Tribuna
Fără emoții! ”Vulturii”, la a treia victorie. BC CSU Sibiu a câștigat la o diferență de peste 20 de puncte cu ”lanterna” CSM Galați
Ovidiu BOICA
808 vizualizari
Fără emoții! ”Vulturii”, la a treia victorie. BC CSU Sibiu a câștigat la o diferență de peste 20 de puncte cu ”lanterna” CSM Galați
Echipa sibiană a condus din primul și până în ultimul minut pe tabela de marcaj în meciul de sâmbătă seara, cu CSM Galați, iar la final s-a impus la o diferență de peste 20 de puncte. Lituanianul Tamulis a fost cel mai bun om de pe teren, cu 27 de puncte și un indice al eficienței de 32.

 

Baschetbaliștii sibieni au avut un meci mai ușor cu echipa pregătită de Florin Nini, ultima clasată, încă fără victorie în actualul sezon. ”Galben-albaștrii” au preluat conducerea încă din primele secunde și au avut în permanență avantaj pe tabelă, după 40 de minute impunându-se la o diferență de peste 20 de puncte, scor 96-73.

Dan Fleșeriu a începul meciul din ”Transilvania” cu ”cinciul” Dragoste, Rotaru, Tamulis, Pratt și McGrew, Nini răspunzând pe parchet cu Brewton, Masters, Ciotlăuș, Stan și Mastsers.

McGrew a deschis scorul, Toni Rotaru a făcut 409, iar după ce Brewton a redus din diferență, McGrew a marcat prima triplă din meci (7-2). Stan a replicat tot din spatele semicercului, imitat de Mirel Dragoste, apoi Tamulis a fixat diferența la 8 puncte cu un three-point play (13-5).

Gălățenii au replicat cu un ”run” de 7-0, apropiindu-se la diferență de doar o jumătate de coș (13-12).

Jumătatea a doua a sfertului inaugural a stat sub semnul echilibrului, oaspeții egalând la un moment dat prin Brewton de la linia de ”libere”. Până la urmă, CSU avea avantaj de un coș după primele 10 minute (24-22).

Galbreath a egalat încă o dată, în debutul actului secund (24-24), dar Dragoste și Tamulis au replicat, apoi același Tamulis și Tohătan au marcat de la distanță, pentru prima dată diferența de pe tabelă fiind alcătuită din două cifre (34-24).

Oaspeții au luat time-out la jumătatea perioadei, dar sfaturile lui Nini nu au prea avut efect pe parchet, CSU având +13 la jumătatea întâlnirii (46-33).

Mirel Dragoste a înscris din spatele semicercului primele puncte ale reprizei secunde, dar Galbreath a replicat la fel, cu o triplă, apoi Brewton a marcat pentru 49-38.

Jucătorii lui Dan Fleșeriu au ”rezolvat” definitiv meciul în sfertul trei, unul în care, la un moment dat, cu o jumătate de minut înainte de finalul acestuia, aveau un avantaj de 25 de puncte (71-46).

Ultimele 10 minute nu mai aveau cum să schimbe soarta meciului, așa că sibienii s-au mai relaxat. Galațiul a câștigat actul decisiv cu 25-23, dar victoria a fost a ”galben-albaștrilor”, cu 96-73. BC CSU ajunge astfel la a treia victorie din actualul sezon, în vreme ce formația pregătită de Florin Nini continuă să fie ”lanterna”, cu nouă înfrângeri din tot atâtea posibile.

 

Tamulis, omul meciului! Gălățeanul Ciotlăuș, singurul în double-double

 

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 27 de puncte, el având cel mai bun indice al eficienței dintre toți cei care s-au aflat, sâmbătă seara, pe parchetul Sălii ”Transilvania”, 32. Lituanianul a reușit 7 recuperări și 3 intercepții, la care a adăugat 3 pase decisive.

Lucas Tohătan a marcat 15 puncte și și-a mai trecut în cont 3 recuperări, tot atâtea intercepții și 8 pase deicsive, capitol la care a fost cel mai bun de la CSU.

Mirel Dragoste a înscris 13 puncte (un assist), cu unul mai mult decât Monyea Pratt, care a mai avut 5 recuperări, o intercepție și 7 pase decisive, dar și peste Tanner McGrew (12 punctye, 9 recuperări, 4 assist-uri și două intercepții).

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Rareș Uță (6 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă), Anton Rotaru (5 puncte, o intercepție, o recuperare și două assist-uri), Cristian Cerbu, Rareș Ardelean și Luca Năstruț, toți trei cu câte două puncte, și Bogdan Bădițăscu.

Principalul marcator al formației vizitatoare a fost Christopher Galbreath Jr., cu 23 de puncte.

Marius Ciotlăuș a fost singurul din meci care a terminat în double-double, cu 10 puncte, 10 recuperări și două assist-uri.

De la CSM Galați s-a mai remarcat Karem Brewton (10 puncte, două recuperări, 4 assist-uri și o intercepție).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia