Tribuna
Campionatul European de Raliuri 2014
Echipajul Filip/Iancu, locul 17 la "două roţi motrice", cu 31 de puncte
Ovidiu BOICA
1021 vizualizari
Echipajul Filip/Iancu, locul 17 la
Rallye International du Valais a fost ultima competiţie din acest an la care a luat startul echipajul format din bucureşteanul Alex Filip şi copilotul sibian Bogdan Iancu. În cele 3 etape din ERC la care au luat startul în 2014, cei doi au contabilizat un număr de 31 de puncte, situându-se pe locul 17, din 80 de echipaje, la "două roţi motrice" (2WD).
Echipajul format din Alex Filip şi Bogdan Iancu a terminat în puncte Rallye International du Valais, etapa de Campionat European de Raliuri din Elveţia. Cei doi s-au clasat pe locul 8 la "două roţi motrice" (2WD), în weekend. Acesta a fost ultimul raliu din 2014 la care a luat startul echipajul Filip/Iancu în acest an.
Alex Filip şi copilotul sibian Bogdan Iancu se declară mulţumiţi de rezultatele lor din acest an. Cu două titluri de campioni naţionali la "două roţi motrice" la activ, cei doi şi-au propus, pentru 2014, să alerge numai în Campionatul European de Raliuri, selectându-şi un program care a inclus 3 etape de ERC, cele din Grecia, pe macadam, Cehia şi Elveţia, ultimele două pe asfalt. În cele 3 raliuri, echipajul Filip/Iancu a acumulat un număr de 31 de puncte, cu care se situează pe locul 17 la clasa 2WD, din 80 de maşini.
"Mi-am dorit mult să concurez în Rallye International du Valais după ce am văzut rezumatul acestei etape anul trecut, la Eurosport. Mi-am îndeplinit un vis și sunt fericit că am ajuns la sosire într-un raliu extrem de dificil”, a spus Alex Filip.

Raliu pe asfalt şi puţin... macadam
Cele 19 probe speciale (dintre care 11 distincte) ale Rallye International du Valais au însumat 260 kilometri. Deşi raliul din Elveţia a fost unul pe asfalt, puţin peste 10 la sută din traseu a avut macadam, pe care s-a mers cu mașina în configurație de asfalt. 
"A fost cel mai lung raliu la care am participat pânâ acum. A fost un raliu cu probe în urcare, în coborâre, cu viraje înguste, dar și porțiuni foarte rapide prin tunele. Am avut o probă de peste 32 kilometri, cea mai lungă din Campionatul European de Raliuri din acest an și am mers pe macadam cu setări de asfalt. Am învățat enorm de multe lucruri în acest sezon și nu regret nicio secundă alegerea făcută”, a adăugat Alex Filip.

Obiectiv îndeplinit
Alex Filip şi Bogdan Iancu şi-au propus să termine Rallye International du Valais în primii 10 la 2WD, clasă la care au fost înscrise 48 de echipaje. Cei doi au început tare raliul şi au menţinut ritmul pe durata tuturor celor 3 zile de competiţie.
"Ritmul nostru a fost mult mai bun decât în Cehia şi mă bucur că am reuşit să fim rapizi pe probe complet noi după doar două treceri de recunoaştere şi asta la o viteză limitată la 60 km/h, iar una chiar pe jos, cum a fost cazul "specialei" Caserne. Am terminat probe cu timpi de top 5 și sunt mândru că am reușit să termin în puncte ultima etapă din sezonul european", a mai spus Alex Filip.

E posibil să schimbe maşina
În 2014, Alex. Filip și Bogdan Iancu au luat startul în etapele din Grecia, Cehia și Elveția cu
modelul Renault Clio R3 preparat de Colina Motorsport. “Am avut la dispoziție o mașină pregătită perfect și nu am avut nicio problemă tehnică în acest sezon. Le mulțumesc celor de la Colina Motorsport pentru asta, dar și prietenilor de la Napoca Rally Academy pentru sprijinul acordat în incursiunea noastră europeană. Îl felicit pe Florin Tincescu pentru primele puncte obținute în Elveţia în clasamentul juniorilor. De asemenea, le mulțumesc partenerilor noștri, fără care nu am fi putut concura în ERC și sunt sigur că vom continua toate parteneriatele și în sezoanele viitoare”, a adăugat Filip.
Pentru dublul campion național la 2WD urmează o perioadă departe de probele speciale, dar la fel de interesantă și plină de provocări. "Îmi doresc să găsim resursele necesare și să continuăm programul european în 2015 cu noul Renault Clio R3 Turbo. Sunt mândru că anul acesta am participat alături de cei mai buni piloți din Europa în ERC și vreau să continui această experiență”, a concluzionat Alex Filip.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA