Tribuna
Sevis
Flash sport

BLATTER ŞI PLATINI, SUSPENDAŢI 3 LUNI.  Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi pentru 90 de zile de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional, informează BBC. Perioada de suspendare a celor 3 începe imediat şi se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal, putând fi extinsă cu 45 de zile. Totodată, fostul vicepreşedinte al FIFA Chung Mong-joon a fost suspendat 6 ani şi amendat cu 100.000 de franci elveţieni (91.500 de euro), pentru activităţi care au încălcat Codul de Etică al forului, legate de atribuirea organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) şi 2022 (Qatar). "Baza acestor sancţiuni o reprezintă investigaţiile camerei de specialitate a Comisiei de Etică", se arată într-un comunicat al comisiei. Blatter, Valcke şi Platini sunt cercetaţi de Comisa de Etică a FIFA pentru fapte de corupţie. În urmă cu două săptămâni, Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" şi "abuz de încredere. Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA, care are deocamdată calitatea de martor în acest dosar. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002. Vlacke era deja în stare de suspendare de mai mult timp, fiind bănuit de implicare într-o reţea de vânzare ilegală a biletelor la Cupa Mondială.
TECĂU, ÎN SEMIFINALE LA BEIJING. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), principala favorită a turneului de 500 de puncte de la Beijing, a învins, ieri, cu scorul de 6-4, 6-2, în mai puţin de o oră de joc, cuplul Pablo Cuevas/Viktor Troicki (Uruguay/Serbia) şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. În faza următoare, Tecău şi Rojer vor da piept cu învingătorii din meciul Novak Djokovici/Djordje Djokovici (Serbia) - Jack Sock/Vasek Pospisil (Canada/SUA). Calificarea în semifinale este recompensată la China Open cu un premiu total de 41.150 de dolari şi cu 180 de puncte ATP.
BUTE LUPTĂ PENTRU TITLU LA SFÂRŞITUL LUI NOIEMBRIE. Pugilistul Lucian Bute a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Londra, că este încrezător în şansele sale la meciul din data de 28 noiembrie cu britanicul James DeGale, el precizând că va recâştiga centura IBF la categoria supermijlocie, pe care a deţinut-o aproape 5 ani. "Sunt bucuros că mă aflu aici. Ultima dacă când am fost aici am avut o experienţă neplăcută, în 2012 (n.a. înfrângere în faţa lui Carl Froch, la Nottingham). Mi-am pierdut titlul. Iar acum mă simt pregătit, am o echipă nouă, oameni noi în spatele meu, îi mulţumesc managerului meu pentru că mi-a dat acestă oportunitate de a deveni din nou campion mondial. Este important pentru mine deoarece am deţinut aceasă centură 5 ani. În 28 noiembrie voi fi noul campion mondial. Sunt foarte încrezător. Vreau să îi mulţumesc şi lui James (DeGale) pentru oportunitate. Este un boxer foarte bun. Ştiu că seara de 28 noiembrie va fi extraordinară. Mă bucur că voi boxa în faţa fanilor mei, în Quebec City. Am boxat acolo de 4 ori şi nu am pierdut. La 28 noiembrie voi obţine a cincea victorie, voi fi campion mondial", a spus Bute în conferinţa de presă ce a avut loc la stadionul Emirates. Lucian Bute va boxa, la 28 noiembrie, la Videotron Centre din Quebec, cu britanicul James DeGale, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie. Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia