Tribuna
FANTASTIC! Măgura Cisnădie, în grupele Cupei EHF! Repriză de vis cu Zvezda
Ovidiu BOICA
3364 vizualizari
FANTASTIC! Măgura Cisnădie, în grupele Cupei EHF! Repriză de vis cu Zvezda
Învinsă la o diferență de 5 goluri în tur, echipa din Cisnădie avea nevoie de un succes la o diferență mai mare, sau tot de 5 goluri, dar să marcheze cel puțin 30 de goluri. Ieri, pe terenul Măgurii, la pauză, cele două echipe erau la egalitate, însăfetele lui Weber, Nițu și Lucescu au făcut o repriză secundă de vis. Victoria cu 26-18 îi dă dreptul Măgurii de a ajunge în grupele Cupei EHF, la prima participare în cupele europene și la doar 4 ani de la înființare.

 

Performanță de vis pentru handbalistele de la Măgura. La prima participare în cupele europene, echipa din Cisnădie s-a calificat în grupele Cupei EHF după ce a trecut de două tururi preliminare.

Misiunea fetelor lui Alex Weber, Bogdan Nițu și Bogdan Lucescu de a merge mai departe era una extrem de dificilă după ce, în tur, pierduseră la diferență de 5 goluri, la Zvenigorod, în Rusia, scor 29-24, și de-a dreptul imposibilă după primele 30 de minute ale returului de la Cisnădie. Măgura începuse bine (3-1), dar Zvezda a reușit să întoarcă rezultatul (6-4), iar la pauză era 10-10.

Ce s-a petrecut la pauză în vestiar, nu știm. Cert este că, la reluare, Măgura a preluat repede inițiativa (14-11, minutul 33). După 13 minute, Măgura anulase avantajul din tur al rusoaicelor, cu o serie de 6 goluri marcate la rând (17-11). Iureșul gazdelor, împinse de la spate de un public de nota 10 plus, a continuat, iar de la 22-16, acestea s-au desprins la 9 goluri (25-16). Finalul a fost incendiar. Rusoaiecele au făcut tot posibilul să revină, dar n-au mai avut puterea să o și facă. Măgura a obținut un succes URIAȘ și pune Cisnădia pe harta handbalului feminin european.

Tot în turul al treilea al Cupei EHF, SCM Rm. Vîlcea a fost eliminată de danezele de la Ikast Handbold, iar SCM Craiova - deținătoarea trofeului - merge mai departe după ce a trecut de Borussia Dortmund.

 

MĂGURA: Dias Moreschi, Iulia Matei, Jasna Boljevic, Ionela Goran, Ada Moldovan, Elena Gabriela Voicu, Lasirra Araujo, Cynthia Tomescu, Paula Chirilă, Deonise Fachinello, Mariana Costa, Cristina Popovici, Larissa Da Silva, Oana Apetrei.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA