Tribuna
Karate
Dora Ţichindelean, triplă campioană europeană
Cosmin PRIŞCĂ
4272 vizualizari
Dora Ţichindelean, triplă campioană europeană

Medieşeanca Dora Ţichindelean, de la Ippon Mediaş, a cucerit 3 medalii de aur la Campionatele Europene de karate rezervate seniorilor, competiţie desfăşurată la finele săptămânii trecute, într-o staţiune din apropierea Lisabonei. La acest eveniment major Ippon Mediaş a fost reprezentat de 4 sportivi, alături de Dora Ţichindelean alţi doi karateca medieşeni au urcat pe podium, Răzvan Hanga şi Daniel Armenean. Dora Ţichindelean este noua campioană continentală la kumite echipe, rotativ şi kata sincron, cucerind totodată "bronzul" în proba individuală. Hanga şi Daniel Armenean, împreună cu echipa României, s-au clasat pe locul 3 la kumite. În plus, Armenean a devenit vicecampion în proba de kumite individual.
Un alt sportiv, juniorul Claudiu Lingea, aflat la prima sa participare la o competiţie destinată seniorilor, s-a clasat pe locul 5 în proba de kata.
"Suntem cu toţii foarte bucuroşi pentru aceste rezultate deosebite. Ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest Campionat European. Dacă Dora, împreună cu echipa României, domină karateul european încă din 2003, performanţa lui Daniel Armenean este cu atât mai merituorie cu cât sportivul nostru a luptat cu umărul luxat în finală, a fost nevoie de infiltraţii. Tot la capitolul surprize se încadrează şi "bronzul" obţinut de Dora la kata individual. Îi felicit pe toţi sportivii noştri La Mondialele de juniori, care vor avea loc în Brazilia, la Sao Paolo, sper ca cei mai tineri sportivi ai clubului nostru să confirme", a afirmat Dorin Ţichindelean, fondatorul clubului Ippon Mediaş. Ţichindelean crede că rezultatele bune obţinute de sportivii români se datorează, într-o oarecare măsură, şi stagiului de pregătire efectuat înaintea Europenelor cu francezul Cristophe Pinat. Acesta din urmă va reveni în România, la Mediaş, luna viitoare, pentru un nou stagiu d epregătire cu karateca de la Ippon.
comentarii
1 comentarii

Felicitari Dora,felicitari unei frumoase ardelence,la mai mare si mai multe medalii
ioan s-bistrita nasaud
11.01.2011 11:40
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA