FITS 2024
Tribuna
Fetele de la ACS Champions, victorie cu vicecampioana Dinamo, la turneul final al Campionatului Național U13. Sibiencele, la un meci de semifinale!
Ovidiu BOICA
730 vizualizari
Fetele de la ACS Champions, victorie cu vicecampioana Dinamo, la turneul final al Campionatului Național U13. Sibiencele, la un meci de semifinale!
Echipa pregătită de Sabin Sopa și Andrei Banciu a câștigat cel de-al doilea meci susținut la Craiova, după ce, cu o zi mai devreme, cedaseră cu 3-1 în fața celor de la CSM Lugoj (3-1). Cu încă o victorie, vineri, în fața celor de la CSM Focșani, ACS Champions ajunge în semifinalele Campionatului Național U13.

 

Tinerele voleibaliste sibience au obținut, joi, prima victorie la turneul final al Campionatului Național, după ce, la debut, au pierdut, cu o zi mai devreme, în fața celor de la CSM Lugoj. Fetele pregătite de Sabin Sopa și Andrei Banciu au câștigat cu 3-1 jocul cu Dinamo, vicecampioana en-titre.

Primul set a fost unul strâns, Champions câștigându-l cu 27-25. Cel secund le-a revenit bucureștencelor (25-16), dar următoarele două au fost ale jucătoarelor lui Sopa și Banciu, cu 25-20 și 25-15, acestea impunându-se cu 3-1.

Acest meci a fost despre reziliență și despre capacitatea de a rămâne uniți sub presiune”, a declarat Sabin Sopa, antrenorul echipei sibiene.

În celălalt meci al zilei, CSM Lugoj s-a impus cu 3-2 în fața Focșaniului, cele două echipe împărțindu-și cele trei puncte, două revenindu-i câștigătoarei.

În prima zi a turneului final de la Craiova, ACS Champions a pierdut, așa cum am amintit mai devreme, cu 3-1 în fața Lugojului, iar Dinamo s-a impus la limită cu CSM Focșani (3-2).

În urma acestor rezultate, înaintea ultimelor meciuri din Seria A, ACS Champions - CSM Focșani (vineri, 24 mai, ora 10:00) și CSM Lugoj - Dinamo, pe primul loc este CSM Lugoj, cu 5 puncte, urmată de sibience (3 puncte), Dinamo și CSM Focșani ocupând locurile 3-4, ambele cu câte două puncte.
Astfel, echipa lui Sabin Sopa și Andrei Banciu s-ar putea califica în semifinale atât de pe primul loc, din Seria A, cât și de pe al doilea. Cum cealaltă serie va fi câștigată fără drept de apel de gazdele de la CSV Craiova, ar fi de preferat ca sibiencele să evite clasarea pe locul secund, pentru a evita o eventuală intersectare cu campioana en-titre în penultimul act al turneului final, în cazul unei calificări din serie.

Pentru a câștiga Seria A, sibiencele au nevoie de o victorie cu 3-0 sau 3-1 în ultimul meci, cu CSM Focșani, iar Dinamo să bată Lugojul în maxim patru seturi.

Lotul ACS Champions pentru turneul final al Campionatului Național de minivolei este alcătuit din Adela Vasilescu, Natalia Cârstea, Daria Marina, Sophia Neghină, Maria Toacșe, Denisa Șarlea, Teodora Skladal, Izabella Gâță, Cristina Mureșanu, Rebecca Bârză, Dariana Mărginean, Carla Militaru și Aylin Albu.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica