Tribuna
(FOTO) A treia înfrângere consecutivă pentru BC CSU Sibiu. Eșec usturător, în ”Transilvania”, cu Oradea. Play-off-ul, în pericol!
Ovidiu BOICA
954 vizualizari
(FOTO) A treia înfrângere consecutivă pentru BC CSU Sibiu. Eșec usturător, în ”Transilvania”, cu Oradea. Play-off-ul, în pericol!
© Vali MACREA
Baschetbaliștii sibieni au pierdut la o diferență de peste 20 de puncte, miercuri seara, pe teren propriu, și tremură pentru un loc în play-off. BC CSU este acum pe locul 6, cu 22 de puncte, cu unul mai mult decât următoarele trei clasate, Timișoara, Craiova și Dinamo, dar oltenii au o restanță cu Voluntariul. Cu CSM CSU Oradea, ibericul Manchon a fost cel mai bun marcator, cu 15 puncte. Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00, ”galben-albaștrii” joacă din nou pe teren propriu, cu Dinamo.

 

Speranțele de a prinde unul din primele patru locuri, care le-ar fi asigurat avantajul terenului propriu în play-off, s-au năruit odată cu înfrângerea de miercuri seara, din Sala ”Transilvania”. Mai mult, acum jucătorii lui Tomas Rinkevicius au emoții și când vine vorba de play-off, pentru că trei formații stau la pândă, SCM Timișoara, SCM ”U” Craiova și Dinamo, fiecare vând cu un punct mai puțin decât CSU. Pe Dinamo, ”galben-albaștrii” o vor primi sâmbătă, iar Craiova mai are o restanță cu Voluntariul și atât ele, cât și echipa selecționerului Dragan Petricevici au șansa de a-i băga sub linie pe sibieni.

© Vali MACREA

Jocul cu Oradea a avut două reprize diferite. Prima a fost echilibrată, însă după pauzăbalanța s-a înclinat considerabil în favoarea vizitatorilor, care au câștigat în cele din urmă la o diferență de 21 de puncte, după ce, în tur, de-abia obținuseră victoria, la o jumătate de coș (81-80), în ultima secundă.

© Vali MACREA

Rinkevicius a început jocul cu Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs și Rareș Uță pe parchet, în reme ce, de cealaltă parte, au intrat Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Mark Ogden și Donatas Tarolis. Ultimul a marcat primele doupă coșuri ale oaspeților, Pratt și Uță egalând de fiecare dată, apoi Oradea s-a dus la +5 (9-4). Dragoste a restabilit egalitatea, marcând primul coș de la distanță al meciului, însă Baciu și Bosic și-au dat concursul pentru un ”run” de 7-0 și Oradea avea 16-9 când mai erau două minute până la prima pauză.

© Vali MACREA

La finalul perioadei, diferența era deja compusă din două cifre după ce Carter a înscris din spatele semicercului (21-11).

La reluare, ecartul a devenit și mai mare cu tripla lui Bostic. Sibienii au pornit cursa de recuperare și, după un parțial de 7-0, cu cinci puncte marcate de Blumbergs, diferența se reducea la o singură posesie (28-25), moment în care Cristi Achim lua time-out.

© Vali MACREA

La revenirea pe parchet, Pratt și Blumbergs, ultimul de la linia de ”libere”, au continuat seria pozitivă a lui CSU, care ajungea la 11-0 și prelua conducerea (29-28).

Tarolis a întrerupt recitalul jucătorilor lui Rinkevicius, iar până la pauza mare echilibrul s-a menținut, Oradea având avantaj minim după orima repriză (38-37), dar ”galben-albaștrii” au câștigat actul secund cu 26-17.

© Vali MACREA

Oradea a început furtunos repriza secundă cu șapte puncte consecutive ale lui Tarolis (45-37), ”Mo” Pratt punând capăt recitalului jucătorilor lui Cristi Achim.

Holt a refăcut diferența alcătuită din două cifre (49-39), iar ecartul a continuat să crească, cu 3 minute înainte de ultima pauză Ogden stabilind-o la 17 lungimi (60-43).

Manchon a întrerupt monologul cu 5 puncte consecutive, iar CSU s-a mai apropiat de adversar cu  un run de 9-0 căruia i-a pus capăt Carter, care a stabilit scorul înaintea ultimelor 10 minute (62-52).

Letonul Blumbergs a inaugurat tabela în actul decisiv de la linia de ”libere” după faultul lui Ogden. Sibienii porneau cursa de urmărire, în speranța că vor reuși să întoarcă rezultatul, însă n-au reușit mai mult de a se apropia la 8 puncte (66-58).

© Vali MACREA

În ultimele 5 minute, orădenii și-au dublat avantajul după un parțial de 14-0 întrerupt de Gavriloaia, cu o triplă (84-65), iar la final s-au impus cu 91-70.

 

Daniel Manchon a fost cel mai bun marcator al lui CSU în meciul cu Oradea, cu 15 puncte, dar a avut de-abia al patrulea indice al eficienței (9) pentru că a făcut o singură recuperare și a dat numai un assist.

Roberts Blumbergs a avut un indice al eficienței de 17, cu 11 puncte marcate, 8 recuperări, două intercepții și o pasă decisivă.

© Vali MACREA

Rareș Uță a mai terminat în double-digits, cu 10 puncte și două recuperări.

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Aurelian Gavriloaia (9 puncte, două recuperări, un assist și o intercepțție), Gaston Whelan (8 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri), Monyea Pratt (6 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și două intercepții), Paolo Marinelli (6 puncte, o recuperare și 3 assist-uri), Mirel Dragoste (5 puncte, două recuperări și două intercepții), ”Basti” Ionescu șși Mouhamed Barro.

 

 

 


comentarii
1 comentarii

Asta la vista!
Corny
31.03.2023 14:08
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA