Tribuna
(FOTO) Continuă suspansul! FC Hermannstadt și Petrolul au terminat la egalitate (și) la Mediaș! Acuzații la golul egalizator al ploieștenilor, care își amână însă promovarea matematică
Ovidiu BOICA
1408 vizualizari
(FOTO) Continuă suspansul! FC Hermannstadt și Petrolul au terminat la egalitate (și) la Mediaș! Acuzații la golul egalizator al ploieștenilor, care își amână însă promovarea matematică
© Vali MACREA
FC Hermannstadt și Petrolul au terminat din nou la egalitate, după acel 0-0 de pe ”Ilie Oană”. În această seară, la Mediaș, fiecare dintre echipe a marcat câte o dată. La reușita prahovenilor, un jucător al acestora era într-un ofsaid mare, dar asistentul Păunescu și ”centralul” Barbu au avut o altă interpretare a regulamentului decât cea firească. Cu două etape înainte de finalul campionatului, podiumul se prezintă astfel: 1. Petrolul (59 puncte); 2. FC Hermannstadt (57); 3. ”U” Cluj (57).

 

În cazul unei victorii la Mediaș, Petrolul ar fi promovat matematic încă de pe acum în Liga 1, în vreme ce sibienii aveau, la rându-le, mare nevoie de un succes, pentru că jucătorii echipei ”șepcilor roșii” le suflă-n ceafă, iar promovarea directă e sub semnul amenințării. Miza jocului fiind mare, spectacolul a cam lipsit, acesta lăsând loc prudenței de ambele părți, rezultând un joc mai degrabă gri, între două echipe care au toate șansele să joace, la anul, pe prima scenă. 

© Vali MACREA

 Prima repriză a fost de-a dreptul plictisitoare, de-abia pe finalul acesteia devenind mai animată. Nașul Nae Constantin și finul Măldărășanu se cunosc atât de bine încât au reușit să se anuleze reciproc, ocaziile de gol putând fi numărate pe degetele de la o singură mână.
Balaure a trimis în careul mic, la al doilea corner consecutiv al sibienilor, dar Baba Alhassan a reluat neconvingător și, din spatele lui Huja, mingea a juns în brațele lui Avram ('3).

© Vali MACREA

Mai periculoși au fost oaspeții, trei minute mai târziu Iliev respingând de sub transversală, în lateral, la bolta lui Măzărache, cu capul, din centrarea lui Pârvulescu.
Au urmat câteva șuturi de la distanță ale sibienilor, dar Mino Sota ('7), Pantea ('21) și Baba Alhassan ('29) au fost impreciși, iar Avram s-a opus la reluările acelorași Pantea ('23) și Mino Sota ('37).
Măldărășanu s-a văzut nevoit să facă prima schimbare încă înainte de pauză. Petrișor Petrescu, mijlocașul care a început jocul pe bancă după ce, cu o zi mai devreme, era dat incert, a bătut penaltiul obținut de Oroian la o gafă impardonabilă a lui Pârvulescu, deblocând tabela, cu un minut înainte de pauză.

Iliev le-a dat emoții sibienilor, în prelungiri, scăpând din brațe mingea centrată de Velisar pentru Lică, dar a revenit și a reținut la a treia încercare ('45+1).

© Vali MACREA

Repriza s-a încheiat cu sprintul lui Pantea, în stânga, dar fundașul de pe cealaltă parte al Sibiului a tras slab și Avram a reținut ('45+2).
Repriza secundă a început cu ceva mai mult nerv, iar Velisar a semnat prima ocazie de gol, însă a trimis pe lângă vinclu de la aproape 30 de metri ('48).
În replică, Daniel Paraschiv a luat-o la goană cu mingea la picior de la jumătatea terenului, însă în careu a fost ajuns de Meijers și deposedat, spre supărarea lui Baba Alhassan, care aștepta singur-singurel în fața porții ('60), iar în urma cornerului Ionuț Stoica a trimis alături, cu capul.

© Vali MACREA

Ploieștenii au egalat la o fază la care asistentul Păunescu pare să fi adormit cu fanionul în mână. Mario Bratu și Meijers au șutat în blocaj, apoi mingea a juns la Takayuki Seto, iar niponul a catapultat-o în plasa laterală a porții unui Iliev stană de piatră. Pe direcția șutului, într-un ofsaid văzut probabil și de la Ploiești, era Măzărache, care în plus s-a și făcut că joacă mingea, derutându-l pe bulgarul dintre buturile lui Hermannstadt, dar atât asistentul Păunescu, cât și ”centralul” Barbu au închis ochii ('66).

Nouă cartonașe galbene în mai puțin de o jumătate de oră!

Nervii au cedat, Ionuț Stoica, Iliev și Năstăsie au fost avertizați de arbitrul din Făgăraș, care până la final a acordat alte șase ”galbene”.
În timpul rămas, sibienii au căutat cu disperare să preia din nou conducerea pe tabelă, dar au acuzat șocul golului egalizator. Petrescu a trimis în două rânduri, din lovitură liberă, pe lângă poarta lui Avram ('77, '89), iar Mino Sota a reluat alturi, cu capul, în prelungiri, după o centrare din flancul drept ('90+2).

© Vali MACREA

După 0-0 în turul play-off-ului, pe ”Ilie Oană”, cele două echipe au terminat la egalitate și la Mediaș. Petrolul și FC Hermannstadt sunt în continuare pe primele doupă locuri, despărțite de două puncte, cu două etape înainte de finalul campionatului, dar în lupta pentru promovarea directă continuă să se amestece și echipa ”șepcilor roșii”, clujenii stând la cotitură, fiind acum la egalitate de puncte cu formația lui Măldărășanu (57), iar marți se joacă ”U” - FC Hermannstadt, sub Feleac! 

 

Liga 2, play-off, et. a VIII-a

FC HERMANNSTADT - PETROLUL PLOIEȘTI 1-1 (1-0)

Au marcat: Petrișor Petrescu '44 - penalti / Takayuki Seto '66.

FC HERMANNSTADT: 12. Plamen Iliev - 98. Alexandru Pantea, 4. Ionuț Stoica (cpt.), 23. Florin Bejan, 18. Raul Opruț - 14. Mino Sota, 8. Baba Alhassan (10. Ionuț Năstăsie '62) - 96. Silviu Balaure (7. Petrișor Petrescu '40), 29. Ionuț Biceanu (28. Valentin Buhăcianu '77), 51. Alexandru Oroian (13. Cosmin Bucuroiu '62) - 30. Daniel Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: 31. Vlad Muțiu, 21. Gheorghe Tomșa, 77. Andrei Blejdea, 6. Paul Antoche, 9. Ioan Hora. Absenți: Călin Popescu (accidentat).

PETROLUL: 12. Raul Avram - 6. Viorel Lică (19. Senad Jarovic '46), 2. Marian Huja, 3. Bart Meijers - 22. Sergiu Pârvulescu, 37. Eugeniu Cebotaru (cpt.), 11. Takayuki Seto, 30. Mihai Velisar - 95. Mihai Constantinescu (98. Mario Bratu '62), 93. Simon Măzărache (26. Georgi Pashov '87), 24. Marius Cioiu (77. Cosmin Tucaliuc '62). Antrenor: Nicolae Constantin. Rezerve neutilizate: 28. Sebastian Moroz, 89. Alexandru Sabău, 36. Marius Boțogan, 17. Șaim Tudor, 33. Marius Chindriș. Absenți: Bogdan Țicu (suspendat), Sory Diarra (accidentat).

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș). Asistenți: Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), Ionuț Marius Bobe (București). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei/Satu Mare).

Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara), Viorel Lolea (Reșița).

Cartonașe galbene: Pantea '45, I. Stoica '67, Iliev '68, Năstăsie '71, Opruț '84 / Meijers '74, Jarovic '90, Cebotaru '90+1.

Cartonașe roșii: - / -.

Raportul șuturilor: 13-6 (pe poartă 5-2). Cornere: 7-1. Ofsaiduri: 0-2. Raportul faulturilor: 8-12.

Omul meciului: Takayuki Seto (Petrolul).

Stadion: ”Gaz Metan” Mediaș. Spectatori: circa 4.000. Timp: primăvăratec. Gazon: denivelat.


comentarii
2 comentarii

U CLUJ
voi cu Dinamo la baraj si veti pierde ...
Dinamo e mai buna ca voi
soimii sb
07.05.2022 21:47
Slava tie, studentie,
Sa ne fii mereu cu scut.
Numai Datorita tie
Universitatea s-a nascut

Noi avem acum un nume
Cel mai frumos de pe pamant,
Sa-l cinstim cum se cuvine
Fiinca "U" e un nume sfant.

E simbolul tineretii
Si al iubirii pe pamant.
"Haide U" e imnul nostru
Sa rasune pe pamant.

Am jurat sa fim alaturi
De echipa ce-o iubim,
Niciodata imnul nostru
Nu va pieri cat traim.

Alb si negru, steagul nostru
Ce-l vom inalta spre cer.
"Hainde U" e imnul nostru
Sa rasune'n departari.
gaz metan
07.05.2022 21:55
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA