Tribuna
FC Hermannstadt - Concordia 1-0 / Bine ați revenit acasă! Un gol și cinci șuturi în bară, rețeta succesului cu Chiajna. Urmează Dinamo!
Ovidiu BOICA
4437 vizualizari
FC Hermannstadt - Concordia 1-0 / Bine ați revenit acasă! Un gol și cinci șuturi în bară, rețeta succesului cu Chiajna. Urmează Dinamo!
Sibienii au debutat cu dreptul pe noul ”Municipal”. Jucătorii lui Vasile Miriuță au câștigat primul meci disputat cu adevărat acasă în actualul sezon, 1-0 cu Concordia, și au urcat pe locul de baraj. Ștefan Blănaru a făcut diferența cu golul din minutul 33.
 
 
FC Hermannstadt s-a întors acasă după exilul la Tg. Mureș, Cluj și Pitești. Sâmbătă la prânz, jucătorii lui Vasile Miriuță au câștigat meciul cu Concordia prin golul lui Blănaru și au urcat pe locul 6 în clasamentul play-out-ului, cel care duce la baraj.
Susținuți frenetic de peste 4.000 de suporteri, ”alb-roșii” au început puțin timorați, dar și-au revenit repede și Răzvan Dâlbea a zguduit transversala (28). Cinci minute mai târziu, Ștefan Blănaru a deschis scorul și s-a dus să sărbătoarească reușita alături de suporteri.
Aceași Blănaru a trecut în două rânduri pe lângă ”dublă”, în minutele 62 și 70, dar de fiecare dată mingea a lovit bara. În prelungiri, Lucian Dumitriu și Sergiu Popovici au șutat, de asemenea, în bară, ratând șansa unui final de meci mai liniștit.
FC Hermannstadt a câștigat primul meci din play-out, a făcut 22 de puncte, iar miercuri, 15 mai, primește vizita celor de la Dinamo. De altfel, ”alb-roșii” au fost spionați din tribună de Mircea Rednic, antrenorul ”câinilor”, care a dat o fugă până la Sibiu să ia atmosfera de pe noul ”Municipal”.
FC Hermannstadt: Căbuz - Măţel, Dandea, I. Stoica, Dâlbea, Tătar - Offenbacher (Mijuskovic '83), L. Dumitru, Jazvic - Serediuc (Popovici '66), Blănaru (Tsomou '90). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Concordia: Râmniceanu - Bărboianu, A.Marc, Cadamuro, A. Radu - Grădinaru (Cristescu '61), Ropotan (Nivaldo '71), Koutroumpis (Gorobsov '45+1), P. Ivanovici - Bawab, Moussa. Antrenor: Adrian Falub.

 

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

Vasile Miriuță, antrenorul echipei sibiene, a răbufnit, în conferința de presă, de astăzi, de dinaintea meciului cu Concordia Chiajna, primul pe care ”alb-roșii” îl vor susține pe Stadionul ”Municipal” în actualul sezon, că a fost deranjat de faptul că jucătorii săi au fost admonestați de unii suporteri la Mediaș, în urmă cu o săptămână. Tehnicianul le-a luat apărarea fotbaliștilor sibieni și i-a îndemnat pe suporteri să vină în număr cât mai mare, mâine, pe stadion, pentru a-i încuraja.
”Ne-au lăsat un gust amar acei suporteri (...) care au început să înjure jucătorii la 2-0 și după partida de la Mediaș. (...) Domnilor și doamnelor, acești jucători - Dâlbea, Petrescu, Tătar, Pîrvulescu, Stoica, Blănaru, Dumitriu - au dus echipa asta din Divizia C în Divizia A. Mâine puteți să-i vedeți pe viu în Divizia A. De asta Sibiul are o echipă în Divizia A, pentru că băieții ăștia au luat-o din Divizia C și au dus-o în Divizia A. Încurajați-i pe băieții ăștia, au nevoie de voi, fiți al 12-lea jucător pentru acești băieți formidabili pe care-i antrenez, pentru că e o minune că echipa asta mai speră să rămână în Divizia A, la ce-a fost tot anul aici. Vreți să mă înjurați pe mine, cum m-ați înjurat și mi-ați cerut demisia? N-am nicio problemă. Puteți să mi-o cereți în românește, pentru că vorbesc bine românește, și în germană, pentru că aveți mulți sași aici, în Sibiu. Dacă vreți, vă învăț și în ungurește cum se înjură de mamă. Înjurați-mă pe mine, încurajați-i pe băieți. Băieții ăștia sunt din Sibiu și merită mai mult respect. Fiți alături de ei!”, a declarat Miriuță. 

comentarii
6 comentarii

Mai bine nu castiga si cadeau in B. La FC Hermanstat sunt o gasca de hotii care mananca bani primariei,de fapt bani Sibienilor.
Beleaua
11.05.2019 21:56
Dute ma Belea si spanzurate
Eu
11.05.2019 23:50
ptr Beleaua

Nu cred cá esti fostul fotbalist cu acest nume...
Dar sá ne spui cánd stii sá scrii HERMANNSTADT ín mod corect...
Páná atunci ....mái dragá
ger
12.05.2019 17:11
Chiar dacă mă bucur că Sibiul are echipă în Liga I, denumirea asta - HITLERSTADT - nu mă încântă deloc. Toată ziua-bunăziua îi pupăm în cur pe sași. Pentru români au fost doar niște exploatatori cruzi.
B.Utoru
13.05.2019 08:22
da asa e astia manaca banii sibienilor dar nu e mai bine sa ii manance ai nostri decat sa ii trimitem altora sa ii manace ei prin buboiul purulent numit bucuresti ilfov !? :)
ravy
13.05.2019 11:22
Sibiul trebuie neaparat sa bata pe Dinamo,deoarece au numai o victorie in play-out.Toate echipele joaca cu "mercenari" vezi la englezi,spanioli....Fotbalul si in general sportul, sint afaceri, important sa gasesti finantatorii.Doar sporturile individuale(tenis,atletism,inot..)mai sant "pe forte proprii".Sibiul MERITA echipa in Liga1 si sper sa reuseasca.
ION
14.05.2019 14:58
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia