Tribuna
Sevis
FC Hermannstadt, echipa din Liga 1 care faultează cel mai mult. România, pe unul din ultimele locuri. Liverpool, cea mai fair-play echipă din Europa
b.o.n.
3291 vizualizari
FC Hermannstadt, echipa din Liga 1 care faultează cel mai mult. România, pe unul din ultimele locuri. Liverpool, cea mai fair-play echipă din Europa
Casa Liga 1 este unul din campionatele din Europa unde se acordă cele mai multe faulturi, iar echipa sibiană este campioană la acest capitol, cu o medie de 18,77 faulturi/meci. Liverpool este echipa de pe continent cu cele mai puţine fauturi/meci (8,1).

 

FC Hermannstadt este echipa din Liga 1 care faultează cel mai mult, iar primul eşalon din România se numără printre cele din coada clasamentului fair-play din Europa, potrivit unui studiu realizat de Observatorul fotbalului (CIES) cu sprijinul InStat, în care au fost analizate 35 de campionate de pe continent, inclusiv Liga 1, conform agenției de presă News.

Dintre echipele româneşti, FC Voluntari este echipa cu cele mai puţine faulturi comise, 12,9, urmată de Astra Giurgiu, cu 14,18, CFR Cluj, 14,45, şi Dinamo, cu 14,86.

Echipele care faultează cel mai mult sunt FC Hermannstadt, 18,77, Poli Iaşi, 17,27, FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş, cu câte 16,95.

Dacă Premier League este campioantul cu cele mai puţine faulturi, urmat de primul eșalon din Danemarca, cu 21, şi de prima divizie olandeză, cu 21,6, Casa Liga 1 din România se află la polul opus, cu 31 de faulturi acordate pe meci, după Ucraina, 30,5, Polonia, 30,9 şi înaintea Serbiei, 34,9, Bulgariei, 31,6 şi Cehiei, cu 31,4. De altfel, în campionatele est-europene arbitrii fluieră cel mai des fault.

Liverpool este echipa cea mai fair-play din Europa. În acest sezon, jucătorii echipei Liverpool au comis cele mai puţine faulturi, în medie 8,1 pe meci.

"Această valoare este legată în mod particular de stilul de arbitraj mai puţin strict din Premier League: 20,4 faulturi sancţionate pe meci, comparativ cu o medie de 27,2 în cele 35 de competiţii analizate", a precizat CIES.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia