Tribuna
PNL
Fostul preşedinte al lui Hermannstadt revine în fotbal! "Vreau să fac ce ştiu mai bine, să formez un club pe care să-l duc în Liga 1"
Ovidiu BOICA
3314 vizualizari
Fostul preşedinte al lui Hermannstadt revine în fotbal!

La o jumătate de an de când s-a despărţit de gruparea sibiană, pe care a condus-o din eşalonul judeţean până în Liga 1 şi în finala Cupei României, Teodor Birţ se întoarce în fotbal. Fostul preşedinte al lui Hermannstadt este pe cale să preia o echipă din Liga 3, Unirea 1924 Alba Iulia, aflată în momentul de faţă pe locul 12 în Seria a V-a a Ligii 3, serie din care face parte şi Sevişul Şelimbăr, singura formaţie din judeţul nostru la acest nivel.
Teodor Birţ a confirmat, pentru Tribuna, că este aproape de a prelua conducerea Unirii. "Sunt discuţii avansate cu clubul din Alba Iulia. Probabil mâine (n.a. joi) vom semna actele, iar de luni, la treabă. Voi merge la Unirea cu mai mulţi colaboratori din perioada în care eram la Hermannstadt. Cu echipa de minifotbal, la trei ani de la înfiinţare, am câştigat titlul naţional, iar cu echipa mare am ajuns, tot în numai trei ani, din judeţ până în Liga 1. În plus, deşi nimeni nu ne dădea vreo şansă, am disputat finala Cupei României, ceea ce nu ştiu câţi preşedinţi de club au reuşit într-un timp atât de scurt. La Unirea, dacă vom bate palma, ţintim sus de tot. Vreau să fac ce ştiu mai bine, să formez un club pe care să-l duc repede în Liga 1 şi să ne menţinem acolo", a declarat Birţ.
Unirea Alba Iulia a fost înfiinţată în 1924, fiind unul dintre cele mai vechi cluburi din ţară. Echipa evoluează pe Stadionul "Cetate" (18.000 locuri), iar cele mai bune performanţe ale acesteia au fost clasarea pe locul al şaselea în prima divizie din România, în sezonul 2003/2004, şi o semifinală de Cupa României, în 1990/1991.

comentarii
3 comentarii

Nu stiu ce stie Birt sa faca cel mai bine (poate rau unor pesoane…), dar nici la Hermannstadt nu a fost treaba tocmai roz cand a lasat clubul! Datoriile au fost… impresionante, iar performanta… tinde catre… ramanerea in liga I! Dumnezeu stie (in afara de ei) ce au avut de impartit (in afara banilor…), dar cred ca NU MAI POATE BIRT DE HERMANNSTADT SAU UNIREA ALBA IULIA, ORI MURESAN DE HERMANNSTADT (pana mai e ceva de muls…)!
Eu, sibianul
26.02.2020 20:20
Birț când a plecat de la FCH datoriile la către finanțele statului erau 0,altfel nu puteau fi legitimați jucătorii extracomunitari.Datorii au fost doar către creditori clubului și către firma de transport, pe care de altfel Mureșan nu a recunoscut o.(datoria către firma de transport....vezi declarația lui Mureșan la preluarea clubului). Salarile la plecarea lui Birț erau la zi.....acum sunt restanțe.....asta cu datoriile vechi sunt o vrăjală.Mureșan și Zamfir nu au restanțe la salarii.....dacă ar avea ar pleca în imnutul 1....Birț a plecat deoarece nu a fost de acord cu strategia de viitor a clubului. Când faci un club de la zero nu îți este tot una să pleci.....
Ar fi bine pentru Sibiu să avem o echipă în prima ligă, dar....
Costel
26.02.2020 21:14
Pt Costel....ai perfectă dreptate.Pt a legitima un extracomunitar (ex.Viera) certificatul fiscal al unui club trebuie să fie zero.
Toți jucătorii din vară încoace au fost aduși de Mureșan......și mai urmează !!!!
Adrian
26.02.2020 21:18
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia