FITS 2024
Tribuna
Flash-mob pentru promovarea juniorilor de la CSU Sibiu
Ovidiu BOICA
1896 vizualizari
Flash-mob pentru promovarea juniorilor de la CSU Sibiu
Grupele de U13 şi U14 ale clubului sportiv studenţesc au participat, ieri, la o serie de acţiuni menite să promoveze baschetul în rândul sibienilor. Rând pe rând, juniorii au fost prezenţi pe terasa din faţa intrării în Galeriile Comerciale Sibiu Shopping City, Piaţa Mare şi Aeroportul Internaţional Sibiu.

Cu câteva zile înainte de turneul de zonă al Campionatului Naţional Under 13, ce va avea loc în Palatul Sporturilor "Transilvania", şi la care participă şi echipa Clubului Sportiv Universitar, pregătită de prof. Alexandru Rubint, tinerii baschetbalişti ai acesteia au luat parte, în cursul zilei de ieri, la o serie de acţiuni menite să promoveze baschetul în rândul tinerilor sibieni (şi nu numai). Flash-mob-ul s-a desfăşurat în 3 locaţii reprezentative pentru oraşul nostru, la Sibiu Shopping City, în Piaţa Mare şi la Aeroportul Internaţional Sibiu. Alături de juniorii U13 ai CSU Sibiu au fost prezenţi şi componenţii echipei de U14, dar şi noul antrenor al echipei de seniori, Dan Fleşeriu, Laurenţiu Buduleci - unul dintre oficialii secţiei de baschet a clubului - şi doi jucători din lotul mare, Octavian Popa Calotă şi Vlad Tincu.
Acţiunea a demarat pe terasa din faţa intrării în Galeriile Comerciale Sibiu Shopping City. De aici, tinerii baschetbalişti s-au mutat în Piaţa Mare, unde prima aruncare la coş i-a aparţinut lui Ionel Gligore, unul dintre angajaţii Primăriei Municipiului Sibiu. După circa o jumătate de oră, juniorii de la CSU Sibiu au ajuns în zona publică a terminalului de pasageri din incinta Aeroportului Internaţional, unde au pus în schenă un mic. scenarii, pentru început. Unul dintre baschetbalişti a pătruns în zona de check-in având un rucsac asupra sa, iar în momentul în care bagajul i-a fost controlat - ca şi cum ar fi avut ceva suspect în el - a scos mingea de baschet şi a pornit în fugă spre panou, unde îl aşteptau colegii săi. Şi aici, preţ de aproximativ o jumătate de oră, juniorii clubului studenţesc sibian i-au "molipsit", cu entuziasmul şi energia de care au dat dovadă, nu numai pe pasageri, ci şi pe însoţitorii acestora şi chiar pe angajaţii aeroportului.
"Unul dintre punctele de unde ar trebui să înceapă CSU Sibiu să-şi construiască echipa sunt copiii ăştia pe care, până acum, nu ştiu dacă s-a pus foarte mult accent. Sper ca, prin schimbarea mentalităţii, să putem să îi aducem mai aproape de echipa mare, pe ei, pe părinţii lor şi, evident, pe cei care sunt pe lângă echipele astea mici. Am fost şi duminică la turneul de U16, la echipa lui Alex Kovacs. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut acolo. Sper să văd acelaşi lucru, sau şi mai bine, la U13. Cu siguranţă că, pe 6-7 ani, vor fi copii dintre aceştia care vor juca la echipa mare", a declarat antrneorul echipei de seniori CSU Atlassib, Dan Fleşeriu.
"Întotdeauna mi-am dorit să ajut tinerele speranţe ale Sibiului, să promovez baschetul în acelaşi timp. Am încredere în aceşti copii. Pentru ei urmează o perioadă destul de dificilă, din câte am înţeles. Sper că vor face o figură frumoasă şi vor reuşi o calificare în Final Four. Cu siguranţă voi fi în public la acest turneu. O să îmi iau micul viitor baschetbalist şi o să vin la sală", a declarat, la rândul său, Octavian Popa Calotă.
"Am ales să vin aici, să promovez juniorii, în primul rând deoarece baschetul este o plăcere , este pasiunea mea, iar dacă am avut ocazia să promovez acest sport, am făcut-o cu mare drag. În plus, ei au turneu de calificare acum, în weekend, pentru turneul final.  Este o şansă mare pentru ei să ajungă la turneul final şi să ia un loc bun acolo. Trebuie să muncească, să pună pasiune în ceea ce fac, să facă totul cu inimă, să-şi dorească şi, într-un final, vor primi înapoi", a declarat celălalt component al echipei de seniori a lui CSU Atlassib prezent la eveniment, Vlad Tincu.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica