Tribuna
AFF
FC Hermannstadt, printre echipele cu cele mai ieftine loturi din Superligă! FCSB și campioana CFR Cluj conduc detașat!
b.o.n.
2097 vizualizari
FC Hermannstadt, printre echipele cu cele mai ieftine loturi din Superligă! FCSB și campioana CFR Cluj conduc detașat!
© Vali MACREA
Site-ul de specialitate transfermarkt.com susține că valoarea totală de piață a jucătorilor echipei sibiene este de 9,55 milioane de euro, cu care ocupă locul 11 din 16. Primele două clasate în acest tot sunt vicecampioana FCSB și campioana CFR, cu peste 30 de milioaane de euro.

 

9,55 milioane de euro este valoarea de piață a tuturor jucătorilor din lotul lui Marius Măldărășanu, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cu această sumă, FC Hermannstadt este pe locul 11 în clasamentul valorii loturilor echipelor din Superligă.

Cele cinci echipe care se clasează sub sibieni sunt Petrolul Ploiești, a cărei valoare este mai mică decât cea a lui Hermannstadt cu doar 20.000 de euro, FC Argeș (8,90 milioane euro), Chindia Târgoviște (8,78) și - oarecum surprinzător - FC Botoșani (6,90).

În calculul echipei sibiene au fost incluși însă doar 26 de jucători, în vreme ce Petrolul are 34, iar Argeșul și Chindia, câte 31

Ierarhia este dominată de două echipe, primele clasate în sezonul precedent al Superligii. FCSB i-a luat fața campaniei, cei 30 de jucători aflați sub comanda lui Mihai Pintilii având la un loc valoarea de 31,68 milioane de euro, în vreme ”ceferiștii” valorează 30,83 milioane de euro, însă Dan Petrescu are la dispoziție cel mai important din punct de vedere numeric lot din Superligă, alcătuit din 38 de jucători!

Podiumul este completat de Universitatea Craiova, la mare distanță, cu 19,33 milioane de euro, iar celelalte trei echipe aflate în momentul de față pe loc de play-off sunt următoarele clasare, în ordinea Rapid București ((16,28 milioane de euro), Farul Constanța (14,9) și Sepsi OSK Sf. Gheorghe (13,05).

Urmează, în ordine, FC ”U” Craiova 1948 (10,5), Universitatea Cluj (10,29), FC Voluntari (10,08) și UTA Arad, primul club sub 10 milioane, cu o valoare de piață de 9,78 milioane de euro.

 

Medie de vârstă a jucătorilor lui Hermannstadt: 25,5 ani

 

În ceea ce privește media de vârstă a jucătorilor din Superligă, FC Hermannstadt e pe la mijlocul clasamentului, cu 25,5 ani. Un lot mai... bătrân au CFR Cluj (27,7 ani), Universitatea Craiova (27), FC Botoșani (26,2), FC Voluntari (26.1), FC Argeș (25,7) și UTA Arad (25,6).

Cel mai tânăr lot nu este cel al FCSB-ului, ci al Farului, cu o medie de doar 22,6 ani. ”Roș-albaștrii” au o medie de 24,2 ani, iar Petrolul Ploiești, de 24,4 ani.

Rapidul are o medie a vârstei lotului de 25,1 ani, iar celelalte echipe din Liga 1 au următorile valori: Sepsi OSK Sf. Gheorghe (25,1), FC ”U” Craiova 1948 (24,6), FC Argeș (25,7) și Chindia (24,5).  

 

Sibienii, a doua echipă cu cei mai puțini străini în lot

 

Marius Măldărășanu are la dispoziție doar 6 jucători de altă naționalitate la antrenamente. Este vorba despre croații Karlo Letica, Matko Babic, niponul Mino Sota, ghanezii Baba Alhassan și Saeed Issah și mexicanul Paolo Medina.

© Vali MACREA

La egalitate cu FC Hermannstadt este Universitatea Craiova.

Doar Farul a folosit mai puțini jucători străini în primele 21 de etape ale sezonului (5), iar la polul opus este campioana CFR Cluj (19).

Topul echipelor cu cei mai mulți străini este completat de FC ”U” Craiova 1948 (15), FC Voluntari și FC Argeș, cu câte 14.

Mai mult de zece jucători străini au folosit UTA Arad (13), Petrolul Ploiești și FC Botoșani (câte 11), iar Adrian Mutu, la Rapid, și Bergodi, la Sepsi OSK, au utilizat câte 10 stranieri.

Vicecampioana FCSB și Chindia au folosit câyte 8 jucători străini, cu unul mai mult decât Universitatea Cluj.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA