Tribuna
SEVIS
FC Hermannstadt - CFR Cluj 1-3 / Una e să vrei, alta e să (și) poți...
Ovidiu BOICA
809 vizualizari
FC Hermannstadt - CFR Cluj 1-3 / Una e să vrei, alta e să (și) poți...
© prosport.ro
Liviu Ciobotariu și-ar fi dorit să bifeze, împotriva campioanei CFR Cluj, prima sa victorie de când a preluat-o pe Hermannstadt. Sibiul a început bine, deschizând scorul, dar ”ceferiștii” au egalat repede, iar în partea a doua au lovit decisiv în două rânduri. FC Hermannstadt rămâne pe loc de baraj, cu 16 puncte, iar în etapa viitoare joacă tot la Mediaș, cu Chindia Tîrgoviște, o echipădin primele șase în momentul de față.

 

Românul e obișnuit să spună că socoteala din târg nuse potrivește cu cea de-acasă, dar și că una e să vrei, alta e să poți... Aflat la al doilea meci pe banca lui Hermannstadt, Liviu Ciobotariu a susținut sus și tare înaintea jocului cu CFR că vrea toate cele 3 puncte, punând oarecum presiune pe proprii jucători, când mai prudent ar fi fost să fie mai moderat în afirmații, având în vedere că totuși ”alb-roșii” urmau să dea ochii cu echipa campioană, mai mult, o echipă care era neînvinsă de la preluarea de căntre Edy Iordănescu și avea 5 victorii în ultimele șase meciuri. Afirmațiile lui Ciobotariu le-au asigurat sibienilor o oarecare doză de adrenalină, însă nu suficientă cât să-i țină până la finalul întâlnirii. 
Primii care au semănat pericol în careul advers au fost clujenii, în chiar primul minut Costache șutând de la 8 metri, lateral stânga, la colțul opus, de puțin pe lângă bară. Sibienii au ajuns imediat în careul advers, cerând penalti la un presupus henț al lui Burcă ('2).
Hermannstadt a deschis scorul în minutul 33, la o fază în care Sîntean a prelungit cu capul mingea centrată de Petrescu,iar Romario Pires s-a descurcat de minune în milocul careului ”ceferiștilor” - amețindu-l de-a dreptul pe Manea, în vreme ce Deac, venit în viteză, s-a lovit ca de un zid de puternicul Jo Santos - și l-a învins pe Sandomierski cu un șut plasat.
Sibienii se mai bucurau încă pentru deschiderea scorului când au fost egalați. Deac a pătruns în dreapta și a scos pentru Alex Chipciu, ”uitat” de fundașii lui Hermannstadt în centrul careului mare, iar internaționalul român și-a trecut în cont primul său gol din actualul sezon ('37).
La 6 minute de la reluare, ”ceferiștii” au preluat conducerea în urma unei faze în care apărarea Sibiului a cedat din nou ușor. Camora i-a așezat mingea pe frunte lui Debeljuh, fostul atacant ai lui Hermannstadt, la prima bară, iar croatul l-a învins pe Cristiano cu o lovitură de cap, la colțul lung.
Cu un sfert de oră înainte de final Cristiano a parat șutul lui Păun din interiorul careului. În cele din urmă, clujenii au reușit să marchee golul trei. Intrat în locul lui Debeljuh, Mario Rondon a primit în adâncime și a fost mai rapid decât Cristiano, reluând în plasă de la 14 metri ('81). 
FC Hermannstadt rămâne fără succes în ultimele 5 meciuri și are cel mai mic număr de victorii din rândul echipelor de Liga 1 (3). Sibienii continuă să ocupe locul de baraj (14), cu 16 puncte, și joacă în etapa viitoare tot la Mediaș, cu Chindia. 

FC HERMANNSTADT - CFR CLUJ 1-3 (1-1)
Au marcat:
Romario Pires '33 / Alexandru Chipciu '37, Gabriel Debeljuh '51, Mario Rondon '81.
FC HERMANNSTADT: Cristiano - Măţel (Isahh '77), Viera, I. Stoica, R. Opruț (Al. Vodă '77) - Dâlbea, R. Pires - P. Petrescu (Elbers '86), Addae, Jo Santos (Bagaric '77) - Sîntean. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
CFR CLUJ: Sandomierski - Cr. Manea, Ben Youssef, A. Burcă, Camora - Deac, Itu (Soares '46), Ad. Păun (Latovlevici '88) - Chipciu (Luis Aurelio '74), Debeljuh (Rondon '74), V. Costache.  Antrenor: Edward Iordănescu. 
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş). Asistenţi: Mircea Grigoriu (Bucureşti), Daniel Mitruţi (Craiova). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galaţi).
ObservatorCCA: Cristian Nica (Ploieşti).
Observator LPF: Marin Petrache (Săbăreni/Giurgiu).
Cartonaşe galbene:  Romario '44, Joalisson '48, Addae '61, Viera '73 / Debeljuh '15, Burcă '79.

comentarii
1 comentarii

declinul echipei e vina lui prodanca
echipa nu e rea sper sa scape de retrogradare
oricum si altii se pare ca dorm-primaria
ionaluivernelu
26.01.2021 17:45
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia