FITS 2022
Tribuna
Fără sare și Piper! FC Hermannstadt, doar 0-0 pe sinteticul din Chiajna, deși a avut om în plus pe teren o repriză întreagă!
Ovidiu BOICA
1064 vizualizari
Fără sare și Piper! FC Hermannstadt, doar 0-0 pe sinteticul din Chiajna, deși a avut om în plus pe teren o repriză întreagă!
Echipa sibiană încheie anul cu o remiză albă pe terenul Concordiei. ”Alb-roșii” au avut superioritate pe teren pe toată durata reprizei secunde, însă nu au reușit să profite de această situație. Totuși, FC Hermannstadt ar putea intra în noul an de pe locul secund, condiția fiind ca, în ultimul meci al etapei, la Ploiești, liderul Petrolul să câștige cu ”U” Cluj.

 

Sibienii n-au fost în stare să ia toate cele 3 puncte din meciul cu Concordia, chiar dacă au jucat o repriză întreagă în superioritate. ”Alb-roșii” au controlat jocul, dar nu au reușit să fie cu adevărat periculoși în fața porții lui Aldescu decât arareori, goal-keeper-ul Concordiei având rezolvare la toate cele șase goluri bine cadrate de jucătorii lui Măldărășanu. Petrescu, Balaure, Opruț sau Năstăsie nu au reușit să-i facă treaba accidentatului Buhăcianu, golgeterul echipei, adică să... marcheze.
Meciul a început energic, dar fără ca vreuna dintre echipe să pună cu adevărat în pericol buturile adverse. Abia spre jumătatea reprizei a apărut și primul șut, dar Petrescu a trimis... în plopi dintr-o lovitură liberă ('20).
În replică, Cherecheș a trimis în careul sibienilor, tot dintr-o lovitură liberă, dar Deac a greșit ținta ('21).
Mult mai spectaculoasă a fost cursa lui Adrian Voicu, în flancul stâng, care a înșirat pe traseu trei adversari, dar a șutat alături, la colțul lung, de pe la vreo 22-23 de metri ('23).
Petrescu a fost primul care a prins cadrul porții, dar Aldescu a fost pe fază ('26). Portarul ilfovenilor a gafat-o însă două minute mai târziu, când a prins mingea în afara careului, din fața lui Plazonja, însă Năstăsie a trimis dezamăgitor din lovitura liberă de pe 16 metri.
Petrescu l-a mai încercat o dată pe Aldescu, tot cu stângul, dar și de data asta goal-keeper-ul a fost de nebătut ('33). 
Jucătorii lui Claudiu Niculescu au scăpat, cum se spune, cu fața curată și la centrarea în cros a lui Opruț, Balaure reluând alături, din apropiere ('34).
O pasă acasă prea moale a lui Stoica avea să-i coste pe ”alb-roșii”, însă Mu'iu a reușit să rețină din fața lui Voicu ('45).
În prelungirile reprizei, tânărul de doar 20 de ani Piper, aflat abia la al doilea meci ca titular la Chiajna, l-a călcat pe gheată pe Năstăsie și, cum mai avea un ”galben”, și-a lăsat echipa în inferioritatea. Concordia avea să joace o repriză întreagă în inferioritate...
Balaure a executat de data asta lovitura liberă, dar Aldescu a menținut tabela imaculată ('45+1).
Claudiu Niculescu l-a sacrificat pe Llullaku, introducându-l pe Biceanu pentru a echilibra mijlocul terenului.
Așa cum era de așteptat, terenul s-a înclinat spre poarta Concordiei în repriza secundă, dar sibienii n-au reușit să profite de omul în plus. Pantea a șutat alături în două rânduri ('49, '58), Aldescu a reținut în doi timpi mingea șutată de Petrescu și amortizată de un coleg ('53), iar Balaure a trimis peste transversală din marginea careului mare ('61).
Nici Mino Sota n-a reușit să-l surprindă pe Aldescu, cu un șut de la mare distanță ('64), iar două minute mai târziu nou-intratul Elbers a reluat ciudat, cu capul, pe spate, mult alături însă, din centrarea lui Pantea.
”Centralul” Antonie a mai eliminat un jucător de-al Concordiei, fără însă a afecta și mai mult echilibrul de pe teren. Portarul de rezervă Silveanu a încercat să-l împiedice pe Pantea să repună repede de la margine și a văzut ”roșu” în fața ochilor.
Raul Opruț și-a încercat și el norocul, dar Aldescu a fost de nebătut ('81).
Muțiu a ieșit din starea de plictiseală cu 7 minute înainte de final, când a ieșit în afara careului și a respins cu capul din fața lui Deac.
Sibienii n-au fost convingători nici măcar în ultimele minute, Năstăsie trimițând prea înalt ('86), iar Bucuroiu fiind surprins de centrarea lui Balaure ('87).
Mai mult, în prelungiri, olandezul Elbers a fost avertizat pentru a doua oară în 10 minute și echilibrul pe sinteticul de la Chiajna s-a restabilit.
90 de minute, plus cele de prelungiri, nu le-au fost de ajuns sibienilor să deblocheze tabela, astfel că intră în noul an cu 35 de puncte. Hermannstadt și-ar putea totuși păstra locul secund la finalul anului dacă liderul Petrolul o va învinge pe ”U” Cluj, marți, pe 7 decembrie.

 

CONCORDIA CHIAJNA - FC HERMANNSTADT 0-0

Stadion: ”Concordia” Chiajna.

CONCORDIA: 24. Marius Aldescu - 2. Florin Borța, 6. Raul Palmeș, 73. Andrei Marc (cpt.), 27. Alexandru Cherecheș - 28. Dorin Codrea - 18. Bogdan Piper, 21. Adrian Voicu (13. Cătălin Alexe '72), 7. Valentin Balint (20. Nini Popescu '63) - 11. Gabriel Deac (9. Younes Hamza '89), 10. Azdren Llullaku (8. Ionuț Biceanu '46). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 33. Alexandru Silveanu, 4. Bogdan Manole, 5. Lucian Ion, 23. Alexandru Dușmanu, 12. Marius Dumitru.

FC HERMANNSTADT: 31. Vlad Muțiu - 98. Alexandru Pantea, 23. Florin Bejan, 4. Ionuț Stoica (6. Paul Antoche '76), 25. Raul Opruț - 10. Ionuț Năstăsie, 14. Mino Sota, 7. Petrișor Petrescu (cpt.) (8. Baba Alhassan '76), 96. Silviu Balaure, 51. Alexandru Oroian (13. Cosmin Bucuroiu '62) - 11. Stjepan Plazonja (92. Stanley Elbers '62). Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: 1. Ionuț Pop, 21. Gheorghe Tomșa, 16. Saeed Issah,, 19. Lucian Buzan, 15. Adrian Șulea.

Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti). Asistenți: Ionel Dumitru (Gherghiţa/Prahova), Ionuţ Marius Bobe (Videle). Rezervă: Constantin Alin Olaru (Rm. Vîlcea).

Observatori: Zoltan Tamaş (Od. Secuiesc), Stan Prodan (Alexandria).

Cartonașe galbene: Bg. Piper '18, '45+1, Aldescu '88, Biceanu '90+4 / Plazonja '39, Fl. Bejan '56, Elbers '85, '90+3.

Cartonașe roșii: Bg. Piper '45+1, Silveanu '76 / Elbers '90+3.

Raportul șuturilor: 3-16 (pe poartă 0-6). Cornere: 1-4. Ofsaiduri: 0-1. Raportul faulturilor: 17-16.

Omul meciului: Marius Aldescu (Concordia).

 

comentarii
1 comentarii

ghinion-proverb presedential
03.12.2021 21:00
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA