Tribuna
(FOTO) Cea mai fericită zi, cea mai importantă victorie! Măgura le răzbună pe ”tricolore” și obține primul succes în Europa
Ovidiu BOICA
1229 vizualizari
(FOTO) Cea mai fericită zi, cea mai importantă victorie! Măgura le răzbună pe ”tricolore” și obține primul succes în Europa
© Vali MACREA
Echipa din Cisnădie a câștigat, sâmbătă seara, pe teren propriu, primul meci disputat în acest an, la debutul în grupele Ligii Europene. După două campanii nereușite în cea de-a doua competiție continentală, în grupele căreia au pierdut toate cele 12 jocuri, acum Măgura a furnizat surpriza, învingând-o pe ocupanta locului secund în puternicul campionat al Norvegiei, echipă care are în lot o campioană mondială en-titre. Fetele lui Weber au răzbunat astfel naționala României care pierduse cu Norvegia la Mondialul din Spania, în decembrie, cu 33-22.

 

Măgura a obținut, sâmbătă seara, cel mai important succes din istoria de 8 ani a clubului. Înființată în 2014, echipa feminină de handbal a promovat din prima încercare în Liga Florilor, iar în ultimele patru sezoane a ajuns pentru a treia oară în grupele celei de-a doua competiții europene inter-cluburi ca valoare. La precedentele două participări, Măgura a pierdut de fiecare dată toate cele 6 meciuri din această fază a EHF European League, fostă Cupa EHF. Acum, echipa din Cisnădie a bifat în sfârșit prima victorie, și nu una oarecare, ci în fața ocupantei locului secund din Norvegia, Storhamar, echipă care are în lot o proaspătă campioană mondială, pe Emilie Hovden. Măgura a dominat meciul cu nordicele de la un capăt la altul, iar în final s-a impus nu oricum, ci la o diferență de 5 goluri!

© Vali MACREA

Marina Dmitrovic a deschis scorul, iar după ce Kira Trusova a avut o primă intervenție la șutul lui Riegelhuth, Maria Bardac a dublat avantajul Măgurii. Hovden, campioana mondială, a redus din diferență, apoi Dmitrovic a trimis la ”păianjen”, iar Raluca Băcăoanu a marcat pentru 4-1, în vreme ce Trusova a avut o nouă intervenție prin care și-a salvat poarta, dând semne că e în zi mare.

Rusoaica dintre buturile Măgurii și-a desăvârșit evoluția prin alte două intervenții strălucite la Venn și Kristiansen.

La 6-3, Kenneth Gabrielsen, antrenorul lui Storhamar, a cerut time-out, dar la reluare nordicele au irosit un nou atac, în vreme ce Băcăoanu a fixat pentru prima dată diferența la 4 goluri ('13).

© Vali MACREA

Trusova a fost, în continuare, de neînvins, în vreme ce Dmitrovic și Marilena Neagu, ultima din aruncare de la 7 metri, au dus-o din nou pe Măgura la patru lungimi în fața norvegiencelor.

Nestaker și Jakobsen au reușit în sfârșit să marcheze două goluri la rând pentru Storhamar, care înjumătățea astfel pentru moment diferența de pe tabelă (10-8), dar Weber a reacționat imediat, cerând time-out, iar la reluare Măgura s-a desprins la 5 goluri printre reușitele lui Dmitrovic, Bardac și Dijana Radojevic (13-8), cu 6 minute înainte de pauză.

© Vali MACREA

Două atacuri irosite de Bardac - la primul a fost faultată pe aruncare, dar nu s-a dat nimic - au costat-o pe Măgura, nordicele profitând pentru a se apropia la două lungimi prin reușitele lui Riehelhuth, Jakobsen și Hovden (13-11).

Dmitrovic a mișcat din nou tabela în dreptul Măgurii, dar Riegelhuth și Vepp au apropiat-o pe Storhamar la doar un gol de adversar (14-13).

Dmitrovic, sârboaica de 36 de ani, a înscris al șaptelea gol pentru formația din Cisnădie în acest meci, iar după ce Trusova le-a mai dat adversarelor încă o dată bătăi de cap, Neagu-Burghel a făcut 16-13. Repriza s-a încheiat (cum altfel?) cu o nouă intervenție a Kirei Trusova, a unsprezecea în numai 30 de minute!

Pentru Măgura nu au evoluat Elena Gjeorgjievska și Timea Tătar, ambele confruntându-se cu probleme de ordin medical. 

Sibiencele au continuat să joace tare pe defensivă și la reluare, iar în atac să fie inspirate, astfel că revenirea nordicelor pe tabelă s-a lăsat așteptată. Băcăoanu a înscris primul gol din repriza secundă, Riegelhuth și Nestaker au reacționat (17-15), iar Valentina Blazevic a înscris pentru 18-15.

Hogseth a încasat prima eliminare de două minute din acest meci, dar și așa nordicele s-au descurcat, înscriind de două ori în inferioritate prin Nestaker și Venn (19-17).

© Vali MACREA

Iuliia Gariaeva a refăcut diferența de 3 goluri (20-17), apoi Trusova a salvat-o pe Măgura cu alte două intervenții reușite la același atac al lui Storhamar, la șuturile lui Jakobsen și Riegelhuth.

Marilena Neagu și-a lăsat echipa în inferioritate pentru două minute, iar nordicele s-au apropiat la un singur gol, marcaseră Hovden de la 7 metri și Enger (20-19).

Revenită pe parchet, Neagu-Burghel a înscris cu un șut cu nerv, la vinclu, însă Venn a refăcut diferența minimă pe tabelă cu destulă șansă.

Amenințată cu pre-pasiv, echipa din Cisnădie a găsit din nou calea spre gol prin Gariaeva, apoi Neagu-Burghel, tot din aruncare de la 7 metri, și Băcăoanu, cu o ”dublă”, au dus-o pe Măgura la +5 (25-20). Între timp, la celelalte buturi, Trusova și-a desăvârșit opera, iar brazilianca De Arruda a apărat un 7 metri la Hovden ('45).

© Vali MACREA

Marilena Neagu-Burghel a continuat să fie magistrală la aruncările de la 7 metri, dar norvegiencele s-au apropiat la 3 goluri prin ”dubla” lui Jakobsen, momentt în care Weber a cerut time-out ('53).

La reluare, pentru prima dată în meci ecartul a devenit de 6 goluri (31-25), prin reușitele lui Băcăoanu și Neagu-Burghel (două).

Sibiencele au avut parte de un final de meci liniștit, impunându-se până la urmă cu 33-28, dând frâu liber horei bucuriei.

 

MĂGURA: Kira Trusova, Renata de Arruda - Marilena Neagu (9 goluri), Marina Dmitrovic (7), Raluca Băcăoanu (6), Iuliia Gariaeva (3), Dana Abed-Kader, Dijana Radojevic, Maria Bardac (câte două), Andreea Ianăși, Valentina Blazevic (câte unul), Reka Tamas, Sorina Marin, Daniela Necula.

STROHAMAR: Liden, Gronlund - Jakobsen (7 goluri), Venn (5), Nestaker (4), Riegelhuth (3), Hovden (3), Hogseth (două), Gabrielsen, Sandvik, Enger, Kristiansen (câte unul), Johansson, Ronningen.

 

© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA
© Vali MACREA


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia