Tribuna
FC Hermannstadt, în grupele Cupei României. Muțiu, eroul sibienilor la loteria penaltiurilor
b.o.n.
1136 vizualizari
FC Hermannstadt, în grupele Cupei României. Muțiu, eroul sibienilor la loteria penaltiurilor
© liga2.prosport.ro
Echipa lui Marius Măldărășanu va juca în grupele competiției KO, în care a debutat ieri, la Brașov. Sibienii au avut nevoie de loteria loviturilor de la 11 metri deși au avut 75 de minute un om în plus. La FC Hermannstadt au debutat Medina și Babic, transferați de curând.

Sibienii sunt în grupele Cupei României, la prima ediție după schimbarea sistemului acestei competiții. Jucătorii lui Marius Măldărășanu au avut însă nevoie de loteria penaltiurilor pentru a trece de divizionara secundă FC Brașov, chiar dacă au avut superioritate în teren vreme de 75 de minute după ce Șaim a fost eliminat direct de ”centralul” Robu după un fault criminal asupra lui Saeed Issah.

Cele două echipe au avut nevoie de mai mult de un sfert de oră până să apară ocaziile de poartă. Primii s-au făcut remarcați brașovenii, Jovanopvic trimițând în centrul careului, unde Anghelov a câștigat duelul cu Antoche, dar a trimis, pe spate, de puțin pe lângă vinclu ('18).

Același Angelov a deblocat tabela spre finalul reprizei. Bulgarul a preluat la aproape 30 de metri de poarta sibienilor, a pătruns în careu și a șutat pe lângă Muțiu, la colțul lung, mingea lovind bara înainte de a se odihni în ”ațe”.

Echilibrul numeric din teren s-a rupt chiar înainte de pauză, când Tudor Șaim a avut o intrare mai degrabă inspirată din kickboxing asupra lui Saeed Issah, la mijlocul terenului, și ”centralul” ilfovean Robu l-a eliminat direct. Ghanezul a ieșit de pe teren în ambulanță după ce a fost lovit în plină figură și în piept ('45).

Issah a fost înlocuit cu Opruț, la pauză, iar în locul lui Dragoș Iancu, Măldărășanu l-a debutat pe Matko Babic, atacantul transferat cu câteva zile mai devreme.

Chiar dacă avea un om în minus, echipa lui Dan Alexa și-a trecut în cont prima ocazie și în partea secundă, mingea reluată din ”foarfecă” de același Angelov trecând alături (53).

Cei care controlau însă jocul erau sibienii, iar 4 minute mai târziu, la un duel Jovanovic - Buhăcianu în careul mic, ”centralul” Robu a dictat penalti, lovitura de la 11 metri fiind transformată cu sânge rece de Petrișor Petrescu ('58).

”Stegarii” au fost aproape de a prelua din nou conducerea cu un sfert de oră înainte de final, Dumbravă scăpând singur pe stânga, dar a șutat alături, la bara a doua, de la distanță ('75).

 

Brașovenii au cerut două eliminări, pe final

 

Gazdele au cerut cartonaș roșu pentru Biceanu la o fază în care mijlocașul lui Hermannstadt se afla într-un duel cu Lazăr, chiar în fața băncii de rezerve a ”stegarilor”, dar ”centralul” Robu a scos doar cartonașul galben, inflamând și mai mult spiritele, după ce Alexa și ”secundul” său, Ștefan Grigore, fuseseră avertizați la penaltiul transformat de Petrescu ('84).

O intrare a lui Babic asupra lui Marc, în marginea careului de 16 metri al Brașovului, a generat din nou proteste, croatul aflat la primul joc pentru Hermannstadt accidentându-l pe căpitanul ”stegarilor” în zona feței, dar și de data asta Robu s-a rezumat doar la a-l avertiza pe jucătorul lui Marius Măldărășanu, spre nemulțumirea gazdelor ('89).

 

Calificarea, decisă la 11 metri

 

Sibienii n-au reușit să profite de omul în plus nici în cele două reprize suplimentare de câte 15 minute. Cel mai aproape de gol a fost Raul Opruț, care l-a lobat din postura de unu la unu pe portarul Micu, dar a trimis puțin peste transversală ('108).

S-a ajuns astfel la loviturile de departajare, unde fiecare echipă a transformat primele trei lovuturi. Buhăcianu a deschis seria, apoi a egalat Rareș Lazăr, Alex Oroian a făcut 2-1, dar Angelov a înscris și de la punctul cu var, după ce o făcuse din acțiune, în primele 90 de minute. Biceanu și Kirilenko au transformat următoarele două lovituri de la 11 metri, apoi a înscris Babic, moment în care brașoveanul Diogo Izata, fostul mijloca șal Gazului, a fost ghicit de Muțiu. Raul Opruț a adus victoria lui Hermannstadt (5-3), trimițându-i pe sibieni în faza grupelor.

 

FC BRAȘOV - FC HERMANNSTADT 1-1 (1-0, 1-1, 1-1); 3-5 la loviturile de departajare

Au marcat: Milcho Angelov '42 / Petrișor Petrescu '58 - penalti.

La loviturile de departajare au înscris Rareș Lazăr, Milcho Angelov, Kirill Kirilenko / Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic, Raul Opruț. A ratat Diogo Izata (FC Brașov), a apărat Muțiu.

FC BRAȘOV: 1. Sebastian Micu - 27. Igor Jovanovic, 3. Andrei Marc, 77. Tudor Oltean (6. Diogo Izata '46) - 5. Marius Burlacu, 8. Rareș Lazăr, 7. Vasile Constantin (30. Joao Amorim '108), 98. Alexandru Tudor Șaim, 4. Florin Dumbravă (cpt.) (15. Kirill Kirilenko '119) - 29. Milcho Angelov, 11. Adrian Chică Roșă (55. Ivan Fustar '46). Antrenor: Dan Alexa. Rezerve neutilizate: 35. Zvonimir Mikulic, 10. Alexandru Negrean, 24. Eduard Lambrinoc, 20. Dan Spătaru, 9. Yanis Mbombo.

FC HERMANNSTADT: 31. Vlad Muțiu - 18. Paolo Medina, 5. Florin Bejan, 6. Paul Antoche, 16. Saeed Issah (98. Raul Opruț '46) - 13. Alexandru Răuță (29. Ciprian Biceanu '76), 11. Dragoș Iancu (77. Matko Babic '46) - 7. Petrișor Petrescu (cpt.) (96. Silviu Balaure '100), 10. Ionuț Năstăsie (14. Mino Sota '76), 93. Călin Popescu (51. Alexandru Oroian '88) - 28. Valentin Buhăcianu. Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: 1. Alexandru Uțiu, 4. Ionuț Stoica, 21. Cosmin Bucuroiu.

Arbitru: Ovidiu Robu (Chitila/Ilfov). Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare), Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea). Rezervă: Cristina Trandafir (Bucureşti).

Observator CCA: Marcel Savaniu (Satu Mare).

Observator FRF: Vlad Căluşer (Voiniceni/Mureș).

Cartonașe galbene: Jovanovic '57, Dumbravă '70, S. Micu '90+1, M. Burlacu '90+3 / Mino Sota '77, Biceanu '84, Babic '89.

Cartonașe roșii: Tudor Șaim '45 / -.

Stadion: ”Tineretului” Brașov.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA