Tribuna
Sevis
EURO 2020 / Sibianul Florin Șari, managerul de proiect din partea FRF: ”Ponderea spectatorilor străini la meciurile din grupă de pe Arena Naţională este de peste 60 la sută”
b.o.n.
555 vizualizari
EURO 2020 / Sibianul Florin Șari, managerul de proiect din partea FRF: ”Ponderea spectatorilor străini la meciurile din grupă de pe Arena Naţională este de peste 60 la sută”
Managerul de proiect din partea FRF, Florin Şari, a declarat că se aşteaptă la o proporţie de peste 60 la sută de spectatori străini din cei 13.000 aşteptaţi să urmărească din tribune fiecare meci din Grupa C de pe Arena Naţională.

 

"Dacă ne referim la străinii pe care îi luăm în considerare, ponderea celor care vor veni la cele trei meciuri din grupe este de peste 60 la sută. Din cele aproximativ 13.000 de locuri avute la dspoziţie de noi pentru spectatori, în jur de 60 la sută până la 65 la sută la meciurile din faza grupelor sunt cetăţeni străini. Şi dintre românii deţinători de bilete avem cote importante de non-bucureşteni, adică locuitori ai Braşovului, ai Constanţei... O altă informaţie pe care o deţinem este că la meciul din optimile de finală se inversează proporţiile, există un foarte mare interes al românilor pentru meci, interes care ne-a fundamentat solicitarea de creştere a capaciăţii. Este un foarte mare interes, iar Bucureştiul va avea de beneficiat", a declarat Florin Şari.

"Am început acest proiect numit EURO 2020 în august 2015 şi pot spune că sunt şeful de proiect din cele 11 oraşe gazdă care a schimbat şapte guverne, patru administraţii la Capitală. Iar azi am reuşit să fiu aici şi să mă bucur de colegii mei de cel mai mare festival al fotbalului pe care l-a găzduit vreodată România. În toţi aceşti şase ani, proiectul a fost unul extrem de stabil şi în toată această perioadă am avut sprijinul autorităţilor", a adăugat Şari.

 

Transmisie cu 36 de camere și filmare din elicopter

 

Managerul de comunicare al FRF, Răzvan Mitroi, promite o experienţă sigură din punct de vedere sanitar pentru spectatorii care vor asista la meciurile de la Bucureşti.

"Suntem gata să începem Euro-2020. Suntem foarte pregătiţi să oferim o experienţă sigură spectatorilor. Avem regulile impuse de guvern, dar şi de noi, şi de UEFA, în sensul că fiecare persoană care va intra pe stadion va fi verificată dacă este imunizată împotriva covid, dacă nu este, va putea să facă un test rapid la una dintre cele 21 de clinici din Bucureşti. Toată lumea va intra într-un mediu sigur şi riscul de îmbolnăvire va fi practic zero", a spus Mitroi.

Cea mai spectaculoasă realizare de la Arena Naţională este, în opinia lui Mitroi, centrul de transmisiuni TV.

"Mie, cel mai spectaculos aici mi s-a părut centrul de transmisiuni TV. Este pe inel aici, are dimensiunile unui teren de fotbal, lucrează 200 de oameni acolo, care vor asigura o transmisie cu 36 de camere. Vom avea şi elicopter din care se va filma, avem camere mobile cu care se vor filma momentele din jurul arenei, va fi o producţie foarte specială, având în vedere că publicul nu are acces în măsura în care ne-am fi dorit, atunci partea de televiziune încearcă să înlocuiască experienţele pe care le-ar fi avut spectatorii. Semnalul captat cu cele 36 de camere se va transmite la Amsterdam, unde este centrul Euro de transmisiuni TV, se transmite prin două fibre optice, una prin nordul Europei, una prin sudul Europei, una este back-up la cealaltă, iar al doilea back-up este un van cu satelit care poate să transmită semnalul", a explicat el.

 

Surprize pe stadion

 

Şi Alexandru Cândea, manager operaţional, spune că stadionul este pregătit şi îi va surprinde pe spectatori: "Stadionul este pregătit, o să fiţi aproape şocaţi când o să vedeţi cum arată în interior şi cum s-a transformat pentru acest eveniment festiv."

Managerul stadionului din partea UEFA pe perioada turneului final, Taraz Mukovoz, s-a declarat mulţumit de nivelul de pregătire înaintea Euro-2020 la Bucureşti.

"Suntem pe calea cea bună în ceea ce priveşte pregătirile, suntem mulţumiţi de nivelul în care suntem acum privind Arena Naţională. Stadionul s-a transformat, arată complet diferit şi vom fi foarte fericiţi să vă urăm bun venit la meciurile de la Euro. Nu dau procente (n.r. - privind gradul de pregătire înaintea primului meci). Aş vrea să spunem că suntem mulţumiţi de nivelul general de pregătire. Multă muncă a fost depusă de echipa UEFA, de echipa locală de organizare şi de toţi reprezentanţii oraşului", a declarat Taras Mukovoz.

 

Programul partidelor de pe ”Arena Naţională”

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C.

Celelalte trei partide din această grupă, din care mai face parte Olanda, vor avea loc la Amsterdam.

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia