Tribuna
FC Hermannstadt - FC Voluntari 4-0 / Senzațional! Un fleac! I-au ciuruit!
Ovidiu BOICA
6082 vizualizari
FC Hermannstadt - FC Voluntari 4-0 / Senzațional! Un fleac! I-au ciuruit!
Echipa sibiană a reușit o victorie de senzație cu FC Voluntari, fosta deținătoare a Cupei României și a Supercupei, formație pe are a învins-o și în toamnă, pe ”Municipal”, în 16-imile de finală ale competiției KO. Congolezul Tsoumou Juvhel a reușit ”dublă” de senzație, dar golul meciului l-a dat Daniel Tătar. Scorul final l-a stabilit Petrișor Petrescu, în repriza secundă, la puține minute după ce a intrat pe teren.

FC Hermannstadt a reușit o victorie de senzație, la Tg. Mureș, cu FC Voluntari. ”Alb-roșii” au rezolvat meciul încă din prima repriză.

Sibienii au început perfect meciul. Drăghia a degajat în Tsoumou Juvhel, congolezul titularizat în premieră de Pelici, mingea se îndrepta spre poartă, dar Wallace a respins la sacrificiu, în corner, din fața lui NKololo (3). Apoi Bruno Chalkiadakis l-a întis serios pe goal-keeper-ul Voluntariului (7).

Replica oaspeților a fost mai degrabă palidă, Căpățână trimițând cu latul un balon respins de Căbuz, în urma unei lovituri de la colțul terenului (12).

Tsoumou a mai tras un semnal de alarmă la centrarea lui Dandea (13), apoi Chalkiadakis i-a furat mingea neexperimentatului Alex Stoica și s-a năpustit asupra buturilor lui Drăghia, pe care a încercat să-l umilească cu un șut plasat, la colț, dar portarul a reținut în doi timpi (17).

Un nou ”cartuș” le-a trecut ilfovenilor pe lângă ureche la centrarea lui Hergheligiu pentru NKololo, însă mingea a fost un pic prea înaltă (21).

 

Trei goluri în 8 minute

Ce a urmat a fost de domeniul fantasticului, al irealului. Juvhel a dat startul fiestei. Nouarul a pătruns în centru cu mingea la picior, căutând breșa în apărarea Voluntariului. A găsit-o, șutând la colțul scurt, fără speranțe pentru Drăghia (29).

Două minute mai târziu apărarea ilfovenilor a fost din nou harcea-parcea și NKololo a fost aproape de 2-0, dar a fost trântit la pământ. Penalti clar, văzut de toți, numai de ”centralul” Feșnic nu!

Tsoumou Juvhel l-a răzbunat pe NKololo, relând în plasă, din apropiere, profitând de o nouă gafă în lanț a oaspeților (33).

Daniel Tătar a pus bomboana pe coliva Voluntariului, învingându-l pe Drăghia cu un șut imperial, din lovitură liberă, direct în vinclu (37). De 8 minute au avut nevoie ”alb-roșii” pentru a-i reduce la tăcere pe jucătorii lui Oprița, cu tot cu Oprița la un loc!

În prelungiri, sibienilor le-a mai fost refuzată o lovitură liberă din marginea careului mare la un fault asupra lui Chalkiadakis, grecul care i-a făcut pe fundașii Voluntariului să-l viseze urât la noapte.

La 6 minute de la reluare, o nouă lovitură pentru oaspeți. Bucurică a trimis greșit acasă, Juvhel a insistat și Drăghia l-a faultat în marginea careului mare, fiind eliminat direct de Feșnic. Între buturi a intrat Petrariu, care l-a înlocuit p Ciucur, cl care, cu două minute mai devreme, intrase cu talpa la Tătar, fiind iertat de eliminare, alegându-se doar cu un ”galben”.

”Să dăm patru / Ca la teatru!”, scandau suporterii sibieni... Nou-intratul între buturile Voluntariului a scos însă, de la colțul lung, mingea șutată de Chalkiadakis din lovitura liberă de pe 18 metri.

Intrat de câteva minute, Petrișor Petrescu a făcut 4-0, cu o reluare elegandă, din interiorul careului.

Un contraatac rapid, cu Petrescu în rol de servant pentru Bogdan Rusu, era să se transforme în golul cinci. Atacantul a primit în adâncime și a sprintat, a pătruns cu mingea la picior în careu, dar a fost ajuns de Szijj și deposedat în ultimul moment (73).

 

Galeria Voluntariului, supărată foc

Dezamăgiți de jocul favoriților, suporterii ilfoveni l-au luat la țintă pe fundașul stânga Bucurică, pe partea căruia a cam fost... bulevard. ”Băi Bucurică, ce-aveți bă? Am venit 400 de kilometri! Nu te uita urât la mine!”, i-a strigat fotbalistului liderul galeriei Voluntariului. Fundașul a fost apărat de fanii lui FC Hermannstadt, care i-au scandat numele.

În plus, suporterii ”alb-roșilor” le-au mulțumit spectatorilor din Tg. Mureș pentru că sunt alături de echipa FC Hermannstadt.

 

Cu siguranță ziua de 20 august 2018 va fi încercuită cu roșu în istoria clubului sibian, alături de cea în care a fost obținută victoria cu FCSB, în sferturile Cupei României, sau cea cu finala de Cupa României jucată pe ”Arna Națională”, cu CSU Craiova, chiar dacă aceasta a fost pierdută cu 2-0. FC Hermannstadt a demonstrat, luni seara, că Liga 1 nu e o pălărie preamare pentru ea, iar la ora la care citiți aceste rânduri sunt sigur că Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo, a căzut pe gânduri. Urmează deplasarea în Ștefan cel Mare...

 

FC Hermannstadt: Căbuz - Coman, Dandea, Mijuskovic, Tătar (Pamfile '40)- Antonov, Dîlbea - Hergheligiu, Chalkiadakis, Nkololo (Căt. Pîrvulescu '61) - Tsoumou (Bg. Rusu '67). Antrenor: Alexandru Pelici.

FC Voluntari: Drăghia - Leasă (Szijj '46), Hodorogea, Alves, Bucurică - Artabe Meca (Tudorie '46), Laindouni, Sesar - Căpăţână, Ciucur (Petrariu '54), Stoica. Antrenor: Daniel Opriţa

Cartonaşe galbene: Tătar '14, Mijuskovic '25, Dandea '75 / Artabe '39, Ciucur '50.

Cartonaş roşu: Drăghia '52.

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA