Tribuna
AFF
Duce Alcaraz mai departe moștenirea conaționalului Nadal? Ce șanse are tânărul spaniol la Wimbledon
Duce Alcaraz mai departe moștenirea conaționalului Nadal? Ce șanse are tânărul spaniol la Wimbledon

Tenisul se apropie de finalul unei ere. După retragerea lui Roger Federer, și Rafael Nadal este pe cale să pună punct unei cariere legendare. Spaniolul este unul dintre cei mai de succes tenismeni din istorie, însă accidentările și vârsta de 36 de ani nu îl iartă, astfel că pare a fi momentul pentru ca tranziția către un jucător mai tânăr să fie efectuată. Iar spaniolii își pun toate speranțele în Carlos Alcaraz!

Carlos Alcaraz, misiune posibilă la Wimbledon?

 

Multiplul campion Rafael Nadal este unul dintre cei mai importanți tenismeni din istorie, însă de-a lungul carierei sale a reușit să cucerească doar de două ori circuitul de Grand Slam de la Londra. Pe de altă parte, Nadal este cel mai de succes tenismen din istoria acestui sport pe zgura de la Paris, acolo unde nu a putut participa la ediția din 2023 a Roland Garros.

 

Spaniolul ajuns la vârsta de 36 de ani a câștigat turneul parizian de nu mai puțin de 14 ori. Nadal a câștigat și la US Open de 4 ori, iar la Australian Open s-a impus în două rânduri. Ajuns aproape de o inevitabilă retragere, Nadal speră ca moștenirea sa să fie dusă mai departe de tânărul Carlos Alcaraz. Spaniolul în vârstă de 20 de ani are un stil de joc asemănător cu al lui Rafa și promite să domine tenisul masculin în anii următori.

 

În 2022, Carlos Alcaraz nu a reușit să ajungă mai departe de turul 4 la Wimbledon, însă în același ani el a câștigat turneul US Open. Jocul său și succesele din turneele nu la fel de bine cotate precum cele de Grand Slam i-au făcut pe experți să îl considere printre cei mai importanți tineri din circuit. Dovadă a aprecierii experților sunt și cotele la pariuri pe tenis pentru câștigarea US Open.

 

Favorit principal este Novak Djokovic, cel care are în palmares 7 titluri la Wimbledon și este cel mai titrat tenismen din istorie, la capitolul Grand Slam-uri. Sârbul a ajuns și el la 35 de ani și vrea să se distanțeze în topul celor mai de succes tenismeni în turneele de Grand Slam. Iată cum arată clasamentul cotelor, înaintea startului competiției:

 

  1. Novak Djokovic - 35 de ani, Serbia - cota 2,10

  2. Carlos Alcaraz - 20 de ani, Spania - cota 5,00

  3. Daniil Medvedev - 27 de ani, Rusia, cota 7,00

  4. Matteo Berrettini - 27 de ani, Italia, cota 8,50

  5. Jannik Sinner - 21 de ani, Italia, cota 11,00

 

Așadar, Alcaraz este cel de-al doilea favorit al competiției, în viziunea bookmakerilor. Fanii tenisului pot profita de foamea de succes a celui considerat a fi urmașul lui Rafael Nadal, însă ai posibilitatea să mizezi și pe un succes al unui alt sportiv dacă îți instalezi Sportingbet app - nu este niciodată de exclus din calcule Novak Djokovic. Chiar și ajuns la 35 de ani, sârbul poate să dea lovitura și să câștige din nou pe iarba londoneză.

 

În concluzie, dacă ești pasionat de tenis, alege să urmărești competiția de la Wimbledon și să mizezi cu încredere pe favoritul tău la câștigarea ei. Fii responsabil și dozează-ți bine bugetul, pentru ca experiențele să fie mereu plăcute!

 

Sursa foto: Unsplash.com

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA