Tribuna
Jidvei
FC Hermannstadt - CFR Cluj 1-1 / Egalii campioanei, la primul meci în nocturnă, pe "Municipal"
Ovidiu BOICA
5735 vizualizari
FC Hermannstadt - CFR Cluj 1-1 / Egalii campioanei, la primul meci în nocturnă, pe
© Mediafax
Echipa sibiană a terminat la egalitate primul joc disputat pe arena din Parcul Sub Arini în actualul sezon. Pe "Municipal", nocturna s-a aprins pentru prima dată la un meci oficial. Petrişor Petrescu a salvat punctul de la punctul cu var, cu 5 minute înainte de final. Pentru Hermannstadt urmează deplasarea la Clinceni, apoi cu Dinamo, pe teren propriu, sâmbătă, 7 decembrie.

 

Împinşi de la spate de cei peste 4.000 de suporteri din tribună, sibienii au început cu entuziasm meciul, fără a reuşi să se apropie periculos de buturile apărate de Jesus Fernandes. Mult mai maturi, "ceferiştii" au preluat repede iniţiativa, controlând jocul, dar ocaziile cu adevărat periculoase la poarta lui Cristiano au întârziat să apară.

Jucătorii lui Eugen Neagoe - aflat în tribună, ispăşindu-şi a doua etapă de suspendare - au cerut penalti la un contact între Sorin Buşu şi Susic, la o fază în care goal-keeper-ul CFR-ului a ratat degajarea, dar "centralul" Rusandu n-a dat penalti, ci l-a avertizat pe jucătorul lui Hermannstadt.

O altă situaţie în care sibienii au încercat să pună pericol pe careul formaţiei vizitatoare s-a petrecut la jumătatea reprizei întâi, când Vodă, unul dintre jucătorii sub vârstă ai lui Hermannstadt, a urmărit un balon pe care Camora îl proteja pentru a putea fi reţinut de Fernandes, dar l-a împins pe căpitanul CFR-ului, incidentul fiind aproape de a degenera.

"Trasorul" lui Dâlbea, de la peste 35 de metri, a trecut mult peste transversală ('25), la fel şi mingea expediată de Bordeianu, două minute mai târziu.

Clujenii au cerut, la rândul lor, lovitură de la 11 metri la o fază în care Cristiano a degajat direct la adversar, în propria jumătate de teren, Bordeianu a verticalizat rapid pentru Traore, în spatele lui Luchin, fundaşul dreapta al lui Hermannstadt, dar goal-keeper-ul Sibiului a blocat cu preţul unui corner ('31).

Hermannstadt l-a pierdut pe golgeterul Debeljuh încă din minutul 38. Croatul, accidentat, i-a lăsat locul lui Romario Pires, un mijlocaş defensiv, iar Petrişor Petrescu a fost urcat în ofensivă.

Prima ocazie din partea a doua a jocului s-a lăsat aşteptată 20 de minute, până când Vinicius a trimis cu capul, sub transversală, în urma unei centrări pe colţul lung, dintr-o lovitură liberă din flancul stâng, dar Cristiano a respins în corner. Un minut mai târziu, Omrani a trimis la rădăcina barei din afara careului, dar goal-keeper-ul lui Hermannstadt a reţinut.

Ofensiva "ceferiştilor" a continuat şi Traore a jucat rolul pivotului pentru Hoban, care a tras cu latul, căutând vinclul, cu latul, de la 20 de metri, dar mingea a trecut pe lângă bara din stânga lui Cristiano ('67).

© Mediafax

Dan Petrescu s-a dovedit inspirat în momentul în care l-a trimis în teren pe venezueleanul Rondon. Atacantul, la numai două minute de când a intrat, i-a pasat decisiv, cu capul, lui Billel Omrani, care a preluat elegant pe piept şi l-a învins pe Cristiano cu un şut plasat, la colţ, de la 13-14 metri ('79).

Deranjul în defensivă era să o coste pe Hermannstadt un nou gol, la scurt timp. Omrani a sprintat pe stânga şi a trimis în faţa porţii, Ionuţ Stoica a băgat alunecare, îndreptând balonul spre propria poartă, Cristiano respingând cu dificultate ('80).

Sibienii au primit penalti la o fază în care mingea şutată de Buşu l-a lovit în braţ pe Paşcanu. Petrişor Petrescu a executat lovitura de la 11 metri, reuşind egalarea, cu 5 minute înainte de final.

Traore a fost cât pe ce să dea lovitura în ultimul minut, şutând în forţă, de la 10 metri lateral stânga, dar Cristiano şi-a salvat încă o dată echipa.

 

FC HERMANNSTADT: Figueiredo - Luchin (Rimane '68), Viera, I. Stoica, Opruţ - P. Petrescu, Dâlbea, Dumitriu - A. Vodă (Persano '52), Debeljuh (Pires '41), Buşu. Antrenor: Eugen Neagoe.

CFR CLUJ: J. Fernandes - Susic, Vinicius, Boli (Paşcanu '55), Camora - Itu (Rondon '77), Hoban, Bordeianu - Deac, Traore, Costache (Omrani '46). Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitr: Lucian Rusandu. Asistenţi: Alexandru Vodă, Adrian Popescu. Rezervă: Bogdan Dumitrache.

Observatori: Adrian Vidan, Romolus Gabor.

Cartonaşe galbene: Buşu '11, Viera '48, Luchin '64 / Paşcanu '83.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia