Tribuna
Fabrica Sevis
(FOTO) ”Die neue Hermannstadt” n-arată rău! Balaur(e) și Baba au speriat Buzăul lui Pustai
Ovidiu BOICA
1842 vizualizari
(FOTO) ”Die neue Hermannstadt” n-arată rău! Balaur(e) și Baba au speriat Buzăul lui Pustai
© Vali MACREA
Echipa sibiană a debutat cu o victorie la revenirea în eșalonul secund. După ce au fost conduși cu 1-0, Balaure și ghanezul Baba Alhassan au întors rezultatul în favoarea lui Hermannstadt.În primul ”unsprezece”, noul antrenor, Marius Măldărășanu, a folosit 5 jucători din lotul din sezonul precedent. Petrișor Petrescu a fost doar rezervă, iar când a fost trimis pe teren, a preluat banderola de căpitan, a șutat în transversală și a produs eliminarea lui Ghinga. Pentru FC Hermannstadt urmează deplasarea la Constanța.

 

Sibienii au pășit cu dreptul pe drumul care speră să-i readucă pe prima scenă fotbalistică mioritică. Sâmbătă, la Mediaș, FC Hermannstadt a câștigat cu 2-1 după ce a fost condusă cu 1-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a impus în fața Buzăului, formația pregătită chiar de medieșeanul Cristi Pustai, care îl mai are în staff și pe fostul goal-keeper al Gazului, Dorin Roșca.

© Vali MACREA

Cu un ”unsprezece” în care s-au regăsit numai 5 jucători din lotul de anul trecut, dintre care doar doi cu statutul de titulari, fundașii Ionuț Stoica și Raul Opruț, și cu Petrișor Petrescu doar pe bancă, echipa sibiană a început sus meciul, dar șuturile lui Baba Alhassan nu și-au atins ținta ('2, '12), iar Stoian a respins de la prima bară mingea expediată de Buhăcianu de la 8 metri, lateral dreapta ('13).

© Vali MACREA

De marcat însă, au făcut-o adevărații oaspeți, pentru că oaspeți, la Mediaș, sunt în continuare și ”alb-roșii”, până ce va fi gata arena din Parcul Sub Arini. Cristi Ciobanu a pătruns în centru cu mingea la picior și l-a învins pe Ionuț Pop cu un șut plasat, în plasa laterală, de la 20 de metri, la firul ierbii ('26).

© Vali MACREA

Sibienii n-au acuzat șocul primirii golului și, un minut mai târziu, la o centrare pe colțul lung, Balaure a trimis cu capul, însă mingea a trecut peste transversală.

Mult mai periculos a fost Buhăcianu, care a pătruns în careul advers pe dreapta și a încercat să-l surprindă pe Stoican cu un șut cu boltă, din unghi, dar goal-keeper-ul a respins peste transversală ('40).

© Vali MACREA

Cu 3 minute înainte de pauză, buzoienii au cerut penalti pentru un presupus henț al lui Bejan, dar ”centralul” Szabolcs Kovacs a lăsat jocul să continue.

Jucătorii lui Măldărășanu au reușit să egaleze până la pauză. Juniorul Pantea, împrumutat de la vicecampioana FCSB, a pătruns pe dreapta și l-a găsit pe Silviu Balaure singur-singurel pe 6 metri, iar jucătorul venit de la Astra nu l-a iertat pe Stoian ('43). 

Mai mult, la 3 minute de la reluare, sibienii au preluat conducerea pe tabela de marcaj grație unei ”bijuterii” a lui Baba Alhassan. Mingea centrată de Oroian de pe stânga a fost respinsă de Wiktorski până în picioarele ghanezului, care a șutat, de la 20 de metri, cu mult efect, în vinclu, la colțul lung, cu Stoian simplu spectator între buturile Buzăului.

© Vali MACREA

Năstăsie, în douăp rânduri, putea dubla avantajul de pe tabelă al lui Hermannstadt, însă prima dată a trimis peste transversală, de la 16 metri, lateral dreapta (58), apoi a șutat în plasa laterală dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, de data asta din celălalt flanc ('64).

În replică, Ciobanu a reluat cu capul, din apropiere, mingea a luat pământul, după care s-a odihnit în brațele lui Pop ('68).

Sibienii puteau profita de pasa prea moale a lui Oteliță acasă, Buhăcianu a interceptat mingea și s-a trezit de unul singur cu Stoian, dar portarul Buzăului a fost mai rapid și a degajat cu piciorul ('71).

© Vali MACREA

Intrat pentru ultimele 20 de minute, în locul lui Năstăsie, Petrișor Petrescu a preluat de la Ionuț Stoica banderola de căpitan și s-a făcut repede remarcat. Mai întâi a zguduit transversala cu un șut, cu stângul, de la 25 de metri ('75), apoi a scos eliminarea lui Ghinga, care l-a faultat în postură de ultim apărător, primind direct ”roșu”, trei minute mai târziu. Între cele două ocazii, Ekollo, mijlocașul Buzăului, a trimis în brațele lui Pop, din centrul careului de 16 metri ('76).

Același Petrescu i-a dat emoții lui Stoian, iar Stoican le-a dat emoții buzoienilor după ce a reținut în doi timpi mingea șutată de căpitanul Sibiului dintr-o lovitură liberă de la 18 metri ('80).

Oaspeții au forțat egalarea, dar Ciobanu a trimis alături, de la mare distanță ('82), iar Pop a reținut mingea șutată slab de Călin Toma dintr-o lovitură liberă de la 26-27 de metri ('90).

Internaționalul de juniori Alex Pantea a ținut morțiș să-și treacă în cont un gol la debutul în tricoul alb cu roșu, după assist-ul de la reușita lui Balaure, dar n-a reușut să-l surprindă pe Stoian, în prelungiri, cu un șut din unghi. Chiar și așa, meciul s-a terminat bine pentru sibieni, care și-au trecut tot în cont primele 3 puncte, un prim pas spre obiectivul propus, revenirea în Liga 1.

 

FC HERMANNSTADT - FC BUZĂU 2-1 (1-1)

Au marcat: Silviu Balaure '43, Baba Alhassan '48 / Cristian Ciobanu '26.

FC HERMANNSTADT: I. Pop - Al. Pantea, Fl. Bejan (Antoche '46), I. Stoica (cpt.), R. Opruț - A. Lungu (Mino Sota '69) - Balaure, Baba Alhassan, I. Năstăsie (P. Petrescu '69), Al. Oroian (C. Popescu '87) - Buhăcianu (Plazonja '87). Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: Muțiu, Al. Vodă, Tomșa, Buzan.

FC BUZĂU: R. Stoian - Oteliță (R. Zamfir '85), Wiktorski (Gaitan '85), Ghinga (cpt.), C. Toma ('90+2) - Cr. Ciobanu, Mondragon (A. Lopez '66), Ekollo, Cârstocea (Al. Munteanu '66) - Chică-Roșă, T. Oltean. Antrenor: Cristian Pustai. Rezerve neutilizate: Cr. Avram, Andronic, D. Rogac, I. Neacșu.

Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei/Satu Mare).

Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare), Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare).

Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni/Alba).

Observatori: Zoltan Tamaş (Od. Secuiesc), Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cartonașe galbene: Fl. Bejan '26, A. Lungu '40 / Chică-Roșă '34.

Cartonașe roșii: - / S. Ghinga '77.

 

© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA

 


comentarii
1 comentarii

Rău mai stăm cu "der, die, das” !!!
scena9
03.08.2021 16:56
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia