Tribuna
Sevis
FC Hermannstadt - FC Viitorul 0-0 / O fi bun punctul ăsta la ceva?
Ovidiu BOICA
934 vizualizari
FC Hermannstadt - FC Viitorul 0-0 / O fi bun punctul ăsta la ceva?
Cele două echipe s-au anihilat reciproc, meciul încheindu-se fără gol marcat. Rezultatul nu le ajută prea mult în momentul de față pe niciuna dintre cele două echipe, dar – paradoxal – punctual obținut acum s-ar putea dovedi decisiv în tentative de a evita retrogradarea direct sau poate chiar a locurilor de baraj.

 

Pentru moment, rezultatul de egalitate de la Mediaș, dintre Hermannstadt și Viitorul, nu le e de ajutor niciuneia dintre cele două formații. Sibienii rămân pe locul 9 în play-out, unul direct retrogradabil, în vreme ce ”marinarii” sunt pe loc de baraj. S-ar putea însă, la finalul sezonului, ca tocmai acest punct în plus să fie decisive în cazul ambelor echipe, iar asta o vom putea ști peste două săptămâni, la căderea cortinei.

Viitorul a atacat la Mediaș cu doi foști jucători ai lui Hermannstadt, Jo Santos și Tsoumou, la care s-a alăturat fundașul central Dobrosavlevici, de asemenea fost la Sibiu, iar vârful de atac congolez a avut prima șansă de a deschide scorul, în minutul 4. Tsoumou a șutat cu pământul, de la 26-27 de metri, din alergare, dar Cristiano a reținut.

Romario Benzar și-a încercat și el tirul, dintr-o lovitură liberă de la vreo 25 de metri, dar mingea a trecut puțin peste transversal ('20).

Replica sibienilor a fost palidă. Mingea respinsă de defensive Viitorului la un corner bătut de Petrescu a ajuns la Dâlbea, care a șutat însă mult peste transversal de pe 16 metri ('27).

Mult mai periculos a fost Petrișor Petrescu, al cărui șlut, de la 20 de metri, a fost deviat de un adversar, mingea scurgându-se pe lângă stâlpul din stânga lui Cojocaru (41).

Sibienii au trimis primul șut pe poarta Viitorului abia în minutul 65. Nou-intratul Romario Pires a tras din prima, de la 25 de metri, dar Cojocaru a deviat în corner.

Cojocaru și-a mai salvat o dată echipa, menținând pe tabelă rezultatul alb, la ”capul” lui Scarlatache, în urma unei lovituri libere executate de Petrescu. Goal-keeper-ul Viitorului s-a întins ca unresort, respingând în corner de lângă bară ('74).

Ultima mare ocazie de gol a meciului i-a aparținut lui Andrei Ciobanu, care a șutat peste zid dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, Cristiano respingând cu dificultate în corner ('76).

Viitorul a încheiat meciul în zece jucători, căpitanul Romario Benzar primind al doilea cartonaș galben în decurs de doar două minute. Dacă, la final, constănțenii au fost în inferioritate pe teren, pe tabelă cele două echipe au încheiat meciul la egalitate.

FC Hermannstadt are acum 20 de puncte, dar rămâne pe loc direct retrogradabil, iar în ultimele 3 etape are un program infernal: deplasări la Dinamo și Iași, plus acasă, cu FC Argeș, una dintre echipele care visează la cupele europene.

P.S. N-am înțeles schimbarea lui Opruț cu Aralica, în prelungiri. Ca să aibă eficiență, un atacant are nevoie de măcar 10 minute în teren. S-o fi fost făcută la trecerea timpului, adică să înțelegem că sibienii s-au mulțumit și cu un egal?

 

FC HERMANNSTADT - FC VIITORUL 0-0

FC HERMANNSTADT: Cristiano - Scarlatache, Viera, I. Stoica, Opruţ (Aralica ‘90+1) - Belu-Iordache (Măţel ’72), Dâlbea (Mayoral ’73), Addae, P. Petrescu - A. Sîntean (Pires ’60), Yazalde. Antrenor Eugen Beza.

FC VIITORUL: V. Cojocaru - Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, R. Boboc (Marquinhos ’80) - Grădinaru, Artean, Grameni - A. Ciobanu - Tsoumou (A. Chiţu ’65), Jo Santos (Ely Fernandes ’80). Antrenor Cătălin Anghel.

Arbitru: Andrei Chivulete (București).

Asistenți: Octavian Şovre (Oradea), Bogdan Gheorghe (București).

Rezervă: Florin Marcu (Oradea).

Observator CCA: Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Cartonaşe galbene: Addae '34, Opruţ '38, Sîntean '50, Scarlatache '58, Pires ‘90 / Boboc '34, Benzar ’90, ‘90+2.

Cartonaşe roşii: Benzar ‘90+2.

 

comentarii
1 comentarii

"Acasa" am pierdut 8 puncte si am luat 6 in deplasare.Pentru Constanta e un punct in deplasare(cred ca au barajul asigurat).Mai jucam cu Dinamo si Iasul in deplasare si cu Argesul "acasa".Mare minune sa prindem un loc la baraj.
xxx
05.05.2021 19:22
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia