Tribuna
Sevis
Flash sport

5 MEDALII DE AUR. Sportivii români au câştigat 5 medalii de aur, luni, în a opta zi de la Jocurile Francofoniei de la Beirut. Mihail Donişan a obţinut aurul la săritura în înălţime. Tot în concursul de atletism Alexandru Mihăilescu a câştigat argintul la 110 metri garduri, iar Levente Bartha (aruncarea suliţei) şi Laurenţiu Popa (aruncarea greutăţii) s-au clasat pe locul 3. Alte 3 medalii de aur au fost aduse României de pugilişti: Răzvan Andreiana (54 kg), Constatin Bejenaru (81 kg) şi Răzvan Cojanu (+91 kg). Tot luni, naţionala feminină de baschet a câştigat aurul după ce a învins, în finală, reprezentativa Senegalului, cu scorul de 70-53 (33-19).
MARIAN PANĂ, NOUL ANTRENOR AL BISTRIŢEI. Marian Pană a fost numit antrenor principal al echipei Gloria Bistriţa. În cadrul staffului condus de directorul tehnic-manager general Florin Halagian, funcţia rămăsese vacantă după despărţirea de Sandu Tăbîrcă. “După plecarea lui Sandu Tăbîrcă, Gloria avea nevoie de un nou antrenor principal, aşa că Marian Pană a fost alesul. În rest, stafful tehnic rămâne neschimbat”, a anunţat preşedintele clubului bistriţean, Jean Pădureanu, pe site-ul oficial al ACF Gloria. Marian Pană, în vârstă de 40 de ani, a jucat pentru echipele Flacăra Moreni, Victoria Bucureşti, FC Argeş, Dinamo (cu care a ieşit campion în 1992, avându-l antrenor pe Florin Halagian), Hapoel Haifa, Chindia Tîrgovişte, FC Braşov şi Juventus București. A debutat în prima ligă în meciul Flacăra Moreni - FCM Braşov 0-1, din data de 16 noiembrie 1986. A
strâns 209 meciuri şi 21 de goluri în prima divizie, 9 partide în cupele europene şi două selecţii la naţionala României, ambele în 1991. Marian Pană, care va debuta ca antrenor principal în Liga I, a pregătit echipele Petrolul Târgovişte (2001-2002), CS Otopeni (2002-2007), Cetatea Suceava (2007-2008) şi Ştiinţa Bacău (2009).
CODREA, DORIT DE NAPOLI. Cotidianul Il Mattino a anunţat, luni, că oficialii clubului SSC Napoli sunt interesaţi de achiziţionarea mijlocaşului român al echipei AC Siena, Paul Codrea, informează site-ul napolimagazine.com. "Primul pe lista de achiziţii din iarnă a lui Napoli este internaţionalul român Paul Codrea, în vârstă de 28 de ani. El ar urma să-l înlocuiască pe Cigarini, care a dezamăgit în acest debut de sezon. Afacerea este plauzibilă, mai ales că preţul românului, 600.000 de euro, este rezonabil", a scris sursa citată.
"VALIZA", LA ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE. Dosarul "Valiza", în care finanţatorul Stelei, Gigi Becali, este inculpat pentru dare de mită, alături de alte 5 persoane, va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a decis, ieri, Curtea de Apel Cluj, care a admis astfel cererea avocaţilor inculpaţilor privind mutarea procesului. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat că instanţa a admis cererile avocaţilor şi a dispus declinarea competenţei spre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. La termenul de ieri din dosarul "Valiza", la Curtea de Apel Cluj au fost prezenţi doar avocaţii celor 6 inculpaţi, care au cerut ca procesul să fie judecat la ICCJ, dată fiind calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali.
S-A STINS MIRCEA ANGHELESCU. Fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi Ministru al Sportului, Mircea Angelescu, a murit în cursul nopţii de luni spre marţi la vârsta de 71 de ani, informează site-ul oficial al FRF. Trupul neînsufleţit al lui Mircea Angelescu va fi depus, astăzi, la prânz, la capela cimitirului Sf. Vineri din Bucureşti, înmormântarea urmând să aibă loc, joi, în jurul prânzului. Născut în anul 1938, Angelescu a practicat atletismul, fiind, printre altele, campion naţional de juniori. El este considerat unul dintre cei mai importanţi conducători din istoria fotbalului românesc. De profesie inginer constructor, conferenţiar universitar, Mircea Angelescu a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (1967-1968, 1975-1978 şi 1981-1986), preşedintele FRF (1969-1975 şi 1986-1989), primul preşedinte al LPF (1992-1996) şi ministrul sportului (1990), fiind, totodată, preşedinte de onoare al FRF. Ca semn de recunoaştere a meritelor pe care le-a avut în ceea ce priveşte buna desfăşurare a activităţii fotbalistice din România, Mircea Angelescu a fost decorat cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a II-a cu două barete (2004) şi cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I (2008).
ARBITRI STRĂINI LA 3 MECIURI. Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, ieri, că partidele din Liga I, Unirea Urziceni - FC Vaslui, FC Vaslui - Universitatea Craiova şi Unirea Urziceni - Universitatea Craiova vor fi conduse de arbitri străini. "Toate cele 3 cluburi ne-au făcut solicitări, astfel partida dintre Unirea Urziceni şi FC Vaslui din etapa a X-a, cea dintre FC Vaslui şi Universitatea Craiova din etapa a XI-a şi cea dintre Unirea Urziceni şi Universitatea Craiova din etapa a XII-a vor fi conduse de arbitri străini", a spus Vasile Avram.
CAZUL LUI AIHAN OMER, REVIZUIT. Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, ieri, că 3 cazuri în care Tribunalul de Arbitraj al forului a dat decizii de suspendare, printre care se numără şi cel al antrenorului Aihan Omer, vor fi revizuite de Curtea de Arbitraj (ECA), procesul fiind în plină desfăşurare. Tribunalul de Arbitraj al EHF a decis, în luna august, suspendarea pe 5 ani a antrenorului naţionalei masculine a României, Aihan Omer, din competiţiile internaţionale, ca urmare a implicării în cazul mitei către arbitrii danezi ce urmau să conducă meciul retur cu Muntenegru, din play-off-ul CM din 2009. Tehnicianul reprezentativei tricolore a înaintat un apel la decizia primită, iar cazul său va fi revizuit de Curtea de Arbitraj a EHF, care reprezintă o nouă comisie desemnată de forul european. Aihan Omer a achitat şi taxa de 5000 de euro, obligatorie în cazul depunerii unui apel.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia