FITS 2022
Tribuna
(FOTO) BC CSU - CSM 2007 Focșani 102-72 / Sibiu-i fruncea! Victorie la 30 de puncte cu noua echipă a lui Falker
Ovidiu BOICA
1307 vizualizari
(FOTO) BC CSU - CSM 2007 Focșani 102-72 / Sibiu-i fruncea! Victorie la 30 de puncte cu noua echipă a lui Falker
© Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu
”Galben-albaștrii” au înscris și în al doilea meci peste 100 de puncte. După 40 de minute, jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc s-au impus la o diferență de 30 de puncte în fața echipei din Focșani, la care evoluează acum și Randal Falker. Pentru ”vulturi” urmează meciul cu Piteștiul, în această seară, tot în ”Transilvania”. BC CSU Sibiu este liderul Ligii Naționale după două etape scurse din noul sezon.

 

Baschetbaliștii sibieni s-au impus fără niciun fel de probleme și în cel de-al doilea meci disputat în cadrul turneului pe care-l găzduiesc. La o zi distanță de meciul câștigat cu 105-90 în fața formației din Miercurea Ciuc, ”galben-albaștrii” s-au impus la o diferență de 30 de puncte în fața celor din Focșani. Cu două succese la rând, dar mai ales cu un +45 la coșaveraj, CSU era liderul clasamentului Ligii Naționale după primele două etape.

În continuare fără Johnson și Lutete, Dan Fleșeriu a început jocul de sâmbătă seara cu ”cinciul” Torok, Rotaru, Addison, Cooper, KJ Jackson. Atât sibienii, cât și jucătorii lui Petruț au încercat și-au exersat mâna la aruncările de la distanță, în debutul meciului, dar rând pe râd au ratat Addison și Torok, respectiv Simeunovic și Petrișor. Jackson a inaugurat tabela de la linia de ”libere”, apoi Cooper și Addison au făcut 5-0.

© Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu

Până la jumătatea perioadei, ”vulturii” s-au desprins la mai mult de 10 puncte grație unui ”run” de 8-0 în care Rotaru și Addison au punctat din afara semicercului, oaspeții luând primul time-out (15-4).

Focșaniul a reușit să înscrie primul coș din acțiune abia după 7 minute prin fostul jucător al lui CSU, Randal Falker, după o recuperare ofensivă, iar ”galben-albaștrii” au câștigat confortabil primul sfert, scor 25-11.

În debutul celui de-al doilea act Antonescu a marcat două triple (25-17). Tohăta a înscris și el, tot cu o aruncare din spatele semicercului, apoi Torok a făcut 30-17. Apoi a fost un veritabil concurs la aruncările de 3 puncte. Samson a dat startul, Philmore a replicat, apoi același Samson și Tohătan au înscris pentru 38-25.

Cu un ”parțial” de 10-0, CSU s-a dus la 20 de puncte (45-25), cu 4 minute înainte de pauza mare.

Finalul primei reprize a fost tot pe contre, Samson punctând încă o dată de 3 puncte, copiat imediat de KJ Jackson (54-38).

© Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu

Addison a înscris primele puncte ale sfertului trei, tot cu o triplă, iar Torok și Addison l-au imitat, astfel că CSU s-a desprins și mai mult pe tabelă. Cu un ”run” de 13-0, sibienii aveau să de ducă la +29 (67-38).

Addison a continuat recitalul din afara semicercului marcând alte două aruncări, iar la finalul perioadei CSU conducea cu 30 de puncte (81-51).

Cu victoria asigurată, sibienii au luat piciorul de pe accelerație în actul dcisiv, terminat nedecis, 21-21. CSU a câștigat cu 102-72.

 

Addison, 5/8 la 3 puncte

 

MVP-ul meciului dintre BC CSU și CSM Focșani a fost Marquis Addison, autorul a 23 de puncte. Addison a terminat jocul cu un indice al eficienței de 28. El a înscris 5 coșuri de 3 puncte din 8 încercări, a făcut 4 recuperări și două intercepții, la care a adăugat 3 pase decisive.

KJ Jackson a fost aproape de double-double, cu 16 puncte și 9 recuperări. În plus, a dat 3 assist-uri și a reușit două intercepții.

© Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Lucas Tohătan (15 puncte, două recuperări, 7 assist-uri, 3 intercepții), Isaiah Philmore (14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Rolland Torok (10 puncte, 4 recuperări), Toni Rotaru (7 puncte), Aurelian Gavriloaia (6 puncte), Chris Cooper (6 puncte, 10 recuperări, două assist-uri), Robert Stan (3 puncte), Victor Georgescu (două puncte) și Vlad Georgescu.

De la Focșani s-au remarcat Samson, care a intrat în double-double, cu 22 de puncte și 10 recuperări, și Krivokapic (14 puncte): Falker a înscris 8 puncte și a făcut 7 recuperări.

 

Fleșeriu: ”Meciul care ne va arăta adevărata valoare e cel cu Piteștiul”

 

Dan Fleșeriu, antrenorul echipei sibiene, a declarat, la finalul meciului cu CSM Focșani, că apărarea a funcționat mai bine decât în partida precedentă, cea cu formația din Miercurea Ciuc, în care CSU a primit 90 de puncte. Tehnicianul crede totuși că cel mai important test din acest prim turneu este cel din această seară, când ”vulturii” o vor întâlni pe BCM ”U” FC Argeș.

© Răzvan Spechea / Facebook BC CSU Sibiu

În primul rând, a fost un meci mai bun din punct de vedere defensiv. Pentru noi, punctele marcate au venit din apărare. Față de meciul de ieri (n.a. vineri, cu Miercurea Ciuc, câștigat cu 105-90), în care am marcat o mulțime de puncte din aruncări de la distanță, dar am avut o apărare foarte slabă, astăzi (n.a. sâmbătă) am reușit să ne apărăm mai bine, cu excepția sfertului doi, dar asta se întâmplă când vrem să jucăm foarte, foarte rapid, facem și multe turnover-uri. Asta vine odată cu jocul rapid și le-am oferit adversarilor câteva contraatacuri în care au reușit să marcheze de 3 puncte. Practic, de fiecare dată când noi am greșit, sau nu am marcat, ei au marcat ”and one” sau 3 puncte. Dar, în repriza a doua, am încetinit și noi puțin jocul, nu am mai făcut atâtea turnover-uri și am reușit să ne apărăm mai bine. Totuși, meciul cel mai important și care ne va arăta adevărata noastră valoare este cel cu Piteștiul de luni (n.a. astăzi). Piteștiul are o echipă extrem de bună, mai completă, în momentul de față, decât noi. Vom vedea ce vom reuși să facem în meciul acela. Dacă avem energia de astăzi (n.a. sâmbătă), avem șansa noastră”, a declarat Fleșeriu.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA