Tribuna
PNL
Echipele româneşti, în pericol să fie excluse din Europa
Echipele româneşti, în pericol să fie excluse din Europa

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, într-o emisiune televizată, că echipele româneşti riscă să fie excluse din competiţiile internaţionale de către FIFA, dacă vor fi puse în aplicare hotărârile Curţii de Apel Bucureşti în cazul Universitatea Craiova.
Sandu a făcut această afirmaţie după ce FIFA a reamintit, miercuri, FRF că "este interzisă înaintarea către instanţele de drept comun a litigiilor din cadrul asociaţiei sau a litigiilor implicând ligile, membrii ligilor, cluburile, membrii cluburilor, jucătorii, oficialii şi oficialii altor asociaţii". "În locul apelării la instanţele de drept comun se va prevedea posibilitatea arbitrajului, litigiile de acest gen trebuind să fie înaintate unui tribunal de arbitraj independent, legal constituit, recunoscut prin regulamentul asociaţiei sau confederaţiei membre respective sau Tribunalului Arbitral al Sportului (cf. art. 64 alin. 3 din Statutul FIFA). Fără a intra în contradicţie cu cele de mai sus, am dori să subliniem încă o dată faptul că apelarea la instanţele de drept comun nu este interzisă în cazul în care regulamentul FIFA prevede în mod expres acest lucru sau prevede înaintarea anumitor litigii către instanţele de drept comun", se arară în corespondenţele dintre FIFA şi FRF.
Sandu spune că punerea în aplicare de către FRF a deciziilor luate de instanţele civile, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, în cazul Craiova, presupune încălcarea statutului FIFA şi, implicit, dictarea de sancţiuni care pot ajunge la excluderea echipelor româneşti din cupele europene. Şeful FRF doreşte ca Ministerul Justiţiei sau Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă, care să anuleze deciziile luate de Curtea de Apel Bucureşti.

comentarii
2 comentarii

NU INTELEG DE CE FIFA NE MAI TINE CU MIRCEA SANDU SI DRAGOMIR.CRED CA NE-AR FACE UN SERVICIU.POATE ASA AR INCEPE O CURATENIE IN FOTBAL.IN TARA ASTA NUMAI MIZERIE SI MIZERABILI LA VARFURI.ARI EL SOLUTIA?
BEN
13.07.2012 04:24
Ce sa-i faci, mafie cacalau in romanika peste tot
bad just
13.07.2012 07:05
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica