Tribuna
FC Hermannstadt, înfrângere în primul meci din 2021. Sibienii au pierdut restanța cu Viitorul, scor 2-1
Ovidiu BOICA
804 vizualizari
FC Hermannstadt, înfrângere în primul meci din 2021. Sibienii au pierdut restanța cu Viitorul, scor 2-1
Echipa sibiană a pierdut restanț cu formația lui Mircea Rednic, în această seară, la Ovidiu. Hermannstadt a deschis scorul în prima repriză, dar a fost egalată până la pauză, iar cu 6 minute înainte de final Ciobanu a marcat golul victoriei cu un șut în vinclu din marginea careului mare. Ruben Albes nu i-a putut folosi pe Dâlbea, Addae, Mayoral, Sîntean și Belu-Iordache, iar pe bancă a avut doar 5 rezerve. FC Hermannstadt încheie turul cu 15 puncte și e pe loc de baraj, iar miercuri, 13 ianuarie, oacă la Mediaș, cu Dinamo, în prima etapă a returului.

 

FC Hermannstadt a încheiat turul cu o înfrângere, 2-1 la Ovidiu, cu Viitorul. Meciul din această seară a fost restanță din etapa a XII-a și s-a disputat abia acum, cu două zile înaintea restartului sezonului, după ce Liga Profesionistă de Fotbal a decis amânarea lui în urma numeroaselor cazuri de coronavirus din lotul și la nivelul staff-ului lui Hermannstadt la data la care a fost programat inițial.
Tehnicianul ”alb-roșilor”, Ruben Albes, a avut ceva bătăi de cap în alcătuirea lotului pentru această întâlnire. Răzvan Dâlbea, David Mayoral, Andrei Sîntean și Bright Addae erau suspendați, iar Claudiu Belu-Iordache, accidentat. Cu Sony Mustivar și Angel Bastos plecați între timp de la echipă și cu Fabio Fortes trimis la echipa a doua, ibericul a trecut pe foaie doar 16 nume, printre rezerve numărându-se nou-venitul Mățel, Caiado și Elbers, ultimii doi reveniți după accidentări mai vechi.
Disputat pe o ploaie sâcâitoare, meciul de la Ovidiu a avut ritm, ocaziile cu adevărat periculoase fiind destule, la ambele porți. Ruben Albes s-a întors pe terenul unde a suferit prima umilință de la sosirea în România și și-a dorit enorm să răzbune eșecul cu 4-1, iar în unele momente sibienii au lăsat impresia că pot obține un rezultat pozitiv.
Primia ocazie a fost a constănțenilor, mingea expediată de Ciobanu, din întoarcere, de la 22-23 de metri, trecând alături ('3).
La celelalte buturi, Baba Alhassan l-a luat la țintă pe Karanovic ('8), iar Buzan a greșit ținta, la șutul de la 27 de metri, un minut mai târziu.
Cristiano a avut emoții la șutul-centrare în forță al lui Cosmin Matei, dar Luckassen n-a putut pune mingea pe cadrul porții, din apropiere, jenat și de omul din marcaj ('17).
Sibienii au deschis scorul, două minute mai târziu, prin Raul Opruț, aflat la prima reușită în Liga 1. Buzan l-a păcălit pe De Nooijer și a trimis în centrul careului, Jo Santos a șutat de două ori în blocaj, a doua oară mingea a ricoșat la fundașul stânga al lui Hermannstadt, care a înscris cu o reluare în forță de la 14 metri.
Constănțenii au fost aproape de egalare la o fază în care mingea a circulat rapid pe traseul Luckassen - Matei - Benzar - Ganea, șutul ultimului, la prima bară, din interiorul careului, fiind respins în corner de Cristiano ('25).
În urma cornerului rezultat, Baba Alhassan a fost aproape de un autogol spectaculos, Cristiano s-a opus, Dobrosavlevici - fostul jucător al lui Hermannstadt - a ratat reluarea și Viera a îndepărtat pericolul ('25).
Jucătorii lui Rednic au egalat cu 8 minute înainte de pauză, profitând de apărarea visătoare a ”alb-roșilor”. Ely Fernandes a combinat cu Ganea, fundașii centrali Viera și Stoica au fost prinși prea avansați, apoi fostul jucător al Gazului - cu Opruț în marcaj - a făcut paravan pentru Luckassen, care a înscris cu o reluare dincentrul careului mare.
Mai mult, constănțenii au fost aproape de a intra în avantaj la vestiare în două rânduri, Ciobanu șutând în brațele lui Cristiano din marginea careului de 16 metri ('42), iar Ganea trimițând de puțin pe lângă bară, cu capul, din centrarea lui Benzar ('45).
Viitorul a început în ofensivă repriza secundă și, la câteva zeci de secunde, Benzar a centrat pentru Luckassen, în cros, olandezul i-a așezat cu pieptul mingea lui Cosmin Matei, care a șutat în plasa laterală însă de la 10 metri.
Același Matei a trimis din afara careului mare direct în brațele lui Cristiano, fază la care gazdele au cerut penalti pentru un presupus henț al lui Romario Pires ('57).
Un minut mai târziu Dobrosavlevici a greșit ținta, de la 12-13 metri.
Sibienii puteau prelua din nou conducerea la o fază în care Karanovic l-a lansat în adâncime pe Jo Santos cu o boltă, Benzar a protejat pentru Cojocaru, care a reținut cu emoții ('63).
La jumătatea reprizei, Benzat a scuturat transversala cu un șut direct dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.
”Alb-roșii” au cerut și ei penalti, cu 20 de minute înainte de final. Jo Santos a primit de la Karanovic și a centrat pe jos, în încercarea de a respinge Ghiță a alunecat și a jucat balonul cu mâna, ”centralul” Radu Petrescu a indicat inițial punctul cu var, dar a intervenit asistetul de pe acea parte, Radu Ghinguleac, și Hermannstadt a primit doar un corner.
Constănțenii au trecut din nou pe lângă gol în minutul 72. Mățan a scos pentru șutul lui De Nooijer, Cristiano a respins în față, dar Luckassen n-a reușit să împingă mingea în plasă de la doar 2 metri, dintre Stoica și Opruț.
Cristiano n-a mai scăpat... nepedepsit când mai erau 6 minute din meci. Benzar a centrat în cros, Luckassen a jucat rolul pivotului, așezându-i mingea cu pieptul lui Andrei Ciobanu, iar acesta a reluat sec în vinclu de pe 16 metri.
”Marinarii” au continuat ofensiva și Mățan a trimis în brațele lui Cristiano de la 20 de metri lateral stânga (87). Luckassen putea aduce liniștea, un minut mai târziu. Mățan a verticalizat perfect printre liniile sibienilor, olandezul a scăpat singur cu Cristiano, pe care l-a driblat scurt în stânga, dar s-a împiedicat în minge și Viera a reușit să-l încurce într-atât încât să rămână 2-1 pe tabelă, scor cu care s-a și încheiat meciul.

FC VIITORUL - FC HERMANNSTADT 2-1 (1-1)
Au marcat:
Kevin Luckassen '37, Andrei Ciobanu '84 / Raul Opruț '19.
FC VIITORUL:  Cojocaru - R. Benzar, Dobrosavlevici, Seb. Ghiţă, De Nooijer - A. Ciobanu (Mladen '90), Artean, C. Matei (Dussaut '68) - Ely Fernandes (Măţan '68), Luckassen, G. Ganea (Andronache '78). Antrenor Mircea Rednic.
FC HERMANNSTADT: Cristiano - Scarlatache, Viera, I. Stoica, Opruţ - R. Pires, Baba Alhassan - Al. Vodă (Măţel '85), Buzan (Șter '87), Jo Santos - Karanovic. Antrenor Ruben Albes.
Arbitru: Radu Petrescu. Asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu. Rezervă: Marian Barbu.
Observator CCA: Eduard Dumitrescu. 
Cartonaşe galbene: R. Benzar '79, Dussaut '80 / Jo Santos '14.

comentarii
2 comentarii

Sezonul trecut ne-au salvat arbitrii si manariile Prodancei, acum 2 ani Sfantul Bulan. Anul asta cine? Astia gen Rotar sunt doar administratori ai banilor de la TV. Muresan si Zanfir aveau ochi si contacte bune. Acum dezastru
Sibian trist
10.01.2021 23:39
Ai dreptate numai ca putin vad asta si il vad pe domn actionar principal un mare priceput si vedem ca este exact invers.De ce? Pt ca dupa 3 ani esti la sfarsitul turului exact pe acelasi loc rusinos de baraj,deci in 3 ani nici un progres rezulta simplul fapt ca nu te pricepi.
Lasa in pana mea pe altii!!!!
De ce nu faceti ca DDB la noi e mai simplu si cu 5000 de cotizanti am salvat echipa de la colaps financiar.
Dar nu il mai vrem pe nea Rotita actionar sau nu actionar principal.
Hhahaha Production
12.01.2021 13:27
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia