Tribuna
Fabrica Sevis
FC Hermannstadt se întoarce de la Dunăre cu un singur punct. Sibienii, 1-1 cu Viitorul Pandurii
Ovidiu BOICA
722 vizualizari
FC Hermannstadt se întoarce de la Dunăre cu un singur punct. Sibienii, 1-1 cu Viitorul Pandurii
Echipa sibiană a terminat la egalitate jocul cu formația gorjeană, disputat la Drobeta Tr. Severin. Pentru FC Hermannstadt a egalat Buhăcianu, cu 3 minute înainte de pauză. ”Alb-roșii” au 14 puncte și urcă pe locul al treilea în clasamentul eșalonului secund.

 

FC Hermannstadt și Viitorul Pandurii au încheiat etapa a VI-a cu o remiză, la Drobeta Tr. Severin. Gorjenii au deschis scorul prin Vulpe, în minutul 32, Vali Buhăcianu egalând zece minute mai târziu.

Prima jumătate a reprizei întâi a fost palidă, fără vreo amenințare la vreuna dintre cele două porți. Singurele momente notabile au fost ”galbenul” încasat de Alex Oroian ('19) și contraatacul sibienilor de un minut mai târziu, la care însă jucătorii lui Măldărășanu nu și-au făcut temele cum trebuie însă.

Buhăcianu s-a făcut de râs la o fază în care a primit în flancul stâng și a scăpat singur cu Eftimie, de care a trecut mingea, dar după ce a mai făcut trei pași s-a prăbușit pe gazon în încercarea de a obține eliminarea portarului gorjean. Nu i-a reușit manevra și s-a ales doar cu un avertisment din partea arbitrului Dumitrache ('25).

Gazdele au reușit să deblocheze tabale în minutul 32. Ciprian Rus a primit în adâncime, pe stânga, a întors pentru Alex Dulca, iar acesta a centrat perfect pentru Răzvan Vulpe, pe 6 metri, care a reluat din voleu, fără speranțe pentru Ionuț Pop.

Sibienii au replicat prin Balaure și Mino Sota. Primul a șutat la firul ierbii, din afara careului, dar Eftimie a reținut ('34), apoi niponul a trimis puțin peste transversală de la 20 de metri ('35).

”Alb-roșii” au egalat cu 3 minute înainte de pauză, după o fază fixă. Petrescu a trimis în careu dintr-o lovitură liberă, Baba Alhassan a avut o detentă mai bună decât Dulca și Copaci, servindu-l pe Buhăcianu, care a trimi cu sete, în plasă, de la 9 metri.

Gorjenii au început mai determinați partea secundă, iar la 4 minute de la reluare Buleică a pătruns pe dreapta și a trimis un șut-centrare, mingea căzând pe transversală. Peste alte 3 minute, Țegle a șutat în Balaure, aflat în zid, din lovitură liberă.

Nemulțumit de rezultat, Măldărășanu a făcut o triplă schimbare în minutul 58, trimițând forțe proaspete în ofensivă, pe Călin Popescu, Năstăsie și Plazonja.

În ultimul sfert de oră, sibienii au intensificat presiunea asupra careului ”pandurilor”, dar reduta lui Cristi Lupuț a rezistat. Opruț a trimis peste transversală, din interiorul careului ('76), Baba Alhassan a șutat de la 25 de metri dar n-a prins cadrul porții (78), un minut mai târziu tot el a mai trimis o dată imprecis, iar Andrei Lungu a combinat cu Buzan, dar a tras dezamăgitor, la colțul lung, de la 12 metri lateral dreapta ('86).

Călin Popescu ar fi putut aduce victoria în ultimul minut, dar Eftimie s-a întins și a respins de lângă bară mingea șutată de sibian din marginea careului mare, iar în prelungiri Năstăsie a șutat peste transversală dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri ('90+2).

FC Hermannstadt a plecat spre casă de la Drobeta Tr. Severin, acolo unde își dispută pentru moment gorjenii jocurile de pe teren propriu, cu un punct în bagaje. În urma acestui rezultat, sibienii fac rocada în clasament cu Steaua, revenind pe podium (3).

Sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 11:00, FC Hermannstadt joacă la Mediaș cu Dacia Unirea Brăila.

 

VIITORUL PANDURII - FC HERMANNSTADT 1-1 (1-1)

Au marcat: Răzvan Vulpe '32 / Valentin Buhăcianu '42.

VIITORUL PANDURII: Eftimie - Buleică (cpt.), Core (Sveikauskas '73), Al. Băican, Copaci - Țegle, Felipe Acosta - Vulpe (Vespe '73), Dodoi (Gîrbiță '82), Al. Dulca (Mitrică '63) - Cip. Rus. Antrenor: Cristian Lupuț. Rezerve neutilizate: R. Geantă, Ciul, Godja, Doumbia, Pîrcălabu.

FC HERMANNSTADT: I. Pop - Pantea, Antoche, I. Stoica, Opruț, Alhassan (A. Lungu '80), Mino Sota - Balaure (I. Năstăsie '58), P. Petrescu (cpt.) (Buzan '80), Al. Oroian (C. Popescu '58) - Buhăcianu (Plazonja '58). Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: Muțiu, Fl,. Bejan, Tomșa, Issah.

Arbitru: Bogdan Dumitrache (Bucureşti). Asistenți: Florin Păunescu (Rm. Vîlcea), Răzvan Nistoran (Reşiţa). Rezervă: Marius Bădoiu (Craiova).

Observatori: Ion Negoescu (Tîrgovişte), Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia