Tribuna
(FOTO) De la extaz la... agonie! FC Hermannstadt, primul eșec în Liga 1 după șase meciuri fără înfrângere și 10 puncte din 18 posibile
Ovidiu BOICA
1360 vizualizari
(FOTO) De la extaz la... agonie! FC Hermannstadt, primul eșec în Liga 1 după șase meciuri fără înfrângere și 10 puncte din 18 posibile
© Mediafax
Echipa sibiană a deschis scorul în meciul de la Botoşani, dar a fost egalată repede, iar în finalul întâlnirii moldovenii au profitat de apărarea visătoare a lui Hermannstadt, marcând golul victoriei. Formaţia lui Marius Croitoru a pus astfel capăt seriei pozitive a "alb-roşilor", cu 6 meciuri consecutive fără înfrângere. Golul lui Hermannstadt a fost marcat de Debeljuh, care ajunge astfel la cota 7 în clasamentul marcatorilor. Pentru sibieni, urmează jocul de pe teren propriu cu Astra Giurgiu, programat luni, 17 februarie, de la ora 20:00, pe "Municipal".

 

Botoşaniul a pus capăt seriei de jocuri fără înfrângere a lui Hermannstadt. După 6 meciuri la rând în care au obţinut două victorii şi patru remize, echipa sibiană a capotat, în această seară, în Moldova. Jucătorii lui Vasile Miriuţă au condus cu 1-0, dar au fost egalaţi repede, iar Dugandzic a profitat de degringolada din faţa porţii lui Cristiano, marcând golul victoriei.
Primele emoţii le-au avut sibienii, în minutul 6. Dugandzic a primit în adâncime şi l-a evitat pe Cristiano, care a ezitat dacă să iasă dintre buturi, sau nu, dar atacantul Botoşaniului a intrat în unghi şi a închercat o execuţie şmecherească, dar goal-keeper-ul a reuşit să pareze.
În replică, Rimane a făcut o recuperare la mijlocul terenului şi l-a lansat în adâncime pe Debeljuh, care a trimis însă alături, la colţul lung, din poziţie de unu la unu cu Hankic ('9).
O altă ocazie mare a fost irosită de Dumitriu, şut alături din poziţie favorabilă ('15).
Jocul s-a mutat la cealaltă poartă, dar Cascini şi Askoski nu au fost inspiraţi şi faza s-a răcit, apoi Luchin a îndepărar pericolul ('21), apoi Cristiano a respins mingea centrată de Haruţ pentru Ofosu ('26).
La fel ca în urmă cu o săptămână, cu Sepsi, Buşu a centrat perfect pentru Debeljuh, iar croatul a deschis scorul cu o lovitură de cap plasată la colţul lung, în vinclu ('28).
Bucuria sibienilor a fost de scurtă durată pentru că, şase minute mai târziu, Ofosu l-a întors scurt pe Luchin şi a plasat mingea, cu latul, la colţul lung.
Croatul Debeljuh putea readuce Sibiul în avantaj, dar a şutat în plasa laterală, din prima, după serviciul lui Rimane, cu 3 minute înainte d eodihnă, iar în prelungirile reprizei Haruţ a greşit ţinta la un şut de la mare distanţă.
La 4 minute de la reluare, Buşu şi-a încercat norocul din flancul stâng, dar a trimis mult peste transversală.
© Mediafax

Botoşaniul putea prelua conducerea la o fază în care Ofosu a făcut deranj în flancul drept al apărării lui Hermannstadt, dar Askoski l-a luat la ţintă pe Cristiano ('54).
La celelalte buturi, Luchin a trimis alături, cu capul, în urma unei lovituri libere ('66). Trei minute mai târziu, Dumitriu l-a blocat providenţial pe Askoski. Chindriş a trecut pe lângă 2-1, trimiţând cu capul în braţele lui Cristiano, la primul corner al gazdelor în acest meci ('77).
Moldovenii au reuşit să întoarcă rezultatul cu 1o minute înainte de final, la o fază în care apărarea lui Miriuţă a funcţionat ca... fliperele. Nou-intratul Keyta a trimis în faţa porţii, Ofosu a reluat de două ori în blocaj, iar Dugandzic a reluat în plasă.
În două minute consecutive cele două echipe au reclamat neacordarea unei lovituri de la 11 metri ('88, '89), dar "centralul" Marin Barbu din Făgăraş n-a vrut să-şi complice existenţa. În prelungiri nu s-a mai întâmplat nimic, Botoşaniul obţinând o victorie care o propulsează pe locul 5, în vreme ce "alb-roşii" rămân pe 10, cu 24 de puncte.
 
FC BOTOŞANI - FC HERMANNSTADT 2-1 (1-1)
Au marcat: Ofosu '34, Dugandzic '81 / Debeljuh '29.
FC BOTOŞANI: Hankic - Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu (Holzmann '53) - Cascini (Ed. Florescu '67), Rodriguez - Ofosu, Ebenhofer, Ashkovski (Keyta '72) - Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.
FC HERMANNSTADT: Cristiano - Tiago Almeida, Luchin, Dobrosavlevici, Opruţ - Rimane, Dumitriu (Ad. Bălan '83), P. Petrescu, Sintean (Jo Santos '54), Buşu (Dâlbea '75) - Debeljuh.Antrenor: Vasile Miriuţă.
 
"Sunt foarte supărat, e al doilea meci al meu aici şi am făcut iar nişte greşeli, nu vreau să jignesc, dar nici la copii şi juniori nu le vezi! Am făcut cadou două goluri cu Sepsi, astăzi la fel, cadou două goluri, iar Botoşaniul a avut o singură ocazie clară. Cu Sepsi au jucat doi fundaşi centrali, cu Botoşaniul, alţii doi. Trebuie să găsesc până la play-out alţii. E inadmisibil, echipa asta are 40 de goluri încasate.
© Mediafax

Dacă era 3-0 la pauză pentru noi, nu zicea nimeni nimic. Sibiul nu a jucat niciodată aşa de bine, am scăpat de trei ori singur cu portarul dar nu am dat gol, ei au înscris din jumătate de ocazie. Emoţii am, sunt 4-5 echipe care se bat pentru evitarea retrogradării, dar sunt convins că ne vom salva".
Vasile Miriuţă, antrenor FC Hermannstadt

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia