meciului de la Rășinari, de vinerea trecută, dintre FC Hermannstadt 2 și Gaz Metan 2, încheiat cu scorul de 1-0.

 

Gaz Metan a pierdut, luni seara, pe teren propriu, meciul cu fosta echipă a lui DUsan Uhrin. Dinamo s-a impus la o diferență de două goluri (3-1), după ce la pauză tabela indica scor alb.

Cu Bogdan Jica - mijlocașul de 20 de ani care a marcat golul victoriei pentru Gaz Metan 2 la Rășinari, în fața ”satelitului” lui Hermannstadt, cu trei zile în urmă - și cehul Tomas Smola, aflat la debut, în primul ”unsprezece”, echipa medieșeană a avut un start de meci precaut. Nici dinamoviștii nu s-au avântat din primele minute asupra porții lui Buzbuchi, astfel că prima situație de gol a apărut după abia un sfert de oră, Deian Sorescu trecând elegant mingea peste Nasser Chamed - intrat încă din minutul 4 în locul lui Jica - și șutând surprinzător la colțul scurt, dintr-un unghi închis, în plasa laterală însă.

Chamed a trimis pe centrul porții din lovitură liberă, 10 minute mai târziu, iar dinamovistul Nemec a trimis în plasă, cu capul, din centrarea lui Isma Lopez, dar era în ofsaid, semnalizat de tușierul Marinescu ('28).

 

Mejias a avut șansă la ”torpila” lui Butean din interiorul careului, pentru că s-a aflat exact pe direcția șutului ('30). Și Droppa a avut o bună oportunitate de a deschide scorul, dar a greșit de puțin ținta. Și dacă ar fi nimerit poarta însă golul ar fi fost anulat pentru ofsaid ('42). Ultima ocazie a primei reprize a fost irosit-o de Messa, în prelungiri, acesta șutând slab de pe 16 metri, fără emoții pentru Buzbuchi.

Autorul unui gol senzațional, de la mijlocul terenului, în etapa precedentă, Borja Valle a intrat la pauză, la Dinamo, iar 3 minute mai târziu a contribuit la deschiderea scorului. Din gheata lui mingea a ajuns la Juan Camara, care a prelungit ma departe, în dreapta, pentru Gonzales, iar șutul ultimului, la colțul lung, a dus-o pe Dinamo în avantaj.

Intrat de puțin timp pe teren, Sanoh a fost aproape de egalare, dar mingea expediată de el a lovit bara, apoi pe portarul Mejias în spate, după care a ieșit în corner ('62). Medieșenii au executat repede lovitura de la colțul terenului  și Larie a reluat cu capul din marginea careului mic, dar un dinamovist a deturnat mingea de pe cadrul porții.

Deian Sorescu a reluat acrobatic un balon centrat din flancul drept, ratând șansa de a face 2-0 ('71). Tabela s-a modificat însă două minute mai târziu. Borja Valle a scăpat singur cu Buzbuchi, portarul Mediașului a rezolvat pentru moment problema, dar Droppa a intrat rudimentar la Camara în propriul careu și s-a dictat penalti.

Lovitura de la 11 metri a fost executată de Deian Sorescu, Buzbuchi a ghicit colțul și a parat, dar mijlocașul dinamovist a revenit și a împins mingea în plasă.

Bucureștenii lui Cosmin Contra au înscris încă o dată în minutul 83, prin Camara, servit bine de Fabbrini.

Ca o palidă consolare, gaziștii au înscris golul de onoare cu două minute înainte de final. Mejias a parat mingea șutată de Ronaldo Deaconu din lovitură liberă, mingea a ajuns la Velisar, centrare pentru Cardoso, pe colțul lung, și fotbalistul cu 4 cetățenii - română, suedeză, braziliană și italiană - a reluat cu capul în plasă, din apropiere.

Ultimul cuvânt l-au avut de spus dinamoviștii, Fabbrini fiind aproape de a-și trece numele pe lista marcatorilor, dar s-a opus Buzbuchi.

”Câinii” lui Cosmin Contra au obținut, în cele din urmă, o victorie absolut meritată pe Tîrnava Mare, în vreme ce cehul Uhrin are ceva bătăi de cap până a reuși să creeze o nouă echipă la Mediaș.

 

 

GAZ METAN MEDIAȘ - DINAMO BUCUREȘTI 1-3 (0-0)

Au marcat: Gonzalez '48, D. Sorescu '74, Camara '83 / Cardoso '88.

GAZ METAN: Buzbuchi - Butean, Larie, Baco, Rzv. Trif - Droppa (Yuri Matias '82), R. Deaconu - R. Romeo (Sanoh '59), Sg. Ciocan (Velisar '82), Bg. Jica (Chamed '4) - Smola (Cardoso '59). Antrenor: Dusan Uhrin.

DINAMO: Mejias - Al. Gonzales, Puljic, R. Grigore, Isma Lopez - Camara (Bani '85), Al. Răuţă (I. Şerban '90+3), Gol, D. Sorescu (Fabbrini '79) - Nemec, I. Borcea (Borja Valle '46). Antrenor: Cosmin Contra.

Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenţi: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene. Rezervă: Florin Marcu.

Observator: Costin Toma.

Cartonaşe galbene: Droppa '51, Smola '54, Baco '58 / Nemec '64, Al. Răuţă '80.

Cartonașe roșii: - / -.

Șuturi: 7-10 (pe poartă 5-5). Cornere: 4-1. Ofsaiduri: 4-3. Raportul faulturilor: 17-22.

Omul meciului: Juan Camara (Dinamo).







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA