Tribuna
Sevis
(FOTO) Căpitanii, decisivi! Mediașul, debut cu dreptul în noul sezon, victorie la limită cu nou-promovata CS Mioveni
Ovidiu BOICA
595 vizualizari
(FOTO) Căpitanii, decisivi! Mediașul, debut cu dreptul în noul sezon, victorie la limită cu nou-promovata CS Mioveni
© Vali MACREA
Purtătorul banderolei de la Mioveni, Alex Iacob, a făcut penaltiul din care celălalt căpitan de pe teren, Nasser Chamed, a marcat golul victoriei, sâmbătă seara. Gaziștii au fost cu ocaziile în prima repriză, în vreme ce nou-promovata a avut o posesie mai bună în partea a doua a jocului și și-a creat mai multe situații de a egala, mai ales după ce brazilianul Yuri Matias a fost eliminat, cu 13 minute înainte de final.

 

Medieșenii au pășit cu dreptul în noul sezon, obținând primele 3 puncte la finalul jocului cu nou-promovata CS Mioveni. Cei doi căpitani au fost decisivi în meciul de sâmbătă seara. Alexandru Iacob, omul cu banderola pe mână din tabăra argeșenilor, a făcut hențul în urma căruia Nasser Chamed a marcat din lovitura de la 11 metri acordată de ”centralul” Găman.

© Vali MACREA

Cu un ”unsprezece” în care s-au regăsit 5 nume noi față de sezonul precedent - portarul Vâlceanu, Lixandru, Ioan Filip, Grădinaru și argentinianul fost la FC Hermannstadt, Patricio Matricardi - Gazul a început totuși bine meciul, în fața unei formații cu care Alex Pelici a reușit a treia promovare din carieră și în care s-au regăsit, Bogdan Rusu, Blănaru, Scarlatache și Dumitriu, foști jucători la Sibiu.

© Vali MACREA

Primul care i-a încercat reflexele lui Popescu a fost italianul Romeo, cel mai vechi jucător din lotul Gazului, sosit la Mediaș în urmă cu 8 ani. Popescu a respins în față șutul de la distanță al lui Romeo, dar Vlad Morar a fost surprins de ”cadou” și a reluat defectuos, de la vreo 10 metri, lateral stânga ('6).

© Vali MACREA

Gafa lui Iacob, la centrarea lui Grădinaru, și penaltiul executat aproape pe centrul porții de Nasser Chamed, au făcut diferența ('13).

O nouă gafă impardonabilă a lui Iacob, care a încercat să trimită acasă, tatonat de Grădinaru, era să-i coste pe cei de la Mioveni din nou. Iacob a lovit mingea slab, Grădinaru l-a ghicit și a interceptat, apoi a trimis în centrul careului, pentru Vlad Morar, dar sâmbătă n-a fost ziua lui bună și a reluat defectuos din dreptul punctului cu var ('19).

© Vali MACREA

Trif ar fi putut dubla avantajul de pe tabelă cu 12 minute înainte de pauză, după pasa primită cu boltă de la Moura, dar a șutat mult peste poartă, cu dreptul, probabil nu piciorul lui de bază, după ce a jonglat acrobatic cu balonul.

© Vali MACREA

Abia în finalul reprizei au îndrăznit mai mult și oaspeții, Șerbănică trimițând însă peste transversală, de la mare distanță ('37), iar Toma trimițând, exact de pe linia careului de 16 metri, de puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții apărate în premieră de Vâlceanu ('40). Ultimul cuvânt l-a avut tot Toma, care a șutat însă în blocajul lui Filip, când ”centralul” Găman se pregătea să-i trimită pe jucători la răcoarea vestiarului.

© Vali MACREA

Lucrurile au stat cu totul altfel la reluare. Fără căpitanul Nasser Chamed, ieșit accidentat, medieșenii au fost mult mai prudenți, dar totuși ar fi putut face 2-0. Grădinaru a făcut rost de o minge pe la mijlocul terenului și a cărat-o cu el vreo 30 de metri, dar șutul, cu mult efect, nu și-a atins ținta, vinclul de pe colțul lung al porții lui Popescu ('54).

Treptat, argeșenii au pus stăpânire pe minge, au avut o posesie prelungită și au forțat egalarea, fără succes însă. Dumitriu a țintit prea sus ('64), la fel și Bogdan Rusu, din lovitură liberă, două minute mai târziu.

© Vali MACREA

Echilibrul, pe teren, s-a rupt după ce brazilianul Yuri Matias a intrat cu talpa pe pulpa lui Blănaru, undeva la mijlocul terenului, un fault inutil, dar care l-a costat eliminarea ('77).

Cu un om în plus, echipa lui Alex Pelici a apăsat și mai mult pe aceelerație. Introdus între timp, veteranul Andrei Cristea a încercat să șuteze, dar a trimis paralel cu linia porții, Oancea a recuperat și a scos pentru șutul lui Dumitriu, dintr-un adversar mingea a ajuns din nou la Cristea, care a încercat să-i paseze decisiv lui Blănaru, cu călcâiul, dar a greșit execuția ('79)

© Vali MACREA

Toma a trimis un șut-centrare, mingea l-a lovit în cap pe Scarlatache, venit în sprijinul ofensivei,după care a trecut peste transversală ('86), iar șutul lui Coșereanu a fost deviat în corner ('89)

În prelungiri, Andrei Cristea a trimis în brațele lui Vâlceanu dintr-o lovitură liberă ('90+2), în vreme ce Veres a greșit ținta, reluând peste transversală, cu capul, din apropiere ('90+5).

© Vali MACREA

La două luni distanță de la victoria cu FC Hermannstadt, care a însemnat și promovarea în Liga 1, Mioveniul n-a mai avut același noroc la Mediaș. Argeșenii au părăsit învinși dreptunghiul verde al arenei de pe malul Tîrnavei Mari.

© Vali MACREA

Gaziștii au debutat cu dreptul în noul sezon, dar antrenorul Mihai Teja are mult de lucru în următoarele săptămâni, pentru că a schimbat o jumătate de echipă, iar mai mulți dintre noii-veniți au ajuns la Mediaș destul de târziu, ratând prima parte a pregătirii. Dar, la cum îl știm pe Teja, ambițios și pus pe fapte mari, nu ne îndoim că va reuși din nou să facă o echipă pe placul lui, capabilă să se bată la play-off, după un an de absență din primele șase...

 

GAZ METAN - CS MIOVENI 1-0 (1-0)

A marcat: Nasser Chamed '14 - penalti.

GAZ METAN: Vâlceanu - R. Romeo, Yuri Matias, Matricardi, Rzv. Trif - I. Filip, Moura (Mathaus '80) - Lixandru (Izata '46), Chamed (Dr. Iancu '40; Horşia '80), Grădinaru - Vl. Morar (Sarr '58). Antrenor: Mihai Teja.

CS MIOVENI: I. Popescu - Scarlatache, I. Balaur (Oancea '59), Al. Iacob, Şerbănică (Burnea '86) - D. Toma, Panait (A. Cristea '59), L. Dumitriu, Rădescu (Coşereanu '76) - Bg. Rusu (Massaro '76) - Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

Cartonaşe galbene: Lixandru '7, Filip '50, Izata '59, Romeo '90+2 / Balaur '4.

Cartonaş roşu: Yuri Matias '77 (Gaz Metan).

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia