Tribuna
PNL
FC Hermannstadt - Academica Clinceni 2-1 / Zeița Fortuna și-a întors fața (în sfârșit) spre sibieni
Ovidiu BOICA
2323 vizualizari
FC Hermannstadt - Academica Clinceni 2-1 / Zeița Fortuna și-a întors fața (în sfârșit) spre sibieni
Echipa lui Costel Enache a obținut a doua victorie în acest sezon din Casa Liga 1 cu un gol marcat în ultimele secunde ale meciului de la Tg. Mureș. FC Hermannstadt are acum 6 puncte.

 

FC Hermannstadt a câștigat cu emoții duelul cu nou-promovata Academica Clinceni. Vineri seara, la Tg. Mureș, sibienii păreau să aibă în mână jocul, dar echipa ilfoveană a egalat cu 10 minute înainte de final. Noroc cu reușita croatului Debeljuh din ultimele sezunde, care a făcut diferența.
Meciul a început practic de la 1-0, Patriche deviind în propria poartă o minge trimisă în careul mic, din corner, de Caiado ('3).
Cordea putea face repede 2-0 după ce a trecut ca prin brânză prin apărarea Academicii, dar a greșit ținta ('8). Sibienii au cerut penalti după ce Debeljuh a fost agățat în careu, ”centralul” Chivulete a indicat în prima fază punctul cu var, dar asistentul de pe acea parte era cu fanionul ridicat și nu s-a mai dat nimic ('18)
Un penalti clar trebuiau să primească ”alb-roșii” după un fault al lui Răuță asupra aceluiași Debeljuh, dar ilfovenii au fost iertați în cele din urmă ('20).
O nouă ocazie de gol a fost irosită de Caiado. Pe contraatac, trei contra doi, decarul a greșit pasa, refuzându-i lui Petrișor Petrescu șansa de a scăpa singur cu Vâlceanu ('28).
Ilfovenii au avut trei cornere într-un minut, dar nu s-au ales cu nimic din asta ('34). În replică, Yazalde le-a dat emoții mari ilfovenilor ('36), dar nici aceștia n-au rămas datori, Novo scoțând de sub transversală ”trasorul” lui Buziuc ('38).
 

Partea a doua n-a mai fost la fel de animată. Ilfovenii au pus în dificultate defensiva lui Hermannstadt, dar în cele din urmă Novo a dres-o de fiecare dată ('60, '64).
Debeljuh l-a mai pus o dată la treabă pe portarul Academicii ('70), apoi l-a servit ca după manual pe nou-intratul Jo Santos, care a vrut însă să-l dribleze și pe portar, iar Vâlceanu a reușit să-l încurce, evitând golul de 2-0 ('73).
Cu 10 minute înainte de final, Vojtus a transformat în gol centrarea lui Dobrescu.
Când nu se mai aștepta nimeni, în urma unui corner, mingea a ajuns la croatul Debeljuh, iar acesta a trimis acrobatic în poartă pentru a dua victorie cu 2-1 a lui Hermannstadt.
 
FC HERMANNSTADT: Novo - Măţel, Viera, I. Stoica, Opruţ - Caiado, Pires - P. Petrescu (Dâlbea '64), Yazalde (Tsoumou '81), Cordea (Joalisson '54) - Debeljuh. Antrenor Costel Enache.
ACADEMICA: Vâlceanu - G. Matei, Răuţă (Cebotaru '69), Patriche, Dobrescu - Şut, Barbu - Buziuc, Nsiah (L. Buş 62), R. Ion (Pîrvulescu '55) - Vojtus. Antrenor Ilie Poenaru.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia