Tribuna
AFF
(FOTO) BC CSU Sibiu, victorie în Cupa României pe terenul echipei lui Dan Fleșeriu. Urmează revanșa cu câștigătoarea ”Memorialului Tordai”
Ovidiu BOICA
778 vizualizari
(FOTO) BC CSU Sibiu, victorie în Cupa României pe terenul echipei lui Dan Fleșeriu. Urmează revanșa cu câștigătoarea ”Memorialului Tordai”
© Facebook BC CSU Sibiu
”Vulturii” s-au impus la diferență de două posesii pe terenul organizatoarei Grupei F din prima fază a Cupei României. Fără minute pe parchet la ”Memorialul Tordai”, australianul Kyle Adnam a fost folosit din primul minut de antrenorul Tomas Rinkevicius.. În această seară, BC CSU Sibiu are posibilitatea de a-și lua revanșa în fața nou-promovatei CS Vâlcea 1924. Un nou succes le-ar asigura ”galben-albaștrilor” calificarea în Final Eight-ul competiției KO.

 

Baschetbaliștii sibieni au făcut primul spre Final Eight-ul Cupei României după ce au câștigat la diferență de două posesii pe Litoral cu gazda turneului, Athletic Constanța. ”Galben-albaștrii” și-au vărsat năduful pe antrenorul constănțenilor, sibianul Dan Fleșeriu, pentru problemele cauzate în ultima perioadă, după despărțirea de CSU.

Tomas Rinkevicius, antrenorul lui CSU, l-a inclus în primul ”cinci” pe australianul Kyle Adman, alături de cei doi bulgari, Ivanov și Minchev, precum și internaționalii români Mirel Dragoste și Rareș Uță. Ultimul a deschis scorul, apoi Dragoste a înscris prima triplă a meciului, la ambele reușite Adnam fiind omul cu assist-ul (5-0).

© Facebook BC CSU Sibiu

Au urmat dopă minute cu destule greșeli de ambelel părți, Uță spărgând gheața ((7-2). Gazdele s-au apropiat la o jumătate de coș prin reușitele lui Griffin și Duffy, iar după ce Dragoste și-a trecut în cont alte două puncte, Griffin a egalat pentru prima dată cu o aruncare din spatele semicercului (9-9).

Echilibrul s-a menținut până în finalul primului sfert, când Ivanov a înscris din spatele semicercului, iar Pratt a înschis tabela, 20-14 pentru CSU. Diferența ar fi putut fi mai mare dacă Barro n-ar fi ratat o triplă, la ultimul atac.

© Facebook BC CSU Sibiu

Cu o ratare de la distanță a început și actul secund, de data asta a lui Gavriloaia. Diculescu a fost mai norocos, din spatele semicercului (20-17), dar Pratt (două) și ”Aurică” au înscris următoarele trei coșuri ale meciului, obligându-l pe Fleșeriu să ia time-out (26-17).

La reluare, Diculescu a mai irosit o triplă și senegalezul Barro a înscris coșul prin care diferența de pe tabelă se compunea pentru prima dată din două cifre (28-17).

 

+16 pentru CSU în sfertul doi

 

Rolly Torok, fostul jucător al lui CSU, a redus din diferență cu o triplă, după care a urmat un ”run” de 8-0 al lui CSU. Australianul Adnam a înscris 5 puncte, iar Dragoste a punctat de la distanță (36-20).

© Facebook BC CSU Sibiu

Torok a transformat toate cele trei ”libere” după faultul lui Uță. Pivotul lui CSU a comis imediat încă un fault și i-a lăsat locul pe parchet lui Barro. Henderson a adus alte două puncte pentru constănțeni (36-25), apoi Griffin i Hill au scăzut ecartul la +8 (38-30), moment în care a fost rândul ”galben-albaștrilor” să ia time-out, cu mai puțin de 4 minute înainte de pauza mare.

© Facebook BC CSU Sibiu

Griffin și Henderson, ultimul de la linia de ”libere”, au redus și mai mult din diferență, acum cele două echipe mai fiind despărțite de doup posesii (38-34).

Dragoste a pus capt parțialului de 8-0 al gazdelor, iar după ce Ivanov a ratat tripla, Rareș Uță a trecut cu succes pe la linia de ”libere” (42-34), iar Gavriloaia a stabilit scorul primei reprize cu o aruncare de la distanță (45-35).

 

Revenire a Constanței în sfertul trei

 

Constănțenii au început în forță repriza secundă, apropiindu-se din nou la două poesii prin reușitele lui Griffin, Duffy și Henderson (45-41). Gavriloaia a răspuns cu o triplă, dar și Duffy a înscris din spatele semicercului (48-44).

© Facebook BC CSU Sibiu

Rinkevicius a luat time-out, dar la reluare ”marinarii” au reușit egalarea (49-49).

Bulgarul Ivanov a readus-o pe CSU în avantaj cu o triplă. Hill, respectiv Barro, au înscris de la semi-distanță, apoi Cizauskas a mai egalat o dată cu o aruncare de la distanță (54-54).

© Facebook BC CSU Sibiu

Cizauskas a încercat să-și aducă echipa în avantaj cu încă o triplă, după ce Ivanov marcase ambele ”libere” după faultul lituanianului. Diculescu și Cizauskas, ultimul la o nouă încercare din spatele semicercului, au dus Constanța la +4 (60-56), apoi Ivanov, respectiv Duffy, și-au completat evoluția cu câte o triplă (63-59).

 

Răsturnare de scor în ultimul act

 

La ultima pauză, gazdele conduceau cu 66-63, după ce au câștigat sfertul trei cu 31-18, ultimul care a înscris fiind Kuti, de la linia de ”libere”.

Pratt și Rareș Uță au întors rezultatul, în debutul actului decisiv, constănțenii luând un nou time-out după numai două minute d ela reluare (67-66).

© Facebook BC CSU Sibiu

”Mo” Pratt a dus-o pe CSU la +5 cu o nouă triplă (73-68), apoi a marcat și Gavriloaia, iar Fleșeriu a mai luat un timp de odihnă.

Lui Pratt i-a mai intrat o aruncare de la distanță (78-70). Jucătorii lui Dan Fleșeriu nu au mai reușit decât cel mult să se apropie la două posesii, la fel cum s-a întâmplat și în finalul meciului, CSU impunându-se cu 84-80.

”Galben-albaștrii” joacă, în această seară, de la ora 19:00, al doilea meci din turneul de la Constanța, cu CS Vâlcea 1924, echipă care i-a învins, cu câteva zile în urmă, chiar în Sala ”Transilvania”, în finala ”Memorialului Elemer Tordai”, cu 81-76.

 

”Mo” Pratt, MVP-ul meciului

 

Cel mai bun jucător din echipa lui Tomas Rinkevicius a fost Monyea Pratt, cu un indice al eficienței de 26. Americanul a fost și cel mai bun marcator al lui CSU, cu 17 puncte, la care a adăugat 8 recuperări, 5 assist-uri și o intercepție.

Alți cinci jucători ai echipei sibiene au înscris cel puțin 10 puncte. Mirel Dragoste a terminat partida de la Constanța cu 12 puncte, două recuperări și o pasă decisivă, iar Rareș Uță, cu 12 puncte și 3 recuperări.

© Facebook BC CSU Sibiu

Kyle Adnam a marcat 11 puncte, a făcut două recuperări și o intercepție, dând 6 pase decisive. Tot 11 puncte a înscris Pavlin Ivanov (două recuperări, o intercepție), iar Mouhamed Barro a fost aproape de double-double, cu 10 recuperări și 9 puncte.

Pentru BC CSU a mai punctat Nandor Kuti (două puncte), baschetbalistul transferat de la campioana ”U” BT Cluj reușind 4 recuperări, 3 assist-uri și 3 intercepții.

Rinkevicius i-a dat 12 minute și celuilalt bulgar din lot, Yordan Minchen, care a făcut 5 recuperări și a dar două pase decisive.

Bryan Griffin a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte, secondat de Randell Duffy și Earl Henderson, cu câte 13. Rolly Torok a fost lider la recuperări în tabăra Constanței, cu 8 reușite, iar Duffy a dat cele mai multe assist-uri (5).

 

 

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA