Tribuna
Florin Maxim, antrenor Viitorul Șelimbăr, liderul autoritar al Seriei a VII-a din Liga 3: ”Prima jumătate a sezonului a fost perfectă. Mai avem returul, plus cele 4 meciuri de baraj, pentru îndeplinirea obiectivului, PROMOVAREA în LIGA 2”
Ovidiu BOICA
1322 vizualizari
Florin Maxim, antrenor Viitorul Șelimbăr, liderul autoritar al Seriei a VII-a din Liga 3: ”Prima jumătate a sezonului a fost perfectă. Mai avem returul, plus cele 4 meciuri de baraj, pentru îndeplinirea obiectivului, PROMOVAREA în LIGA 2”
Antrenorul liderului clasamentului în Seria a VII-a a Ligii 3, Florin Maxim, a vorbit, în exclusivitate pentru Tribuna Sporturilor, despre modul în care a fost convins să o preia pe echipa din Șelimbăr și despre parcursul de până acum, cu 9 victorii și o remiză în 10 meciuri de campionat. Maxim - care are un CV important, îmbrăcând de-a lungul carierei tricoul mai multor echipe de top din România - este mulțumit de valoarea jucătorilor pe care-i are la dispoziție, dar nu ar spune ”NU” unor eventuale transferuri, în această iarnă.

 

- Cât de mult a cântărit în pregătirea echipei faptul că, în returul sezonului precedent, nu ați jucat niciun meci, iar primul joc oficial a fost la aproximativ o jumătate de an?

- Noi am făcut o pregătire foarte bună în iarnă, cu un cantonament în Turcia, cu 3 meciuri în care am întâlnit adversari puternici. În acel cantonament am lucrat mai mult tactic și tehnic, am încercat să ne consolidăm relațiile de joc. Și, eu zic că, în mare parte, am și reușit să ne punem la punct la aceste capitole. Într-adevăr fost o perioadă foarte lungă fără jocuri, e adevărat, dar nu doar noi am trecut prin așa ceva. Important este că am reușit să ne adaptăm situației, iar când ne-am întors la meciuri, în campionat, am reușit să ne descurcăm chiar foarte bine, drept dvadă suntem acum pe primul loc, la o diferență considerabilă de următoarea clasată.

 

- Cum ai reușit să îi ții în formă pe jucători în toată această perioadă de pauză luată forțat din cauza pandemiei de Covid-19?

- Jucătorii au fost foarte receptivi și s-au ținut de programul destinat acestei perioade, cu alergări, cu forță și cu... prevenție. S-au pregătit ca niște profesioniști, de aceea nu au apărut problemele la revenirea la antrenamente și, mai apoi, la meciuri.

 

- Ești mulțumit de lotul pe care îl ai la dispoziție?

- Nu este vorba de mulțumiri sau nemulțumiri, doar că noi, de la început, am avut un lot mai mic numeric, doar 16 jucâtori de câmp la care s-au adăugat cei trei portari), astfel că e normal, ca antrenor, să îți dorești să ai mai multe posibilități, mai multe variante. Așa crește și valoarea grupului. Referindu-mă la ucătorii pe care i-am avut la dispoziție în aceste prime 10 etape, pot spune totuși că da, sunt mulțumit.

 

- Mai ai nevoie de întăriri pe anumite posturi?

- La ceea ce ne dorim, și anume promovarea în cel de-al doilea eșalon, este clar că mai avem nevoie de jucători, dar nu vrem să facem alegeri în grabă, să aducem niște jucători doar pentru că trebuie să completăm lotul. Înainte de a face un transfer, sau transferuri, vom cântări bine, pentru că așa este profesionist.

 

- Ați avut un parcurs aproape perfect în cele 10 etape scurse până acum! Care e secretul?

- Noi ne propunem să câștigăm fiecare meci, cu acest gând intrăm pe teren de fiecare dată. Întotdeauna avem unele informații despre adversar, de asemenea știm ceea ce trebuie să facem noi în timpul jocului. În plus, cu multă, foarte multă muncă și cu determinare de fier am reușit să începem returul cu maxim de puncte, iar în prima etapă din retur, în ultimul meci oficial disputat în 2020, am fost egalați la ultima fază, altfel am fi terminat anul cu 10 victorii din tot atâtea posibile. Așa, avem 28 de puncte din 30 posibile, suntem la 11 puncte puncte în fața echipei de pe locul al doilea, Gaz Metan 2, așa că, sunt de părere, e bine, chiar foarte bine. Secretul? Nu există în fotbal așa ceva, doar multă muncă și perseverență.

 

- Ai văzut toate echipele din serie. Care crezi că pot emite pretenții la promovare încă, chiar dacă aveți un avans de 11 puncte față de următoarea clasată?

- Fiecare meci a avut istoria lui, pentru noi nu au fost meciuri ușoare, pentru că și adversarul s-a mobilizat altfel cu noi, de parcă jocul cu Viitorul Șelimbăr ar fi fost o finală de Cupa României, sau un meci decisiv la retrogradare. Vă dau un exemplu: Cărbuneștii (n.a. Gilortul Tg. Cărbunești) au pierdut cu echipa a doua a Gazului Metan cu 6-0, iar cu noi și-au dat sufletul pe teren. Noi am reușit să câștigăm cu 3-2, golul victoriei fiind marcat în minutul 90! Din câte am văzut în tur, cred că Gazul și Cărbuneștii ar fi echipele cu pretenții din seria noastră.

 

- Ți-a atras atenția vreun jucător de la altă echipă din serie?

- Da, mi-au atras atenția mai mulți jucători. Sunt câțiva jucători interesanți la echipele din seria noastră, dar să nu-mi cereți să dau nume.

 

- Meciurile de acasă le-ați jucat ba la Avrig, ba la Rășinari. Pe când vă mutați... acasă, pe propriul stadion?

- Noi sperăm să putem juca pe stadionul nostru, la Șelimbăr, cât mai repede. Sunt convins că cei implicați în acest proiect vor depune toate eforturile pentru ca stadionul să fie gata cât mai repede și să ne întoarcem acasă, pentru că e dificil să fii tot pe drumuri.

 

- Sunt jucători pe la celelalte echipe din serie cu care te-ai intersectat de-al lungul carierei tale de antrenor?

- Da, sunt câțiva! Spre exemplu, Cristian Moldovan, care e acum la Flacăra Horezu, și Carlo Danciu, de la Gaz Metan 2,jucători pe care i-am avut la Voluntari, la grupa '99.

 

- Nici voi nu ați fost ocoliți de Covid-19. Cât de grea a fost perioada cu îmbolnăvirile pentru voi?

- Am avut și noi destul de multe cazuri, dar am trecut peste acea perioadă deloc ușoară. Nu îmi place să vorbesc despre acest subiect, a fost o perioadă gri, dacă nu chiar neagră. Se pare că nu scăpăm așa de ușor de virusul ăsta.

 

- Ai fost nevoit, la un meci, să apelezi până și la antrenorul cu portarii. Cum s-a descurcat? De când n-a mai apărat într-un meci, fie el amical sau oficial?

- Așa este, toți cei 3 portari au vut Covid-19 și am fost nevoit să-l introduc în primul ”unsprezece” pe antrenorul nostru cu portarii, Cristian Preda, în vârstă de 47 ani, el nemaijucând din 2003 într-un meci oficial, dar s-a descurcat bine și echipa a câștigat meciul respectiv cu 4-0, deci n-am primit gol. Și-a făcut bine treaba!

 

- Pentru suporterii mai tineri, spune-ne câte ceva despre tine, unde ai jucat, ce echipe ai mai antrenat, cele mai importante momente din cariera ta, meciurile disputate împotriva echipelor sibiene de care îți mai amintești...

- Am început fotbalul în orașul meu natal, Brad, la Aurul Brad și am trecut pe la mai multe echipe în decursul carierei. Am jucat pentru Corvinul Hunedoara, Steaua București, Unirea Alba Iulia, UM Timișoara, Sportul studențesc, Farul Constanța, Poli Timișoara, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și FC Voluntari. Am făcut parte și din lotul național UEFA 2000 și reprezentativa U21 a României. Cu Poli Timișoara am avut șansa să particip în cupele europene, am jucat împotriva unor echipe care aveau în compotență jucători care au ajuns să facă pasul spre echipe importante, Luis Suarez, Lukaku, Mandzukic, Vertonghem sau Alderweireld, cam ăștia îmi vin acum în minte. Un meci cu Sibiul? Da, îmi aduc aminte de un 2-1 pentru Sibiu, imediat după promovarea noastră cu Sportul. De când m-am lăsat de fotbal, ca jucător mă refer, am început antrenoratul la grupele mari ale Academiei de la Voluntari. Am activat acolo vreme de 3 ani, după care am fost antrenor secund la echipa de seniori FC Voluntari timp de un an și două luni.

 

- Cum te-au convins cei de la Viitorul Șelimbăr să preiei echipa?

- M-au atras cu planurile pentru viitor. A contat și faptul că mă cunoșteam cu Cornel Stănilă, cu care am fost coleg la naționala de juniori UEFA 2000. Consider că am făcut o alegere bună venind aici, la Șelimbăr, iar rezultatele de până acum confirmă faptul că facem o treabă bună împreună.

 

- Care este programul vostru în această perioadă?

- Carantina în care au fost băgate mai multe localități din județul Sibiu, inclusiv Sibiul și Șelimbărul, ne-a dat puțin peste cap programul de pregătire, dar ne-am adaptat din mers, am găsit soluții.

 

- Ce înseamnă pentru tine faptul că ați terminat turul cu maximum de puncte, ați fost singura echipă care a reușit această performanță... 

- Înseamnă că am parcurs jumătate din drumul nostru perfect, dar mai urmează jumătatea cealaltă, plus 4 meciuri de baraj pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 2.

 

- Mult succes!

- Mulțumim! Să fie!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia