Tribuna
FC Hermannstadt pierde cu scor de neprezentare pe "Arena Naţională" în faţa vicecampioanei FCSB
Ovidiu BOICA
3346 vizualizari
FC Hermannstadt pierde cu scor de neprezentare pe
Echipa sibiană rămâne cu 29 de puncte în clasamentul Ligii 1 şi coboară pe locul 9.

 

FC Hermannstadt a pierdut, în această seară, cu scorul de 3-0 meciul susţinut pe "Arena Naţională", cu FCSB, ultimul al etapei a XXIII-a.

Bucureştenii au început în forţă meciul şi Răzvan Dâlbea a deviat în propria poartă mingea centrată de Man pentru Florin Tănase, în minutul 3. FCSB a făcut 2-0 în minutul 17, Hora reluând din voleu, de la colţul scurt, o nouă minge centrată din flancul stâng.

După al doilea gol, sibienii au ieşit mai mult la atac şi şi-au creat câteva oportunităţi de a înscrie, atât în prima repriză, cât şi după pauză, rămase însă neconcretizate.

În prelungiri, Teixeira a stabilit rezultatul final, reluând în poartă din apropiere.

Vasile Miriuţă a început meciul cu "unsprezecele" Căbuz - D. Tătar, Dandea, Dâlbea, I. Stoica, Sg. Popovici - Offenbacher, Pedro Moreira, L. Dumitriu - Jazvic, Blănaru. Au mai jucat Petrescu, Lendric şi Acsinte.

Foto: Gazeta Sporturilor

 

(ŞTIRE INIŢIALĂ)

”Cu CFR, FCSB și Craiova, dacă scoatem puncte, e un bonus pentru noi, pentru că noi nu cu ele ne batem pentru a rămâne în Liga 1. Cu alte echipe ne batem”, susține antrenorul lui Hermannstadt, Vasile Miriuță, înaintea meciului de pe ”Arena Națională” cu actuala vicecampioană. Totuși, tehnicianul e de părere că jucătorii săi știu exact ce au de făcut și n-ar fi exclus să obțină un rezultat pozitiv. ”Nu suntem victime sigure. Într-adevăr, FCSB e favorită luni, e o echipă bună, a adus un antrenor nou, tânăr, unul dintre antrenorii buni din noul val, îl respect pe Mihai, pe Teja. Au jucători de valoare, dar și eu am jucători foarte buni care știu exact ce au de făcut luni seara”, a adăugat Miriuță într-o conferință de presă.

Tehnicianul sibienilor știe care ar fi condiția ca FCH să obțină măcar un punct pe ”Arena Națională”: ”Important e să ne apărăm bine, pentru că după aceea vom putea și ataca. În primul rând trebuie să ne apărăm bine, cum am făcut-o și în celelalte jocuri, cu CFR-ul, sau cu Viitorul și la Iași, când n-am luat gol”.

 

Company stă 8 luni. Tsoumou e suspendat

 

Vasile Miriuță nu îi va putea folosi în meciul de pe ”Arena Națională” pe Biel Company și Juvhel Tsoumou. Ibericul s-a accidentat în Gruia, acum o săptămână, a ieșit încă din prima repriză și va sta departe de gazon mai bine de o jumătate de an. Tocmai de aceea Hermannstadt s-a reorientat repede și l-a legitimat pe Alexandru Mățel, internaționalul cu 17 selecții în reprezentativa de seniori a României.

Tsoumou va rata reîntâlnirea cu FCSB pentru că a luat, cu CFR, al șaptelea ”galben”, fiind suspendat acum. ”Avem 22 de jucători în lot, iar cei care vor intra în locul lor, vor trebui să îi suplinească cât mai bine”, a mai spus Miriuță.

 

Birț, convins că sibienii pot obține un rezultat bun

 

Președintele FCH, Teodor Birț, nu are emoții înaintea jocului cu FCSB. Oficialul crede că presiunea e pe adversar, susține că are încredere în proprii jucători și e convins că, după remiza de pe terenul CFR-ului, ”alb-roșii” ar putea obține un nou rezultat pozitiv.

”Consider că presiunea e asupra celor de la FCSB. Trebuie să ne bucurăm că jucăm pe ”Arena Națională” și de faptul că avem un adversar de asemenea calibru. Până la urmă, dacă vom reuși să fim concentrați și să ne facem jocul, băieții să pună în practică ceea ce-i învață antrenorul, sunt convins că putem obține un rezultat bun. (...) I-am văzut la antrenament, se vede că au poftă de joc, am toată încrederea în ei și sunt convins că nu vor dezamăgi”, a spus Birț.

Oficialul a adăugat că încă nu a stabilit dacă jucătorii vor avea o primă specială pentru meciul cu FCSB: ”Deocamdată nu am stabilit nimic, vor juca pe prima normală. Dacă vom hotărî altceva, o vom anunța la momentul oportun”.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia