Tribuna
Flash sport

STEAUA CERE DEMISIA CONDUCERII CCA. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, aseară, că gruparea stelistă va cere demisia conducerii Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), după prestaţia arbitrului Istvan Kovacs la meciul cu ASA Târgu Mureş, din etapa a XXII-a a Ligii I. "Noi cerem demisia conducerii CCA. Ei eu erau în cunoştinţă de cauză legat de atitudinea pe care domnul Istvan Kovacs a avut-o în meciurile cu Steaua. Existau precedente şi nu trebuia să fie delegat la acest meci", a declarat Argăseală la Digisport. FC Steaua a criticat dur, pe site-ul oficial, arbitrajul brigăzii conduse de Istvan Kovacs, pe care îl consideră a fi fost unul "scandalos", influenţând rezultatul meciului cu ASA. "Campionii României au pierdut prima partidă în deplasare din campionatul intern după aproape doi ani, 1-0 la Tg. Mureş, în urma unui arbitraj scandalos al lui Istvan Kovacs, care a lăsat un gust amar tuturor celor care au urmărit partida", notează sursa citată. FC Steaua precizează că Istvan Kovacs nu se află la primul meci în care defavorizează echipa "roş-albastră" şi prezintă fazele în care arbitrul a dezavantajat, duminică, formaţia campioană. "Centralul din Carei, care nu se află la primul meci în care defavorizează în mod clar echipa noastră, a comis o serie de erori în defavoarea Stelei, acestea influenţând rezultatul final. Kovacs nu i-a acordat cartonaşul roşu lui Mureşan, care l-a lovit intenţionat cu cotul pe Rusescu, provocându-i o rană deschisă şi înlocuirea la scurt timp după ce intrase în locul lui Keşeru, lovit cu gheata în cap şi comoţionat de N'Doye, i-a acordat doar un cartonaş galben lui Sepsi, după o intervenţie dură, din spate, asupra lui Paul Papp şi, mai presus de toate, l-a sancţionat cu cartonaş galben pe Tănase pentru simulare în a doua repriză, la o fază în care Stăncioiu l-a faultat în careu şi trebuia dictată lovitură de pedeapsă şi cartonaş roşu pentru portarul gazdelor. În plus, în minutul 88 l-a eliminat pe Paul Pîrvulescu pentru un fault asupra lui Bumba, care nu a fost făcut din postura de ultim apărător", a menţionat steauafc.com.
"ZORRO" RUSESCU. Steaua a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că atacantul Raul Rusescu, care s-a accidentat la meciul cu ASA Tg. Mureş şi va fi indisponibil aproximativ 3 săptămâni, va purta o mască de protecţie, el suferind o fractură de orbită dreaptă. "Raul Rusescu a suferit un traumatism cranio-facial cu fractură de orbită dreaptă, la care se adaugă un hematom periorbital drept şi o escoriaţie a regiunii infraorbitare drepte. Perioada de refacere pentru acest tip de fractură este, în mod normal, de trei săptămâni, iar jucătorului i se va confecţiona o mască de protecţie. Menţionăm faptul că Raul a avut şansă, acesta fiind foarte aproape de a-şi pierde ochiul drept în urma atacului violent al lui Gabriel Mureşan", se arată pe site-ul grupării bucureştene.
OFICIAL, E IORDĂNESCU. Comitetul Executiv al FRF a validat, ieri, propunerea preşedintelui forului, Răzvan Burleanu, cu privire la conducerea tehnică a echipei naţionale, astfel că funcţia de selecţioner este preluată de Anghel Iordănescu, iar Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea sunt antrenori secunzi. "Propunerea preşedintelui a fost validată. Anghel Iordănescu e selecţioner şi cei trei antrenori, secunzi", a declarat Ioan Horoba, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş şi membru în Comitetul Executiv al FRF. Selecţionerului Anghel Iordănescu, care îndeplindeşte şi funcţia de director tehnic al FRF, i se va întocmi un contract separat, care urmează să fie validat într-o altă şedinţă a Comitetului Executiv. Iordănescu a mai fost selecţioner între anii 1993 şi 1998, precum şi între 2002 şi 2004. El va fi din nou pe banca tehnică a naţionalei la partida cu Irlanda de Nord, din 14 noiembrie, de la Bucureşti, din Grupa F a preliminariilor Euro-2016. Viorel Moldovan este în prezent selecţionerul echipei de tineret a României, Daniel Isăilă a antrenat ultima oară echipa Astra Giurgiu, iar Ionuţ Badea formaţia Oţelul Galaţi. Victor Piţurcă şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat, în 16 octombrie, contractul de comun acord, tehnicianul semnând o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.
SIMONA HALEP REVINE PE 3. Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă săptămâna trecută la Turneul Campioanelor, a revenit pe locul 3 în clasamentul WTA, ea având în prezent 6.292 de puncte, informează wtatennis.com. Halep, care a pierdut finala Turneului Campioanelor în faţa americancei Serena Williams, coborâse săptămâna trecută pe poziţia a patra, după ce a lipsit de la Kremlin Cup. Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 42, cu 1.201 puncte, Monica Niculescu se află în continuare pe poziţia 47, cu 1.110 puncte, iar Sorana Cîrstea a coborât de pe 94 pe 95, cu 606 puncte. În top 200 se mai află Alexandra Dulgheru - urcare de pe locul 107 pe 103, cu 542 puncte şi Andreea Mitu - urcare de pe 133 pe 126, cu 462 puncte.
La dublu, Monica Niculescu se menţine pe locul 38, cu 1.940 de puncte, Raluca Olaru este pe locul 54, cu 1.398 de puncte, iar Irina-Camelia Begu se află pe poziţia 55, cu 1.375 de puncte.
Pe primul loc în clasamentul mondial de simplu se află americanca Serena Williams, cu 8.485 de puncte, urmată de Maria Şarapova (Rusia, 7.050 de puncte) şi de Simona Halep. Pe locul 4 se află sportiva cehă Petra Kvitova - 5.966 puncte, iar pe 5 Ana Ivanovici (Serbia, 4.820 puncte). Poziţiile 6-10 în clasamentul WTA sunt ocupate de Agnieszka Radwanska (Polonia, 4.810 puncte), Eugenie Bouchard (Canada, 4.715), Caroline Wozniacki (Danemarca,  4.625), Na Li (China, 3.970) şi Angelique Kerber (Germania, 3.480). (b.o.n.)




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA