Tribuna
Flash sport

CUIC REVINE LA "U" MOBITELCO. Preşedintele executiv al echipei de baschet masculin "U" Mobitelco, Mircea Cristescu, a declarat ieri, că jucătorul sârb Branko Cuic, vicecampion naţional cu BC Mureş în 2013, va juca la formaţia clujeană din viitorul sezon. "Am decis împreună cu Branko Cuici revenirea sa la echipa noastră, cea care l-a adus în România şi la care în cei 4 ani anteriori în care s-a aflat în lot a jucat 3 finale. A fost şi campion cu noi. Ne bucurăm să aducem un spirit complementar cu ceea ce înseamnă "U" Mobitelco în baschetul românesc. Pe de altă parte, şi el şi-a dorit ca atunci când va veni momentul încheierii carierei sale, să o facă de la Cluj", a spus Cristescu. Branko Cuic a jucat finala în sezonul 2012-2013, cu BC Mureş, având o medie stagională pe meci de 14,5 puncte, 6,8 recuperări şi 5,4 pase decisive. La cei 35 de ani, Branko Cuic este campion naţional cu "U" Mobitelco (2011) şi vicecampion naţional cu aceeaşi echipă, obţinând medaliile de argint şi cu BC Timişoara şi cu BC Mureş, performanţe obţinute în cei 6 ani de când evoluează în România. Cu echipa clujeană a jucat şi finala Ligii Europei Centrale.
PAULA UNGUREANU, LA VICECAMPIOANA HCM BAIA MARE. Portarul echipei naţionale de handbal feminin, Paula Ungureanu, va evolua în următorii 3 ani la vicecampioana României, HCM Baia Mare, potrivit declaraţiei directorului sportiv Daniel Kotecz. Paula Ungureanu (33 de ani) a încheiat sezonul la campioana Oltchim Rm. Vîlcea, unde a evoluat timp de 4 ani. În carieră a mai trecut pe la formaţiile Remin Deva, Hypo Viena, Dunaferr şi Podravka Koprivnica. Cu Oltchim are în palmares titlurile de campioană din cei 4 ani petrecuţi la Rm. Vîlcea, iar la nivel internaţional 3 semifinale şi o finală de Liga Campionilor. Cu echipa naţională, Paula Ungureanu este vicecampioană mondială (2005) şi medaliată cu bronz la CE (2010). În 2012, ea a fost aleasă cea mai bună handbalistă din România. Paula Ungureanu este a doua jucătoare din lotul Oltchimului care semnează cu HCM Baia Mare, după ce campioana a anunţat probleme grave financiare, prima handbalistă care s-a îndreptat spre clubul maramureşean fiind extrema dreaptă Ada Nechita. Formaţia băimăreană a mai anunţat, tot ieri, prelungirea contractelor cu jucătoarele Renata Ghionea şi Cynthia Tomescu. Ambele mai aveau un an de contract, dar au decis prelungirea înţelegerii cu HCM Baia Mare până în 2016. HCM Baia Mare va evolua în sezonul 2013-2014 în preliminariile Ligii Campionilor.
OLANDA, VICTORIE ÎN CHINA. Reprezentativa Olandei, adversara României în grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, a învins, ieri, cu scorul de 2-0, selecţionata Chinei, într-un meci amical disputat la Beijing, informează AFP. Golurile au fost marcate de Van Persie '11 (penalti) şi Sneijder '66. România face parte din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2012, alături de formaţiile Olandei, Ungariei, Estoniei, Turciei şi Andorrei.
UN BRAZILIAN LA REAL MADRID. Mijlocaşul brazilian al formaţiei Sao Paulo, Carlos Henrique Casemiro, a semnat un contract pe 4 sezoane cu echipa Real Madrid, a anunţat, luni seară, clubul spaniol, citat de AFP. Conform presei spaniole, Real Madrid a plătit 6 milioane de euro pentru achiziţionarea lui Casemiro, în vârstă de 21 de ani. Convocat de 5 ori la naţionala Braziliei, Casemiro a jucat mare parte a sezonului trecut la echipa a doua a clubului Real Madrid, el fiind împrumutat de la Sao Paulo. Internaţionalul brazilian a făcut o impresie bună la debutul la echipa din Primera Division, într-un meci cu Betis Sevilla disputat în aprilie. Presa spaniolă a scris că el îl va înlocui pe ghanezul Michael Essien, care va reveni la Chelsea Londra.
BORCEA NU MAI VREA ÎN FOTBAL. Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, într-un interviu postat pe site-ul oficial al clubului, că nu ar mai reveni niciodată în fotbal, considerând că vânzarea participaţiei sale la gruparea "alb-roşie" a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. "Nu am lăsat niciodată loc pentru interpretări, am fost şi sunt omul care spune întotdeauna lucrurilor pe nume! Nu am vorbit cu Ionuţ Negoiţă despre acest subiect pentru că decizia mea este clară. Pe scurt, nu voi reveni la Dinamo! N-aş mai intra niciodată în fotbal! De ce? E prea multă mizerie în Romania, în fotbal! Uitaţi-vă cum se vorbeşte despre oamenii care au făcut ceva pentru fotbalul românesc: Copos, Iancu, Badea, Turcu, Neţoiu, Porumboiu, Becali şi mulţi alţii. Ieşirea din fotbal reprezintă cea mai bună decizie pe care am luat-o în viaţa mea! Mi-au ajuns procesele şi toate operaţiile pe care le-am suferit!", a declarat Borcea.
TAS A RESPINS APELUL CLUBULUI MALAGA. Echipa Malaga nu va putea evolua în ediţia viitoare a Ligii Europa, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul grupării spaniole la decizia impusă de Instanţa de Control Financiar (CFCB) a forului european. "Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să respingă apelul grupării Malaga, care este exclusă astfel din sezonul 2013/2014 al Ligii Europa şi va plăti o amendă de 300.000 de euro", anunţă TAS Instanţa de Control Financiar a UEFA a decis suspendarea clubului Malaga din cupele europene pentru două din următoarele patru sezoane în care se va califica, din cauza datoriilor către alte cluburi şi către autorităţile fiscale. Gruparea spaniolă a rămas cu o suspendare de un sezon după ce a făcut dovada că şi-a achitat până la 31 mai datoriile către alte cluburi. Malaga a făcut apel la această decizie la TAS, subliniind că decizia UEFA ar trebui anulată sau ar trebui date sancţiuni mai puţin severe. În cursul audierii la TAS, Malaga a anunţat că a plătit datoriile către alte cluburi. Malaga a încheiat campionaul Spaniei pe locul 6 şi era calificată în Liga Europa. (b.o.n.)




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA