Tribuna
Fatic câștigă duelul vecinilor din Sarajevo, la Sibiu Open. Premieră: ambele finale în aceeași zi!
b.o.n.
1074 vizualizari
Fatic câștigă duelul vecinilor din Sarajevo, la Sibiu Open. Premieră: ambele finale în aceeași zi!
© Facebook Sibiu Open
Boaniacul Fatic și-a luat revanșa în fața prietenului său, Damir Dzumhur, și a câștigat Sibiu Open. În premieră la Sibiu Open, astăzi s-au disputat ambele finale, și cea din turneul de dublu și marea finală a turneului de simplu.

 

Doi foarte buni prieteni, colegi și parteneri de antrenament și-au disputat marea finală a turneului de simplu. Bosniacii Damir Dzumhur și Nerman Fatic se cunosc de mulți ani, se antrenează împreună iar în urmă cu câteva săptămâni au jucat o altă finală de turneu Challenger, câștigată de Dzumhur. Dar, la Sibiu a fost rândul lui Nerman Fatic să adune punctele și să pună mâna pe marele premiu, după o revenire incredibilă în setul secund.
În primul set Fatic și-a jucat partitura perfect. A alternat servicii foarte puternice cu slice-uri la fileu iar la 3-3 a reușit să facă break și a preluat conducerea. Și-a câștigat serviciul și apoi a închis setul cu un nou break.
În setul secund, Dzumhur a pornit ca din tun și a câștigat primele 4 seturi fără drept de apel. La 4-0, însă, temperamentul vulcanic al bosniacului a explodat, nervii i-au dat jocul peste cap și până la final aproape că nu a mai contat în meci. A mai câștigat câteva puncte, foarte spectaculoase, dar i-a lipsit consistența. Iar Fatic atât a așteptat și a cules punct după punct, game după game. Este primul turneul ATP câștigat de Nerman Fatic, care va sări în Top 200 ATP după contabilizarea punctelor de la Sibiu Open, ceea ce îi va permite înscrierea pe tabloul de calificări al turneului de Grand Slam Australian Open.  

Duminică s-au disputat ambele finale

A fost o săptămână cu o vreme extrem de capricioasă la Sibiu, ceea ce a făcut foarte dificilă desfășurarea turneului ATP Challenger Sibiu Open. Echipa Tenis Club Pamira a lucrat în fiecare zi, de la răsăritul soarelui, pentru a usca terenurile și a pregăti zgura pentru meciuri iar comisarii ATP au avut serios de furcă în a reprograma partidele întrerupte sau anulate de ploaie. Asta a dus la o situație inedită, ca în ultima zi a turneului să se desfășoare ambele finale, și cea a turneului de dublu și marea finală a turneului de simplu. 
 
Finală de Grand Slam la dublu
 
Tot în premieră la turneul de la Sibiu, finala de dublu a adus față în față 4 jucători din Top 100 ATP, jucători prezenți la majoritatea turneelor de Grand Slam. Campionii de anul trecut, perechea austriacă Alexander Erler / Lucas Miedler i-au întâlnit pe gemenii Ivan și Matej Sabanov, din Serbia. Și, după cum era de așteptat, finala a fost una cât se poate de echilibrată. Primul set le-a aparținut austriecilor, care au reușit primii să facă break-ul și au câștigat setul cu 6 3. În setul secund s-a mers cap la cap până la 5-5, când sârbii au reușit să facă break, apoi și-au câștigat serviciul și setul iar partida a avut nevoie de un super tie-break pentru a stabili câștigătorii. Tot sârbii au fost primii care au făcut mini-break-ul iar până la final nu au mai cedat niciun serviciu propriu și au câștigat cu 10-4.
 
Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și prezentat de Oscar.
Parteneri: Magnolia Residence, BWT România, Aria, Spitalul Veterinar Transilvania, Hotel Împăratul Romanilor, Materom Autohaus, Andu, Buonavista, Tușnad, Sens Media.

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

În urmă cu câteva minute, Nerman Fatic a câștigat duelul din finala de simplu a ediției a XI-a a turneului Sibiu Open, de la Pamira. Bosniacul l-a învins în două seturi pe conaționalul și prietenul său, Damir Dzumhur, scor 6-3, 6-4, într-o oră și 36 de minute. În setul secund, Fatic - care-l învinsese, ieri, în semifinale, pe favoritul unu, argentinianul Federico Coria - a revenit de la 1-4!
În aceste momente se desfășoară festivitatea de premiere.
Revenim cu amănunte!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA