Tribuna
Doar jucători din Top 300 la ediția a X-a a Sibiu Open
Ovidiu BOICA
737 vizualizari
Doar jucători din Top 300 la ediția a X-a a Sibiu Open
© Twitter
Turneul care se desfășoară pe terenurile Tenis Club Pamira, ajuns la ediție aniversară, are pe tabloul principal jucători importanți. Cel mai în formă este italianul Travaglia, care tot anul s-a aflat în Top 100 ATP. Cea mai bună clasare a unui jucător prezent la Sibiu Open 2021 este cea a bosniacului Dzumhur (23). Sibiu Open a început, ieri, cu meciurile din calificări.

 

Sibiu Open, turneu ATP Challenger ajuns la a zecea ediție, are la start numai jucători din Top 300 ATP. ”Niciodată, în cele nouă ediții de până acum, nu am avut un turneu atât de valoros prin prezența unor jucători de mare valoare”, a punctat directorul Sibiu Open, Marius Vecerdea, într-o conferință de presă.

”Este o mare performanță și a devenit o tradiție să avem un turnu ATP la Sibiu. Din aecst motiv, am încercat să aducem cea de-a zecea ediție la un nivel mai ridicat și ne-a ajutat, se pare, și participarea foarte valoroasă a jucătorilor, tabloul de concurs fiind unul redutabil, tabloul principal încheindu-se cu ultimul clasat pe locul 291 (n.a. ATP)”, a mai spus Vecerdea.

Printre jucătorii de top prezenți la Sibiu se numără Lukas Rosol, Thanasi Kokkinakis, Malek Jaziri, Stefano Travaglia, Marius Copil și Damir Dzumhur.

”Marius Copil, racheta numărul unu a României, este cel mai bun jucător român în activitate. A pierdut, în 2019, la mare luptă, o finală a unui turneu ATP 500 în fața marelui Roger Federer, 7-6, 6-4. Acel an, chiar înainte de pandemie, a fost și cel mai productiv pentru Marius, ajungând până pe locul 56 ATP. El are nu mai puțin decât 13 participări la turneele de Grand Slam pe tablourile principale și trei titluri de turnee ATP Challenger”, este caracterizarea făcută de Vecerdea lui Marius Copil.

Despre cehul Lukas Rosol, Vecerdea a spus că are o victorie împotriva lui Rafael Nadal la Wimbledon, chiar într-un turneu de Grand Slam, ”ceea ce este o mare performanță”. Cea mai bună clasare a lui Rosol în ierarhia ATP a fost locul 26, în 2016. Cehul are nu mai puțin decât 24 de participări la turneele de Grand Slam pe tablourile principale, două titluri de turnee ATP Tour 250, unul chiar în România, la București. ”Deci, se pare că se simte ca acasă, și 9 titluri de turnee ATP Challenger, performanță excepțională a cehului de până acum”, a adăugat Vecerdea.

Thanasi Kokkinakis, din Australia deține o victorie împotriva lui Federer, la Miami, în 2018, într-un turneu ATP 1000. Cea mai bună clasare ATP a fost pe locul 69.

Radu Albot, din Republica Moldova, a pierdut la limită împotriva lui Roger Federer, 6-4 în decisiv, după ce a avut chiar și o minge de meci într-un turneu ATP 1000, la Miami, în 2019. Cea mai bună clasare ATP, pe locul 39. Are în palmares un titlu ATP și 7 titluri Challenger.

Cea mai bună clasare a altui jucător prezent la Sibiu Open, tunisianul Malek Jaziri, este pe locul 42. El are 24 de participări pe tablourile principale la Grand Slam și 8 titluri ATP Challenger.

Cel mai în formă jucător care vine la Sibiu Open, anul acesta, este italianul Stefano Travaglia. Despre Travaglia, Marius Vecerdea a dezvăluit că este clasat ”chiar și acum în Top 100 mondial, petrecând tot acest an în primii 80 de jucători și atingând cea mai înaltă cotă, locul 60 ATP. Are 12 participări la turneele de Grand Slam și 4 titluri de turnee ATP Challenger, două chiar în 2021, deci un jucător în mare formă. Italianul vine și după participarea de la Roland Garros, Wimbledon și US Open, anul acesta”.

Damir Dzumhur, din Bosnia, este jucătorul care a fost cel mai bine clasat, locul 23 mondial. Are o victorie împotriva lui Rafael Nadal, la Miami, în 2016. A pierdut împotriva lui Federer, la mare luptă, în setul decisiv, chiar la US Open, în 2019. Are 25 de participări la turnee de Grand Slam și trei titluri ATP Tour, plus 7 titluri ATP Challenger.

 

Victor Cornea, primul sibian victorios la Sibiu Open?

 

În vârstă de 27 de ani, Victor Cornea a avut un an foarte bun până acum, culminând cu victoria de la Praga, performanță obținută alături de fratele lui Stefanos Tsitsipas, Petros, în urma căreia a urcat în Top 300 mondial la dublu.

Victor Cornea va face pereche și la Sibiu Open cu Petros Tsitsipas, iar Marius Vecerdea se așteaptă la un rezultat cât mai strălucitor pentru sibian.

”Sibianul nostru, Victor Cornea, va primi o poziție de wild-card pe tabloul de simplu, deși proba lui favorită, în ultimul timp, este cea de dublu, reușind să ”spargă” Top 300 ATP în proba de dublu, ceea ce este o mare performanță, este în premieră, chiar acum 3 săptămâni reușind să cucerească titlul ATP Challenger de la Praga împreună cu Petros Tsitsipas, nimeni altul decât fratele lui Stefanos, numărul 2 mondial, finalistul de la Roland Garros, finală pierdută împotriva lui Djokovic în cinci seturi. Împreună cu Petros Tsitsipas, Victor targhetează, să spunem așa, chiar cucerirea titlului la Sibiu Open. Ar fi, într-adevăr, pentru momentul nostru aniversar, cireașa de pe tort, aș spune, să avem în premieră un titlu ATP chiar aici, la Sibiu”, a mai spus Vecerdea.

 

 


comentarii
1 comentarii

Cine e Victor Cornea?
Tenismenul
28.09.2021 21:35
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia