Tribuna
Echipele masculine de juniori ale CSȘ Sibiu, calificate în grupele principale și la turneul semifinal al Campionatului Național
Ovidiu BOICA
3811 vizualizari
Echipele masculine de juniori ale CSȘ Sibiu, calificate în grupele principale și la turneul semifinal al Campionatului Național
Juniorii II, III și IV ai clubului sibian au un parcurs bun în întrecerea internă, continuându-și parcursul spre turneele finale ale Campionatului Național. Cele trei echipe sunt pregătite de Matei Damian, Maria Macarie, Gabriel Șofronici și Kazimierz Novacovschi.

 

Echipele masculine de juniori II, III și IV ale Clublului Sportiv Școlar Sibiu și-au asigurat prezența la turneul semifinal și în grupele principale, ultimul pas înaintea turneelor finale, acolo unde doresc să ajungă, pentru a intra în luptea pentru medalii și un loc pe podium.

Juniorii IV au reușit să se califice la turneul semifinal al Campionatului Național, ultima etapă înainte de turneul final, în urma unor jocuri foarte bune la faza de Euroregiune, desfășurată în zilele de 4 și 5 martie, la Făgăraș.

Sibienii au câștigat trei din cele patru jocuri disputate în localitatea brașoveană, 28-15 cu CSȘ Reghin, 22-15 cu LPS Tg. Mureș și 24-14 cu CSȘ Sighișoara, pierzând la mare luptă împotriva celor de la CS Sporting Ghimbav, scor 19-17.

Lotul echipei sibiene e alcătuit din Andrei Constantinescu, Eduard Țicărău, Flavius Dobrin, David Purcărea, Dragoș Purcărea, Ștefan Hila, Andrei Fliter, Raul Prode, Matei Ragabeja, Toma Neagoie, Victor Isailă, Radu Barbosa, Alexandru Arion, Andrei Mitran și Mihai Matei.

Echipa de juniori III a câștigat Seria G din faza grupele geografice a Campionatului Național și s-a calificat în cea a grupelor principale Valoare, unde se va lupta pentru primele două locuri în grupă, care îi va asigura calificarea la turneul final Valoare. Din grupă mai fac parte CSC Moșnița Nouă, ACS Sporting Ghimbav, CSȘ Făgăraș, CS Szejke Od. Secuiesc și CS Victoria Nădlac.

Lotul echipei de juniori III a CSȘ Sibiu este alcătuit din Andrei Ionele, Hasan Kutlu, Cristian Mirion, Andrei Oană, Răzvan Trifan, Filip Purcărea, Dragoș Boita, Vlad Scorobeț, Ricardo Balaban, Vlad Ambrozie, Vlad Codru, Bogdan Blaga, Ștefan Hila, David Purcărea, Brandsch Philipp Binder, David Achim, Dragoș Purcărea, Victor Popa, Sebastian Laufceac și Dominic Bleoca.
Juniorii II merg, de asemenea, mai departe. Echipa sibiană e calificată în grupele principale Speranță, cu obiectiv și șanse mari de calificare la turneul final Speranțe.

Alături de echipa sibiană, pentru cele două locuri care asigură calificarea se mai luptă CSȘ Sighișoara, ACS Ghimbav și LPS Satu Mare.

Echipa sibiană este alcătuită din Cosmin Pleșa, Andrei Ionele, David Bejan, Silviu Poplăcean, Alexandru Bunaciu, Andrei Bogdan, Nicolae Pojoga, Gabriel Icserescu, Robert Szolma, Andrei Artamon, Bogdan Pițu, Dacian Boita, Sebastian Maier, Rareș Giurcă, David Găban, Andrei Oană, Filip Purcărea și Răzvan Bocea.

Din lotul sibian de juniori II, Robert Szolma și Gabriel Icserescu sunt selecționați, de anul trecut, pentru a participa la Centrul Național de Excelență al Federației Române de Handbal, de la Sighișoara.

Antrenorii echipelor sibiene sunt Matei Damian, Maria Macarie, Gabriel Șofronici și Kazimierz Novacovschi.

”Ne bucurăm că munca tuturor se oglindește în aceste rezultate, parteneriatul încheiat între CSS Sibiu cu HC Sibiu dă roade, avem în pregătire copii talentați, cu calități pentru performanță, copii care reușesc să îmbine foarte bine atât partea de pregătire și competiție sportivă, cât și - foarte important - rezultatele școlare. Sportul, făcut corect, modelează și formează caractere puternice, copii și tineri sănătoși și educați. Suntem în grafic, în acest sezon. Sperăm să atingem obiectivele cu toate echipele angrenate în competiții.

Tradiția handbalului sibian merge mai departe și ne-am bucura foarte mult dacă am vedea o dezvoltare a acestuia și la nivelul județului Sibiu. Avem foarte multe localități care dispun de infrastructură sportivă, iar când spun asta, mă refer la săli de sport regulamentare. Avem, de asemenea, mulți copii dornici să practice acest sport. Mai trebuie doar inițiativa și sprijinul local”, a declarat prof. Matei Damian.

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA